Miting organizat de Asociația Forestierilor din Neamț, în desfășurare

6

Marți, 9 februarie, începând cu ora 11:00, se desfășoară în vecinătatea Instituției Prefectului Județului Neamț și lângă sediul Direcției Silvice Neamț un miting organizat de Asociația Forestierilor din Neamț. În jurul orei 10:40 s-au adunat aproximativ 150-200 de protestatari. Sunt așteptați să participe 1000 de lucrători forestieri.

„Prin acest protest dorim anularea licitatiilor de masa lemnoasa, care au preturi de pornire necorelate cu piata lemnului, aflata intr-o tendinta evidenta de scadere. De asemenea, cerem RNP –Romsilva sa nu aleaga, in mod preferential, parchetele spre exploatare, facand astfel concurenta neloiala agentilor economici din domeniu, nerespectand prevederile art.74 si 75 din H.G. 924/2015. Cerem negocierea corecta, de pe pozitii de parteneriat, a contractelor de vanzare a masei lemnoase si nu impunerea unilaterala a acestora de catre Romsilva. Consideram ca prin solutionarea favorabila a acestor revendicari nu vor mai fi favorizate, asa cum se incearca acum, firmele cu capital strain. Comunitatile locale nemtene, cu indelungata traditie forestiera, doresc sa le fie asigurat accesul echitabil la resursa de masa lemnoasa in propria tara, asa cum prevede si noul Cod silvic.” – Comunicat de presă ASFOR – Filiala Neamț – Iași.

Vom reveni cu detalii.

protest forestieri (2)

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. Katy Florescu spune

  mai bine s-ar organiza sa nu se mai fure ca in codru

 2. smile spune

  daca tot vor baietii lemn mai ieftin ..de ce nu importa ? ca tot importam rosii cartofi lapte, gaz, petrol etc poate il iau chiar mai ieftin…n-am auzit sa fie interzis..sa aduca draga lemn brut din Austria ..Toata lumea castiga..Noi mai avem ceva aer curat, nu ne ia pamantul casele la vale la inundatii iar voi cei din industria forestiera luati lemn mai ieftin ..de import tata…il vindeti chiar si mai scump ca de ….romanulu-i plac chestii nemtesti , austrice, ……… ..Mentiune….si cred totusi ca am mai postat odata comentariul
  .

  1. Holtzmonopol spune

   Firma austriaca absoarbe tot lemnul de calitate,il prelucreaza putin si il exporta la preturi mari in Asia.Firma austriaca nu se putea dezvolta as a rapid daca nu era sustinuta politic.Firmele romanesti au fost calarite de institutiile statului represiv Rromanistan pana au cedat.Pe unii competitori mai marisori Holzzmonopol ia rezolvat cu incendii…etc.

 3. Ela Marcela spune

  Sa vina austriecii sa expoateze padurile noastre?????rusine guernantilor si autoritatilor !

 4. MARCEL spune

  MITING a la NEAMT ! Drujbe si cosciuge , fanfara platita din banii membrilor Asociatiei ,unul din Acordeonisti mai canta si pe langa Billa , daca tot ati vrut sa auda Prefectul ,Presedinta Cj marsul ,trebuia sa l aduceti si pe MARIUS Babanu sa le cante ,,TRAIM viata ca Sultanii ,, ori BOGDAN Artistu cu Kanajambe ! sigur aveati si participanti mai numerosi .

  1. Gica Contra spune

   Blablabla

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate