Magie şi sunete sublime, aseară, la Festivalul Internațional de Pian de la Piatra-Neamț

0

Au fost sunete sublime și magie la Teatrul Tineretului, odată cu debutul primei ediţii a Festivalului Internațional de Pian de la Piatra-Neamț
Manifestarea, care poate fi considerată un reper cultural semnificativ, s-a bucurat de prezența unui public numeros.
Pianistul Daniel Ciobanu a bucurat sufletul celor prezenți printr-un concert inedit, cu un program bazat pe lucrările compozitorilor Ravel ( o bucată din suita „Oglinzilor”) și Musorgski ( „Tablouri într-o expoziție”, care dă și titlul acestui concert). Totul a fost dublat de transpunerea partiturilor muzicale într-un limbaj vizual sub semnătura regizorală a Cristinei Giurgea.

Rezultatul a fost un spectacol în care muzica și artele vizuale s-au împletit admirabil.

„Nu pot să vă explic în ce stadiu mă aflu acum, când vă cum ați umplut Teatrul Tineretului pentru acest eveniment. Sper ca acest festival să devină un nucleul al muzicii clasice în Moldova și în România. Cred că  sunteți conștienți că faceți parte din istorie cu acest festival. Cu dumneavoastră pornim această tradiție. Vă mulțumesc din suflet pentru participarea dumneavoastră!”, a precizat plin de emoție în deschiderea concertului, Daniel Ciobanu, directorul artistic al festivalului.

Seara a culminat cu tradiționalul bis, ce a stat sub semnul improvizației și a ritmurilor de jazz, ca o introducere pentru spectacolul din această seară.
Despre aplauze, putem spune că au fost necontenite, la scenă deschisă.

În această seară, începând cu ora 17:00, va avea loc un concert la patru mâini susținut de Anna Dmytrenko și Ksenja Fedoruk, urmat de o expoziție de artă în cadrul cărei vor expune trei pictori locali: Mihaela Surugiu, Andrei Nuţu şi Ioana Raluca Brăduleţ, iar pe final o fuziune între jazz și muzica clasică, cu Luiza Zan și Petras Geniusas.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate