Lupu, bătrânelul acela cu caii, trimite comunicate de presă pe întuneric

5

Am primit în această noapte un comunicat de presă de la nimeni, pentru că nu are niciun antet, dar e semnat de bătrânelul acela simpatic de la ștrand, care mai iese cu caii prin oraș, Costache Lupu.

Deoarece se vorbește în comunicat despre nu știm ce dorințe josnice ale unor jurnaliști și de auditoriul acelor jurnaliști, considerăm că este total imatur să ne contrazicem cu cine scrie așa ceva. Omul este în vârstă și e clar că este în filmul lui. Mai mult de atât, dacă l-am lua în serios, asta ar dăuna grav imaginii și activității Bazei Hipice, locul unde foarte mulți iubitori de cai merg periodic. Din respect pentru aceste persoane și spre binele cailor de la Baza Hipică, am decis să nu îl luăm în serios pe nea Costache Lupu.

Baza Hipică este un loc foarte important pentru mulți pietreni. Aici își desfășoară activitatea, pe lângă așa-zisul administrator, oameni foarte implicați care țin voluntar în picioare toată activitatea sportivă și de agrement. Deoarece cunoaștem devotamentul și implicarea acestor voluntari, îi transmitem un singur mesaj domnului Lupu: ”La vârsta dumneavoastră, ora la care ați trimis comunicatul, 23:47, este o oră destul de înaintată. Poate pe viitor alegeți pentru comunicarea cu presa ore mai înțelepte, când gândirea oamenilor în vârstă funcționează mai limpede. Vă recomandăm dimineața, când sunteți mai odihnit.”

Iosub Robert

Din respect pentru cititori, prezentăm mai jos comunicatul de presă remis:

Este trist că doar o tragedie determină membrii societății să-și pună întrebări. Probabil, dacă fiecare dintre noi am fi mai implicați, astfel de cazuri ar fi mai rare. Desigur, acum se naște și întrebarea dacă este bine să încerci să dai o mână de ajutor, atât timp cât intențiile bune pot fi puse la îndoială.

 În ultimele zile au apărut acuzații nefondate față de intenția colectivului din Baza Hipică de a întinde mâna unui copil aflat în dificultate. 

În acest sens, dorim să facem câteva precizări: fetița, a cărei destin tragic s-a sfârșit zilele trecute, a venit la început în Baza Hipică împreună cu mama sa, la dorința acestora. Atât personalul din bază cât și iubitorii de cai care frecventează acest loc, au observat situația delicată în care se afla Amalya și fiecare a încercat să o ajute. Așa a ajuns ca Amalya să aibă un adăpost deasupra capului  atunci când aceasta nu își dorea să plece acasă, dar de fiecare dată îi era anunțată familia. Mai mult decât atât, cei care au cunoscut-o în Baza Hipică au făcut demersuri, iar ea a fost luată în evidența de către DGASPC Neamț și internată într-un centru în 2016. După această dată, Amalya a mai revenit în Baza Hipică, chiar împreună cu familia sau însoțită de colegii din centru.

Dorim să menționăm că activitatea din Baza Hipică se bazează pe voluntariat, iar cei care iubesc sportul ecvestru vin aici din plăcere. Echitația presupune, pe lângă lecțiile de călărie, activități  conexe printre care: igiena și pansajul cailor, furajarea zilnică, întreținerea și amenajarea adăpostului, întreținerea harnașamentului și a echipamentului. Aceste activitati contribuie la apropierea cursanților de cai și consolidarea cuplului cal-călăreț.

Este josnica si inacceptabila dorinta unor asa-zis „jurnalisti” de evidentiere cu orice pret, profitand de aceasta tragedie si de credulitatea auditoriului.

Respingem cu tărie orice acuzație adusă Clubului Sportiv și avem încredere că rezultatele anchetei vor face lumină în acest caz tragic.

prof. Costache Lupu
presedinte C.S.E. Piatra Neamt
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. un roman spune

  Intrebare: se va face oare o ancheta profesionista in acest caz?! Deja sunt 2 declaratii care se bat cap in cap: a mamei defunctei care spune ca ea a luat-o de la baza hipica si i-a facut analize de unde ar fi rezultat ca minora intretinuse raporturi sexuale si a d-lui Lupu care spune ca mama a adus-o la inceput la baza hipica. Politia este obligata sa verifice ambele variante: data, medicul si fisele cu analizele si daca exista un acord scris al mamei ca o da pe fata la baza hipica. Si cu asta se clarifica problema sederii fetei la baza hipica. Dar exista interes si competenta necesare pentru o ancheta corecta?!

 2. Marian spune

  EXTRAORDINAR ! Ce sa vezi FETITA aceea MELEK D zeu sa o ODIHNEASCA , venea Ea asa la BAZA ,De Dragul cailor , POATE ? tot de dragul lor a intretinut si relatii intime , asa se afirma printr un articol , cu unii muncitori , zilieri din acea baza , CE sa mai Incoace si n incolo , LUPU Nu ar trebui sa raspunda EL ptr Altii , COLONELU VIRGIL , EL daca nu intemeia BAZA , AZI nimeni NU ar fi dat nici un COMUNICAT la 23 50 Noaptea , cum ar zice Unii Clasici in viata E de NOAPTEA Mintii !

 3. alexandru spune

  Daca nu era batranelul cu caii de mult se desfiinta baza hipica !

  1. Marian spune

   ALEX ! NU vrei sa i sugerezi Tu D lui LUPU sa faca un REPLAY la secventa de final a PELICULEI ,, ORIENT EXPRESS ,, in care sa joace rolu Baronului Andrei Moruzzi , sa iasa cu calu in fata Trenului , EU Nu pot sa pricep unde ? era dl Costache pe vremea lui SERGIU Nicolaescu , CRED 100% ca avea sanse sa i ia rolu lui BUZA , Sobi Ceh , la cascadoriile cu caiuti , ori la rasturnat , pravalit cu Diligenta de pe Coclauri , ca n Colieru de Turcoaze , Film recent difuzat de o Tv centrala , DECI mai prinde si in 2017 , cum SOBI sa Stins , macar acum sunt Sanse ca Dom Costache sa se Afirme , UITE in ultimu timp ai nostri actori ,tot au luat niste premii pe la Berliniade . Palm d or . etc , POATE ia si Nea Costica unu ptr cea mai BUNA Cascadorie cu atelaje hipo . Ce crezi se Baga ?

 4. xx spune

  Sa intelegem ca fiul si nora sa fac voluntariat in baza chiar si atunci cind circula numai cu masini de SB de unde intimplator este si Maricuta,proprietar a tot ce este in baza,mai putin terenul si care acum este putin arestat pentru excrocherii,fiind cotat dupa unii ca cel mai bogat primar din tara?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate