Marea Britanie se mai gandeste daca permite sau nu accesul romanilor pe piata muncii

0

Marea Britanie intentioneaza sa impuna restrictii pe piata muncii pentru romani. Guvernul britanic urmeaza sa intocmeasca un raport vis-à-vis de aceasta problema, pe baza datelor colectate de la ambasadele Romaniei si Bulgariei. Ambasadorul britanic a acordat Agenţiei MEDIAFAX un interviu în care vorbeşte despre nivelul ridicat al corupţiei din România, reputaţia proastă a ţării pentru investitorii străini, lipsa infrastructurii turistice,  zona euro şi problemele existente pentru adoptarea de către România a monedei euro.

Conform Tratatului de Aderare a Romaniei, perioada de tranzitie in ceea ce priveste accesul liber pe piata muncii din UE poate dura pana in 2014.

Restricţii la angajarea muncitorilor români sunt existente încă în 11 dintre 26 de state membre, printre care Marea Britanie, Austria, Belgia, Franţa, Luxemburg, Malta, Olanda sau Spania.

In acest context exista o rezolutie a Parlamentului European adoptata in cursul saptamanii trecute care reglementeaza ca toate statele membre UE sa permita accesul pe piata muncii bulgarilor si romanilor pana la finele anului 2011.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate