Comunicat de presă PNL… și mai mult de atât

5

Azi eram chiar dezamăgit de modul în care PSD a înțeles să răspundă la lipsa liberalilor de la Consiliul Județean, lipsind și ei de la Consiliul Local și îmi făceam autocritică pentru faptul că nu am fost destul de sever cu boicotarea ședinței de Consiliu Local, dar a venit un comunicat de presa de la PNL și am realizat imediat că „liberăluții” sunt mult prea aroganți și nu merită luați în serios.
Iată comunicatul de presă al PNL și ce vedeți cu roșu sunt opiniile noastre.

”Tocmai cel care cu ton ridicat clamează cu fiecare ocazie că la Consiliul Județean Neamț se face administrație, nu politică, acționează tocmai invers. Crezând că cel care strigă primul este în avantaj, președintele Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene a acuzat recent că nemțenii vor avea de suferit din cauza consilierilor județeni liberali, care nu s-au prezentat la o ședință extraordinară.
Băieții ăștia de la Liberali, care ridică acum piatra, sunt cei care au blocat ședințe la rând constituirea Consiliului Județean și acum au mai boicotat două ședinte la care se votau contracte pe bani europeni. E ceva de genul: protestul lupilor pentru drepturile oilor. 
Privind din alt unghi, pentru corecta informare a cetățenilor județului Neamț, grupul consilierilor județeni liberali transmite că nu au de gând să se opună proiectului care reglementează salubrizarea unei zone a județului Neamț, însă ar fi vorba de iresponsabilitate dacă ar acorda acest vot fără să se fi documentat temeinic asupra deciziilor care urmează să fie luate. Convocarea pentru ședința de Consiliu Județean a fost transmisă cu mai puțin de 24 de ore, iar documentația conținea zeci de pagini. Nu ajungea timpul fizic pentru o corectă documentare și pentru acordarea unui vot în cunoștință de cauză.
Băieții ăștia de la Liberali nici nu știu că nu aveau ce să se documenteze. E vorba de o licitație câștigată, licitație de care ei trebuie să ia doar la cunoștință. Nu se poate schimba nicio virgulă. E doar o luare la cunoștință că s-a mai atribuit un contract și când e vorba de bani europeni așa e procedura, trebuie să ia și Consiliul Județean la cunoștință. Doamne ferește … cât de pe lângă subiect pot fi liberalii din CJN. 
Consilierii județeni liberali nu se opun proiectului care prevede contractul cu privire la gestionarea deșeurilor, având în vedere că la o ședință anterioară au votat o hotărâre similară, pentru o altă zonă a județului, însă nu poate gira niște decizii în urma unei documentări făcută în grabă și superficial. Iar exagerările cu privire la procedura de infringement, prin omiterea expunerii situației de ansamblu, nu are legătura cu administrația, ci cu un atac politic. Deci se dovedește încă o dată că prin fapte, președintele Consiliului Județean își infirmă propriile declarații.
Nimic nu înțeleg liberalii. Tehnic, ei spun bine ce spun, e așa cum spun ei cu autocrația majorității de la Consiliul Județean dar asta nu îi face cu nimic mai buni. Uitați-vă în calendar. Până la această dată, de la începutul mandatului, liberalii din Consiliul Județean au făcut numai gargară. Nu au nici măcar un amărât de proiect, o amărâtă de inițiativă, nimic. Nimic nu au făcut pentru nemțeni, dar le plâng de milă. 
Pe de altă parte, ne întrebăm, retoric, dacă nu cumva absența consilierilor locali ai municipiului Piatra Neamț, care formează alianța PSD – ALDE – PMP, de la ședința de luni, 19 decembrie, nu este tot o dovadă de lipsă de respect față de nemțenii care i-au ales având în vedere că pe ordinea de zi erau hotărâri de interes pentru cetățenii?
Este clar o lipsă de respect față de cetățeni, lipsă de respect pe care liberalii au inventat-o în acest mandat, au continuat-o și acum fac și social democrații la fel ca să le forțeze mâna. 
Primarul Municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, precizează că pe ordinea de zi urmau să fie aprobate mai multe proiecte, care erau în beneficiul orașului Piatra-Neamț și pietrenilor.
Astfel că în urma absenței consilierilor locali ai PSD, ALDE și PMP pietrenii riscă să piardă bani europeni, iar banii alocați prin rectificarea bugetului local nu vor putea fi cheltuiți.
Totodată, trebuia aprobată hotărârea prin care se acorda suma de 54.000 de lei, reprezentând drepturi salariale câștigate de cadrele didactice din Piatra-Neamț, în instanță. Însă, profesorii din Piatra-Neamț se pare că nu se vor putea bucura, de Crăciun, de acești bani. Urma să fie discutat și aprobat un proiect european, cu privire la drumul județean Piatra-Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești, până la limita cu județul Bacău, planul de reorganizare al CMI Urban, care riscă să intre în faliment, iar pensionarii, elevii și cei din familii cu venituri modeste ar putea ca după 1 ianuarie să nu mai beneficieze de gratuitate pe transportul public.
”Este de neînțeles lipsa consilierilor de la cele trei formațiuni politice (PSD+PMP+ALDE) de astăzi. Eu, personal, nu am fost informat despre motivul care a determinat această absență. Consider că cele trei partide sunt iresponsabile în ce privește activitatea administrativă. Prin lipsa de astăzi, practic și-au bătut joc de cetățenii din Piatra-Neamț”, a declarat primarul Dragoș Chitic.
Cum simt că au dat cu oiștea în gard, liderii PNL, care ordonă consilierilor județeni liberali să boicoteze ședințe, se ascund ca niște fetițe și îl bagă la înaintare pe Chitic. Primarul Dragoș Chitic și Consiliul Local sunt victimele colaterale ale unui război total prostesc pornit de niște lideri PNL fără minte care au provocat PSD-ul la un concurs de orgolii politice. Uite așa decontează primarul Chitic și municipiul Piatra-Neamț prostiile ordonate de liderii PNL care nici măcar nu ies să își asume dispozițiile date.  Și PSD reacționează clar greșit, dar când vezi cu câtă lașitate liderii PNL pornesc războaie și după aia îl bagă pe Dragoș Chitic în față, începi să înțelegi de ce nu-i mai votează nimeni.
Dragoș Chitic e un om care își face treaba și pe deasupra mai e și un om de echipă. Un om pe care liberalii încă nu au înțeles cum să îl folosească și îl trimit pe teren doar la fazele unde simt ei că iese cu fault. Cozmanciuci, Leoreni, Hopșeni … toți stau ascunși și trimit comunicate de presa cu citate din Dragoș Chitic care nu este parte în conflictul PNL-PSD, ci doar victimă politică colaterală.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. marian spune

  Mie mie se falfaie de conflictele lor.dar sa nu te prezinti la servici fara nici o scuza mi se pare total nesimtire.de ambele parti.eu as baga articol in codul penal.la privat tot asa nu se prezinta ca nu ii place de vreun coleg?gata au trecut alegerile???? Unde esti tu Tepes….
  Si ca un ziar sa aprobe asa ceva chiar si cu un sfert de gura mi se pare cel putin neprofesionist ca sa nu spun mai rau.

 2. Laria spune

  Cînd folosesti cozmanciuci si urmasi lui Pinalti la conducerea Pnl ce vrei sa iasa (scuze un rahat cu pene)si cît timp va fi cozmanciuc si chitic in PNL nu voi mai vota eu si neamul neamului meu în veci vecilor amin

 3. Maria Sfetcu spune

  Observ cu multă atenție panta descendentă pe care se afla „partidul istoric”. În scurt timp va fi chiar istoric, de la an la an scade, până la extincție. Ajung să îmi doresc ca PSD-ul să fi câștigat încă vreo 3-4 mandate de parlamentari în detrimentul istoricilor, numai așa, de șmechereală, să se oftice până la capăt cu aroganță. O seară frumoasa.

 4. anca spune

  …nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla in situatia in care PMP si ALDE ar vira spre PNL, la CJ…O fi politica o curva insa cand sunt in joc interesele multimii…nu e de recomandat…

 5. Radu Nastasa spune

  Daca tu folosesti „Cozmanciuci”, pot si eu sa folosesc „Hopseni”?

  ADMIN: Da 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate