Luminița Vîrlan, director al Colegiului Național “Petru Rareș” – interacțiunea virtuală cu elevii, performanțele școlare și multe altele

0

Doamna Luminița Vîrlan, director al Colegiului Național “Petru Rareș” din Piatra Neamț, ne „confirmă tradiția prin excelență” încă odată, prezentându-ne performanțele și rezultatele naționale și internaționale ale talentaților elevi ai acestui liceu de prestigiu.

Echipa liceului din Piatra Neamţ a fost premiată la gala „Zayed Future Prize 2015” de la Abu Dhabi, luni, 19 ianuarie, pentru un proiect de transformare a vechii clădiri a Colegiului Naţional „Petru Rareş” într-o construcţie cu sisteme de reducere a consumului de energie clasică şi a resurselor naturale.

Echipa liceenilor care a câştigat premiul de 100.000 de dolari este format din Ana Rotaru, Georgeana Ţuculeanu, Cristian Berbece, Cezar Vasiliu, Vlad Gheorghiu şi Titus Dascălu (toţi de la clasa a XII-a B), Mara Perţa de la a XI-a D şi Laura Iacob, de la a X-a D au fost coordonaţi de profesorul de geografie Alexandru Iacob şi profesorii Claudia Jora (engleză) şi Aloma Veiss (biologie).

Proiectul elevilor de la „Rareş” propune reducerea consumului de energie şi a resurselor naturale pentru construcţia liceului vechi de 145 de ani. Cei 100.000 de dolari vor trebui utilizaţi pentru aplicarea obiectivelor din proiect: utilizarea panourilor solare pe sala de sport, izolarea corpului nou al colegiului cu aerogel (material de construcţie termoizolant), captarea apei de ploaie şi filtrarea ei pentru a putea fi folosită la toalete.

De asemenea, proiectul mai prevede sisteme de temporizatoare la toate sursele de apă din liceu, plantarea de arbori de paulownia în preajma colegiului şi montarea de pavele în interiorul şi exteriorul clădirii care să producă energie prin călcarea lor.

În total, organizatorii au acordat cinci astfel de premii, câte unul pentru fiecare continent, echipa liceului din Piatra Neamţ fiind desemnată câştigătoare pentru Europa.

În cadrul materialului video atașat, doamna Luminiţa Vîrlan ne prezintă și modalitatea în care elevii acestui liceu, alături de profesorii lor, reușesc, an de an, să se ridice peste nivelul așteptărilor tuturor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate