Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
 • :
 • :

De ce a refuzat o mare firmă să investească în Neamț

O firmă mare din zona medicală a renunțat la ideea de a investi o sumă importantă de bani în Neamț, motivând că tipul lor de afacere se desfășoară în colaborare cu autoritățile naționale, locale și cu ordonatorii de credite ai unităților medicale, iar acest lucru le-ar produce grave prejudicii de imagine din cauza modului în care presa din Neamț înțelege să critice orice.

”Avem o imagine curată și frumoasă. Peste tot pe unde am investit în România am făcut treabă bună și toată lumea este mulțumită. Ce văd eu în presa voastră de la Neamț… Vă faceți rău singuri. Ce investitor să vină la voi când orice se face, voi, cei din presă, veniți cu un noian de suspiciuni pe care le scrieți cu venin, iar ceea ce scrieți rămâne ca referință pe internet și generează și o serie de neplăceri de la controale și până la alungarea potențialilor clienți? Noi suntem corecți și profesioniști și nu avem nevoie să ne controleze toate instituțiile și să ne cerceteze DNA ca să aflăm că suntem curați. Știm asta și fără ajutor. E un comportament economic normal. Nu te duci să îți faci restaurant într-o localitate cu oameni care se bat și îți distrug localul săptămânal.”, a declarat pentru publicația noastră omul de marketing trimis de firmă în mai multe județe, printre care și Neamț, pentru a stabili unde să își extindă afacerea. La rugămintea de a menționa și câteva publicații care i s-au părut agresive cu investitorii sau prestatorii de diverse servicii, ni s-au dat cinci exemple printre care, deși nu în top, se afla și ziarpiatraneamt.ro.

Nu știm ce fac cei de la alte publicații, dar pentru noi această discuție a fost un semnal de alarmă realizând că în fuga noastră după audiență uneori e posibil să facem mai mult rău decât bine. Ne vom gândi foarte serios la aceste aspecte și cu această ocazie rugăm toți cititorii noștri care au cunoștință de afaceri de orice nivel ale unor oameni sau firme care au investit în Neamț să ne spună și nouă pentru a începe să promovăm astfel de lucruri.

Iosub Robert
4 comentarii la “De ce a refuzat o mare firmă să investească în Neamț

 1. Stefan

  Domnule Iosub, nu articolele de presa indeparteaza investitorii, ci alte probleme: birocratia si incompetenta functionarilor, agresivitatea unor institutii (fisc, ITM, „organe”), lipsa fortei de munca , lipsa terenurilor si uitilitatilor adecvate, departarea de caile principale de transport.Presa face foarte bine cand scrie despre „combinatiile dintre politica si afaceri.Fiindca subiectul este din domeniul sanatatii, sa ne amintim de o anume „investitie” privata din curtea Spitalului Judetean.Vi se pare ca acea combinatie a adus ceva benefic pacientilor?Mie, nu mi se pare…Revenind, „investitorii” nu au a se teme de presa, in afara de situatia in care incep cu vreo smenuiala de terenuri impreuna cu politicienii locali…

  Raspunde
 2. Ana

  Foarte mare dreptate….oricum, dumneavoastră domnule Iosub, în ultima perioadă ați început să înțelegeți aceste lucruri și asta se vede după articolele pe care le faceți…macar încercați să fiți corect. Ce a constatat specialistul în marketing se poate spune și despre alte domenii, nu doar despre privat. În general, în goana după un bănuț făcut ușor sau din pură răutate și frustrări, așa zisa presă face foarte mult rău ( vezi V., C…oameni care nu au reușit în viață și se coboară la ceea ce știm cu toții ). Democrația e grea…dar nu trebuie să ne mănânce suflete. Din fiecare lecție învățăm câte ceva…si aceasta este una dintre ele.

  Raspunde
 3. Ciprian

  Mai rar o asemenea atitudine. In ziua de azi predomina omul-certitudine. Îndoiala e benefica și poate, pe alocuri, constructiva. Critica, mai ales cea vehementa, profesionista, nu e necesara in aceste vremuri. Avem nevoie de sinergii și nu de uri.

  Raspunde
 4. mitik

  In sfarsit!… Ceea ce credeam de mult timp…vazand exesele de critici uneori la unele ( publicatii), mai ale televiziuni nationale, incepe sa se lumineze realitatea faptului ca focusati doar pe critici….ne atragem dispretul si devalorizarea actiunilor si realizarilor noastre, ca si comunitate! Poate gresesc, corectati/ma va rog vrumos! Mai cred ca mai multe capete gandind armonios, lucid si cinstit pot ajuta mult la iesirea din blocaje….

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *