In atentia politistilor nemteni care cred ca pot avea afaceri in afara serviciului

2

Daca pana acum activitatile comerciale intreprinse de politisti prin firmele ce figurau pe numele rudelor erau trecute cu vederea, iata ca s-a deschis cutia Pandorei si incepe sa se aplice legea.
Primul pas in acest sens a fost facut astazi, cand Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba – Iulia  au dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.DUMITRU, ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş – Biroul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii de foloase materiale necuvenite.
Desi multi politisti au crezut ca daca au o afacere pe numele unei rude pot sa stea linistiti ca sunt lipsiti de probleme va citam din rechizitoriul intocmit de procurorii DNA .


„În perioada 2008–iulie 2011, inculpatul B. Dumitru, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş, prin încălcarea reglementărilor legale referitoare la incompatibilităţi, prevăzute în Statutul poliţistului, a efectuat acte de comerţ în numele unei societăţi comerciale unde soţia sa avea calitatea de acţionar şi administrator în drept. Concret, B. Dumitru s-a implicat personal în activitatea acestei firme, cu profil în domeniul panificaţiei şi patiseriei, în sensul că se ocupa de plata sau angajarea salariaţilor, de relaţia cu furnizorii sau cu beneficiarii mărfurilor, cât şi cu unitatea bancară unde societatea comercială respectivă îşi avea deschise conturi. În această situaţie, ofiţerul de poliţie avea specimen de semnătură la bancă, astfel că efectua plăţile bancare în numele firmei soţiei sale.”

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie .
Pana la terminarea procesului, politistul beneficiaza, conform legii, de prezumtia de nevinovatie, dar acesta este un semn clar dat politistilor din Neamt si din toata tara ca nu se pot ascunde in spatele unei firme, chiar daca aceasta este pe numele sotiei sau al unui alt membru al familiei .
Suntem foarte curiosi sa vedem ce cale vor alege politistii care se simt incompatibili pentru ca vor avea de ales intre a se lasa de afacere, a-si prezenta demisia sau a risca o trimitere in judecata.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Super Zmeu spune

    :)))

  2. cetatean_revoltat_apolitic spune

    Ce fac MILITIENII de la noi care au PENSUNII ??

    Sa NU mai spunem de MILITIENII CAMATARI ;;)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate