Medicii nemţeni şi oficialii locali uniţi în lupta contra epidemiei de rujeolă

0

Vineri, 21 iulie 2017, ora 10, la sediul Prefecturii Neamţ va avea loc o întalnire între medicii specialişti epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ şi reprezentanţii autorităţilor locale, asistenţi medicali comunitari, mediatori sanitari, medici de familie în vederea pregătirii campaniei de limitare a epidemiei de rujeolă.

Până acum în România sunt confirmate în jur de 8000 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă.

În Romania au murit 31 de persoane din cauza rujeolei, niciuna vaccinată. Este vorba despre opt decese în judeţul Timiş, câte 6 în judeţele Arad, şi Dolj, 3 în judeţul Caraş Severin şi câte un caz în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti. Rujeola s-a extins în 41 de judeţe.

Dacă în 30 septembrie 2016, când a fost declarată epidemia de rujeolă în România, erau 730 de cazuri, cu trei decese, iar boala afectase 25 de judeţe, în 7 iulie 2017, boala s-a răspândit deja în toata ţara, cu o singura excepţie, judeţul Tulcea. Numărul cazurilor de îmbolnavire a crescut de peste 10 ori şi cel al deceselor la fel. Cele mai multe cazuri de rujeola sunt în judetele Timiş şi Caraş-Severin.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate