Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
  • :
  • :

Lecţii de viață și o lansare de carte. Diana Drăgușanu, debut publicistic în cadrul Târgului de carte „Libris”

Diana Drăgușanu, beneficiară a Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, și-a lansat astăzi, 14 septembrie, în cadrul Târgului de carte „Libris Neamț”, volumul  „Viața mea – o traiectorie a cunoașterii și a interacțiunii”.

Tânăra va împlini în luna octombrie 28 de ani și din anul 2014 este beneficiară a CRRPH Păstrăveni. Anterior a fost în sistemul de protecție, fiind în plasament în cadrul Complexului de Servicii „Elena Doamna” Piatra-Neamț.
Povestea tinerei este una parte, presărată cu multe necazuri: a ajuns în atenția DGASPC după ce tatăl său, medic de profesie, a decedat, iar mama, tot cadru medical, a fost diagnosticată cu o afecțiune ce nu i-a mai permis să profeseze și să aibă grijă de fiica sa. Diana a absolvit cursurile Colegiului „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț, iar apoi a urmat cursurile Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Din cauza bolii de care suferă a fost nevoită să abandoneze cursurile la finalul anului II de studii.

Cartea a apărut la editura „Nona” a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” și a fost prezentată de scriitorul Mihai Hanganu, care a menționat următoarele: „Participăm la un eveniment deosebit, lansarea în cadrul Târgului de carte „Libris” de la Piatra-Neamț a unei cărți sensibile, a cărei autoare, Diana Drăgușanu, face parte din marea familie a Centrului Păstrăveni. Avem o tânără scriitoare care își începe cartea cu următoarele cuvinte <Am scris această carte din motive de căutare a unor răspunsuri a tot ceea ce înseamnă luarea unor decizii pe principii solide și benefice ființei umane>. Felicitări, Diana! Ai luat o decizie bună și sunt convins că nu te vei opri aici cu scrisul. Așteptăm și alte cărți. Ai tot sprijinul colectivului de la Păstrăveni.”

Diana a ținut să mulțumească celor care au fost alături de ea la acest moment deosebit: Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și  m-au sprijinit în realizarea acestei cărți. Îi asigur de toată prețuirea mea,  pentru că m-au ajutat să îmi îndeplinesc acest vis. Astfel, gândurile și ideile mele adunate într-o carte au putut vedea lumina tiparului. Îmi doresc ca cele scrise de mine în această carte, reprezentând esența experiențelor mele, să capteze atenția și interesul cititorului. 

Alături de tânăra scriitoare, la evenimentul de lansare, pe lângă prieteni și colegi, au mai fost Nicoleta Bîrnat, directorul Centrului de la Păstrăveni, și Emilia Pîclea, din partea Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” ( editura „Nona”), care au felicitat-o și i-au urat succes pe mai departe.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de tânără autoare.
Un comentariu la “Lecţii de viață și o lansare de carte. Diana Drăgușanu, debut publicistic în cadrul Târgului de carte „Libris”

  1. xx

    Un simulacru de tirg de carte,au adus chiar ce nu au putut vinde nicaieri la preturi mari ,mai mari ca oriunde.Am vazut chiar sub titlul unor carti cunoscute,eseuri despre cartea respectiva

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *