Începe Neamț Piano Festival, ediția inaugurală

0

Artiști de valoare s-au reunit la Piatra-Neamț pentru Neamț Piano Festival, ediție inaugurală, care va debuta în această seară în Sala Mare a Teatrului Tineretului, începând cu ora 19:00. 

Acești maeștri ai sunetului, care vor oferi publicului nemțean un adevărat regal muzical, perioada 15-17 septembrie, au poposit în sfârșit la Piatra-Neamț, fiind prezentați în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 15 septembrie, la Teatrul Tineretului.

Mă simt ca într-un vis când îmi văd cei mai apropiați prieteni artistici aici, la mine acasă. Abia aștept să începem să inaugurăm seara asta cu primul concert „Tablouri într-o expoziție”, de Modest Mussorgskyunde eu voi cânta la pian, iar Cristina Giurgia și Radu Barbu se vor ocupa de regie și video mapping.” , a declarat Daniel Ciobanu, directorul artistic al festivalului.

Artiștii, din diferite colțuri ale lumii, s-au arătat încântați că se află la Piatra-Neamț pentru a lua parte la un festival de o asemenea anvergură, care pune accent pe promovarea tinerilor talente, dar și a artei.

Revenind la programul festivalului amintim că sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 17:00, va avea loc un concert la patru mâini susținut de Anna Dmytrenko și Ksenja Fedoruk, urmat de o expoziție de artă în cadrul cărei vor expune trei pictori locali: Mihaela Surugiu, Andrei Nuţu şi Ioana Raluca Brăduleţ, iar pe final o fuziune între jazz și muzica clasică, cu Luiza Zan și Petras Geniusas.

Totul va culmina duminică, 17 septembrie, ora 19:00, când  va avea loc concertul de gală susținut de Simfonică „Mihail Jora” din Bacău, alături de pianiștii Luka Okros și Daniel Ciobanu.

De asemenea, ca o noutate, unul dintre muzicienii prezenți la Piatra-Neamț, pianistul Pietro Bonfilio, va susține sâmbătă, ora 11:00 un massterclass adresat artiștilor în devenire de la Liceul de Arte „Victor Brauner”.

La finalul conferinței de presă, Daniel Ciobanu a făcut un apel din suflet către publicul care va participa la Neamț Piano Festival: ”Veniți cât mai deschiși posibil, fără nicio inhibiție[…] să ne bucură împreună de artă și de muzică”. 

Mai multe detalii și amănunte găsiți în filmarea de mai jos.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate