Instituția Prefectului Neamț informează

0

Luni 30 martie 2015, s-a desfășurat o întâlnire informală cu presa ce a avut loc la sediul Instituției Prefectului. S-au pus în discuție mai multe acțiuni desfășurate de Instituția Prefectului în colaborare cu alte instituții ale statului. Printre principalele probleme aduse în atenția publică se numără acțiuni de verificare a instalațiilor pe gaz ale școlilor, activități în cadrul săptămânii ”Școala Altfel”, acțiuni de plantare de puieți, controale la nivelul activităților de transport în comun, menținerea curățeniei cursurilor de apă și a localităților și, nu în ultimul rând, măsuri de ordine publică și prevenire cu ocazia sărbătorilor pascale.

Sunt în curs de verificare instalațiile centralelor termice pe gaz ale instituțiilor de învățămât din județul Neamț. Verificările vor fi realizate de un echipaj ISU Neamț care va face constatări în teritoriu. Deja s-au semnalat cazuri de absența a documentațiilor necesare care atestă buna funcționare a instalațiilor pe gaz din școli, însă nu au existat situații care să pună în pericol viața elevilor și cadrelor didactice din unitățile respective de învățământ.


În cadrul săptămânii ”Școala Altfel” Instituția Prefectului se pregătește de primirea în vizită a două clase de elevi care au studiat în cadrul orelor de cultură civică detalii despre instituțiile administrative, inclusiv despre Instituția Prefectului.


În luna aprilie, Instituția Prefectului, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, va demara o acțiune de plantare de puieți, acțiune finanțată din bugetul de stat. Conform acestui protocol, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Romsilva, pune la dispoziție 1,5 milioane puieți forestieri. ONG-urile și-au acordat deja disponibilitatea de a sprijini această acțiune prin voluntari.


O comisie de specialitate formată din reprezentanții mai multor instituții constituită prin ordin de prefect a realizat în luna martie o analiză a desfășurării activităților de transport în comun din județul Neamț. Este vorba despre zonele Piatra-Neamț, Roman, Tîrgu Neamț și Bicaz. Printre principalele probleme sesizate s-au numărat lipsa ITP-ului la mijloacele de transport în comun puse în circulație, lipsa licențelor de transport pe anumite trasee. Au fost aplicate sancțiuni, retrase certificate de înmatriculare și luate alte măsuri specifice situațiilor constatate.


Din partea Consiliului Județean au fost aplicate controale la nivelul activităților de transport în comun. Printre principalele nereguli constatate se numără nerespectarea graficului de circulație, nerespectarea contractului de transport, nerespectarea licenței de traseu și a caietului de sarcini etc.. Controalele nu se opresc aici, ci vor continua pe tot parcursul anului.


Instituția Prefectului mai are în vedere punerea în aplicare a controalelor vis-a-vis de curățenia cursurilor de apă și a localităților din Neamț. Controalele se vor extinde pe toată durata lunii aprilie, cu raportare în luna mai.


Deoarece sărbătorile pascale sunt aproape, în Săptămâna Mare, Instituția Prefectului va lua măsurile necesare pentru a demara controale la nivelul produselor alimentare. Se va realiza o colaborare cu OPC, DSVSA, Biroul de Metrologie, Inspectoratul pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor. DSP, Direcția pentru Agricultură. De asemenea, se vor demara acțiuni pentru menținerea ordinii publice în vecinătatea lăcașelor de cult sau a altor zone populate cu ocazia acestor sărbători, măsuri de prevenire a incendiilor și de menținere a siguranței rutiere.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate