Gata cu șmecheria în presa din România. Primul ministru s-a poziționat clar contra ziarelor și televiziunilor care nu își plătesc taxele și impozitele

6

Acum o săptămână vă spuneam că ”Instituțiile publice care vor încheia contracte de publicitate cu ziare sau televiziuni deținute de firme cu datorii la bugetul de stat ar putea fi acuzate de fraudă”.
În acel articol vă povesteam cum că ”Într-o întâlnire ”care nu a existat”, mai marii instituțiilor statului au concluzionat că o serie de televiziuni și ziare ascunzându-se în spatele ”libertății presei” fac evaziune fiscală și, mai mult de atât, fac concurență neloială celorlalți din piața mass-media care își plătesc corect dările la stat.
Nu este foarte clar cine este ținta noilor abordări financiare, dar se dorește ca instituțiile de stat, UAT-urile și firmele subordonate să nu mai încheie contracte de publicitate decât cu firme care nu au datorii la stat. O persoană importantă, se pare că de la Curtea de Conturi, a atras atenția asupra faptului că de multe ori instituțiile care dau bani direcționați la o parte a presei se folosesc de sisteme suveică prin care banii sunt dați unei firme curate și de aici redistribuiți către beneficiarii finali. La această problemă, reprezentantul unei alte instituții de forță a venit cu rezolvarea sugerând concentrarea pe referatele de necesitate și pe recuperarea banilor care vor avea destinație finală trusturi de presă ce au datorii la bugetul statului.
Deciziile luate în întâlnirea ”care nu a avut loc oficial” vor favoriza ziarele și televiziunile care sunt cu plățile dărilor la zi și vor falimenta pe cei obișnuiți doar să încaseze.”
Desigur că articolul nostru de acum o săptămână a fost aspru criticat de unii colegi de breaslă care chiar și-au permis să insinueze că articolul face parte dintr-un plan de intoxicare și desigur alături de ei ne-au ”certat” și cei care se ocupă de achiziții publice spunând că batem câmpii.
Ei bine, iată că nu a trecut decât o săptămână și primul ministru Victor Ponta iese cu un semnal mai mult decât clar în sensul celor spuse de noi în articolul amintit mai sus.
Mai concret, premierul Victor Ponta a refuzat azi să răspundă în conferința de presa unui jurnalist la o întrebare pentru că jurnalistul care i-a adresat-o făcea parte dintr-o companie de presa care nu plătește taxe și impozite și astfel, prin refuzul său de a răspunde, dorește să descurajeze evaziune fiscală.
”Ca șef al Guvernului însă, în contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie sa dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscală, nu plătesc nici măcar contribuțiile sociale ale salariaților (uneori nici salariile!) și fac concurență neloială celor cinstiți și corecți. Și primul gest normal e să nu răspund în niciun fel întrebărilor acestora!” a spus Victor Ponta referindu-se fix la partea de presă de care vorbeam noi în articolul de acum o săptămână.
Așteptăm cu mult interes să vedem cum vor organiza achizițiile pentru publicitate instituțiile publice, UAT-urile și firmele subordonate și cum vor da ca de obicei bani prin firme de publicitate ”curate” către presa ce nu își plătește dările la stat.

ATENȚIE BUGETARI ! Trecerea banilor printr-o firmă de publicitate ”curată” nu va fi o scuză în fața Curții de Conturi și a altor instituții ale statului.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. motanu'descaltat spune

  dar unde scrie ca primaria sau consiliul judetean trebuie sa dea bani trusturilor de presa?! ia nu mai stati cu labile intinse si mergeti la serviciu> ce mie imi da bani primaria sa-mi fac vreo afacere?! daca esti smecher adu bani de acasa si scrie pana nu mai poti, adica toti nu ma refer strict la aceasta publicatie! ce inseamna asta, nu-mi dai bani scriu despre tine samd!

 2. Lolita spune

  Daca e bal sa fie pina la capat. Adica am inceput curatenia cum vreti mai plebeilor si acuma nu va mai convine ? Vrem corectitudine ? iaca si raspunsul lui pontache… la munca tovarasi !!!

  1. feraru marcel spune

   Decebal, decenuparty ??

   1. Lolita spune

    Ba party cu pontache, de-o fi 1 april sau mai multi la furat bat pe toti !

 3. feraru marcel spune

  Maaaaama….O sa ramana A3 si Ghita tv. si-o sa ne prezinte in fiecare zi senzationalele stiri despre Traienel si Lenuta !! La evazionisti, se va produce Traian, care va refuza sa dea interviuri corectilor ! Asta va mari incasarile „hotilor” si asa isi vor plati datoriile. Cand vor termina de platit, va veni CNA-ul si-i va amenda cu 200-300 de mii de euro, ca n-au preluat cuvantarile intelepte ale lui Che Pontara ! Amenzile astea, vor fi cu plata in 24 de ore, sau……desfiintarea ! A3, va titra : Dupa spitale si scoli, Basescu a inchis si televiziunile ! Bolcas, il apara pe Basescu !!! OROARE !! SCANTEIA, mon amour…. Pe strazi, se va striga : nu ne luati creierul !! Gaaaaadea…..

 4. Alex spune

  Corect! Nimeni nu e mai presus legii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate