STOP publicității agresive din cutia poștală!

2

Cu toţii am păţit ca după o perioadă de măcar câteva zile în care am lipsit de acasă, (fie că am mers în concediu, fie că am plecat în interes de serviciu sau pur şi simplu am fost nevoiți să plecăm undeva pentru o anumită perioadă), am ajuns înapoi ca să găsim căsuţa poştală umplută până la refuz. Şi, de cele mai multe ori, nu corespondenţa adresată nouă, personal, este de vină pentru acest lucru, mai ales în această epocă a informaţiei digitale, ci reclamele şi cataloagele de produse şi servicii, voluminoase şi intens colorate, care ne invadează acel mic spaţiu al nostru, îngrămădind astfel puţinele scrisori care chiar ne interesează.

Și pentru că trăim într-o țară în care tot ce nu este interzis este legal și nimănui nu-i pasă de consecințele la nivel moral ale nesimțirii de care dau dovadă unii concetățeni de-ai noștri, din nefericire am ajuns în stadiul în care se impune o legiferare privind interzicerea de distribuție către persoanele care nu doresc materiale publicitare sau alocarea strictă prin hotarare de consiliu local sau de alte organisme administrative a locurilor special destinate distribuirii de reclame.

La nivel național, la ora actuală, nu există o bază legală clară și bine conturată de a stopa această modalitate de publicitate agresivă!

Doar în cazul în care tu îţi exprimi refuzul de a primi poşta publicitară, iar dorinţa ta este încălcată de cei care împart astfel de materiale, ai dreptul de a apela la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Aceştia au puterea de a-i sancţiona pe cei care îţi încalcă dreptul tău de a refuza materialele nedorite, prin intermediul OG 130/2000 cu amenda de la 500 lei la 10.000 lei. Dar acest lucru nu înseamnă că, la nivel local, nu se pot lua măsuri cu privire la aceste practici agresive.

Astăzi tu ai puterea de a spune NU! Eu nu sunt de acord să primesc reclame mai mari decât cutia poștală și nu imi amintesc sa fi semnat cu vreo societate niciun contract de publicitate care să îi permită să își agațe reclama publicitară pe clanța ușii mele, proprietate personală!

Semnează petiția  și spune și altora despre ea! Cu cât mai multe semnături, cu atât mai multă atenție alocată petiției din partea persoanelor cu putere de decizie!

Semnează petiția

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. ciprian spune

    si cand va duceti in hipermarket primul luicru este sa cereti ziarul cu promotia respectivului hipermarket.

  2. radu spune

    problema e mai mare atunci cand plec in concediu….nu e greu sa te prinzi cand studiezi cutiile postale sau reclamele lasate pe usa cine e acasa si cine nu. pentru hoti…e o mana cereasca….si sincer chiar ma deranjeaza si eu deja am anunturi puse la usa de avertizare ca nu mai doresc asemenea reclame.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate