Violența în școli, în atenția Inspectoratului Școlar Județean Neamț

1

Săptămâna trecută, Inspectoratul Județean Neamț a organizat o întâlnire de lucru cu directorii unităților școlare de nivel gimnazial și liceal, pe problema actelor de violență în școli (incidentele petrecute la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu și Colegiul Tehnic Forestier, ambele din Piatra-Neamț).isj1Astfel, au fost organizate întâlniri la Piatra-Neamț, Târgu-Neamț și Roman. În urma discuțiilor purtate cu directorii unităților școlare din cele trei orașe, inspectorii școlari au tras concluzia că activitatea educativă la nivelul școlilor este deficitară.
Totuși, de comun acord cu directorii unităților școlare, s-au găsit căi de îmbunătățire a situației actuale, prin acțiuni care ar trebui să fie organizate la nivel județean. Acțiunile care vor fi luate în acest sens sunt:

  • monitorizarea activităților educative, și în special a celor de la ora de dirigenție,
  • organizarea de cursuri de formare a profesorilor diriginți,  în semestrul al II-lea,
  • inspecții tematice pe subiectul supus dezbaterii,
  • colaborarea  cu CJRAE Neamț, în vederea elaborării de chestionare pentru identificarea cauzelor care duc la un comportament neadecvat în școli.

  ISJ Neamț a precizat că, în perioada imediat următoare, va realiza agenda inspecțiilor tematice pentru monitorizarea activității profesorilor diriginți, scopul fiind creșterea calității activităților educative.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Katy Florescu spune

    ar trebui un pic de militarie in scoli ca si-au cam luat nasul la purtare aceasta generatie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate