Instruirea specialistilor ISU Neamt

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ organizează şi desfăşoară instruirea specialiştilor compartimentelor pentru prevenire din serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă. Activitatea se va desfăşura în perioada 04 – 29.10.2010, pe zone (Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ şi Bicaz), fiecare grupă parcurgând tematică specifică pe parcursul a cinci zile (neconsecutive) de convocare.
Pe timpul activităţii de instruire, specialiştilor din cadrul compartimentelor pentru prevenire le vor fi prezentate actele normative care reglementează activitatea de prevenire a situaţiilor de urgenţă, managementul situaţiilor de urgenţă pe tipuri de risc specifice la nivelul localităţilor, metodologia executării controlului de prevenire, întocmirea documentelor specifice, precum şi aspecte referitoare la informarea preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Tematica specifică activităţii de prevenire a incendiilor se va parcurge atât sub aspect teoretic, incluzând expuneri şi dezbateri, cât şi sub formă de şedinţă practică, în teren. În cadrul pregătirii practice sunt planificate şi se vor desfăşura exerciţii de evacuare din unităţile de învăţământ în condiţii de siguranţă şi activităţi de prevenire a incendiilor la căminele culturale şi unităţile de cult (biserici), la gospodăriile cetăţeneşti şi pe timpul transportului, depozitării, comercializării şi utilizării buteliilor cu gaze petroliere lichefiate.
Programele de pregătire sunt stabilite pe baza structurii – cadru elaborate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, specificată în Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 483 din 19 mai 2008 privind organizarea şi desfăşurarea programelor de pregătire a specialiştilor compartimentelor pentru prevenire din serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.
Instruirea specialiştilor compartimentelor pentru prevenire din serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă se va încheia cu o evaluare a cunoştinţelor şi va fi certificată printr-un document de finalizare a cursurilor, eliberat de către organizatori.

G.A.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate