Măștile din pânză și noile mutații Covid-19 – Ce spune OMS

2

Organizația Mondială a Sănătății susține că măștile din pânză sunt eficiente chiar și în fața noilor mutații ale virusului. Potrivit ultimelor declarații, modul de transmitere este același, prin urmare nu există motive pentru a schimba recomandările cu privire la purtarea măștilor de protecție:

Măştile din pânză, nechirurgicale, pot fi folosite de toate persoanele cu vârsta sub 60 de ani care nu au probleme speciale de sănătate”, a spus directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove, notează AFP, citată de Agerpres.

„În zonele unde virusul circulă, trebuie purtate măşti atunci când oamenii sunt înghesuiţi şi devine imposibil să stai la cel puţin un metru distanţă unul de celălalt, precum şi în camere cu ventilaţie slabă sau prost aerisite”, a adăugat ea într-o conferinţă de presă, notează digi24.

Ca o paralelă, guvernul francez a cerut să nu mai fie utilizate unele măşti textile printre care cele făcute acasă, considerând că nu filtrează suficient în faţa apariţiei noilor mutaţii ale coronavirusului, iar Germania și Austria au impus purtarea măștilor de tip FFP2 (un articol pe această temă, aici – CLICK).

În România se pare că merge și-așa…până la noi ordine.

2 Comentarii
  1. Marcoci spune

    În locurile aglomerate a fost legea sa se poarte mască, ceea ce era subiectiv. Acum, au dat lege sa se poarte peste tot. Într-adevăr, în aer liber și fără aglomerație Pare sa nu fie necesară purtarea unei măști de protecție. Totuși, putem doar sa ne dăm cu părerea despre acest lucru

  2. Adrian D. spune

    „În zonele unde virusul circulă, trebuie purtate măşti atunci când oamenii sunt înghesuiţi şi devine imposibil să stai la cel puţin un metru distanţă unul de celălalt, precum şi în camere cu ventilaţie slabă sau prost aerisite”

    Păi atunci de ce mai trebuie să purtăm mască în aer liber dacă până și OMS nu precizează asta?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate