Mitingul profesorilor din Piata Victoriei

0

Ameninţarea mişcărilor spontane de protest în rândul cadrelor didactice a devenit realitate. Marţi, 5 octombrie, liderii sindicatelor din învăţământ anunţă că vor participa la mitingul din Piaţa Victoriei în jur de 10.000 de cadre didactice. Sunt asteptaţi, însă, să participe şi elevii, părinţii şi studenţii. Motivele sunt, evident, reducerea cu 25% a salariilor şi desfiinţarea a peste 15.000 de posturi numai anul acesta. Atitudinea publică este în mare de partea profesorilor, dar nu strică să privim lucrurile şi dintr-o altă perspectivă.

Din multe puncte de vedere, acesta este un miting nejustificat al profesorilor care permit elevilor sa ajunga in clasa a XII-a fara sa aiba nicio carte citita. Vorbim de profesori care permit sa avem absolventi de studii superioare care citesc pe silabe titlurile din ziare, profesori care nu au notiuni elementare de pedagogie si nu stiu cum sa acapareze interesul elevilor, profesori care fac pregatire fortata cu elevii ca sa castige bani de pe urma acestora, profesori din inspectorate scolare conduse pe criterii politice, profesori care se duc la serviciu ca sa aiba de unde pleca. Nu am vazut niciun profesor in Piata Victoriei tipand ca are elevi in ultimul an de liceu care citesc pe silabe, nu am vazut nici un profesor care sa se tipe in Piata Victoriei ca invatamantul se duce de rapa de atatia ani si ca scolile produc  semi-analfabeti. Vad doar profesori care se plang acum ca nu au bani.

Vom simti compasiune pentru profesori abia în momentul cand nu vor mai permite sa avem elevi cu BAC-ul luat sau licentiati care sa fie analfabeti si cand toti elevii de clasa a XII-a care termina liceul vor avea cel putin 5 carti citite. Pana atunci pot sa inchida şcolile si sa mearga acasa, deoarece în ultimii ani invatamantul din Romania este un circ ieftin, instrumentat politic in care se tolereaza cadre didactice fara pic de aptitudini de pedagogie si se promoveaza elevii doar de dragul statisticilor.

In situatia actuala a tarii,profesorii care se vor lasa antrenati in scandaluri stradale vor da dovada de lipsa totala de capacitate de a intelege ca pentru a se iesi la liman este nevoie de ordine sociala.Orice tulburare sociala se va intoarce impotriva celor care o vor cauza. Bani nu vor primi oricum pentru ca, momentan, tara nu are.

MORALA: Daca aveti dumneavoastra cunostinta de un singur cadru didactic care sa fi tipat vreodata in strada ca elevii sai nu au nici măcar o carte citita in toata viata lor sau ca are o gramada de colegi profesori care nu au ce cauta in sistem, daca stiti asa ceva, va rog sa ne spuneti si noi vom sterge acest articol si ne vom cere scuze public fata de profesori. Pana atunci, isi merita soarta, ca de altfel toti romanii care au tacut si au inghitit si care acum se trezesc sa tipe ca nu le place gustul, după ce ani de zile s-au complacut in situatia de a inghiti.

R.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate