Ministerul Finanţelor Publice continuă pregătirea operatorilor economici în domeniul ajutorului de stat

0

În acord cu politicile Ministerului Finanţelor Publice de flexibilizare a procesului de implementare a schemelor de ajutor de stat au fost adoptate H.G. nr. 476/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 580 / 09.07.2018 şi H.G. nr. 880/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 954/12.11.2018, de modificare şi completare a H.G. nr. 807 / 2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Aplicarea acestei scheme de ajutor de stat urmăreşte stimularea creşterii economice prin realizarea de investiţii, iar modificările survenite au clarificat noţiuni şi au simplificat proceduri de acordare, vizând ca efect creşterea ponderii cererilor admise şi, implicit, a numărului investiţiilor de înaltă tehnologie, pentru realizarea produselor cu valoare adăugată mare.

Biroul Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate  din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi – la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ, persoana de contact Elisei ROTARU  (email Elisei.Rotaru.NT@anaf.ro)va fi punct de informare locală  permanentă pentru toţi operatorii economici care doresc să acceseze această schemă de ajutor de stat.

Promovarea prezentei scheme de ajutor de stat se va face şi prin intermediul întâlnirilor bilunare, în teritoriu, cu operatorii interesaţi, respectiv cei care pot realiza o investiţie de minim un milion de euro (4,5 milioane lei).

Graficul acestor întâlniri din luna decembrie 2018 în judeţul Neamţ este următorul:

  • 12.2018 ora 11:00, la Roman, sediul Serviciului Fiscal Municipal,
  • 12.2018 ora 11:00, la Piatra-Neamţ, sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

 

 

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate