Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
  • :
  • :

Un zimbru în libertate încearcă să impresioneze turma de femele din apropiere, filmat în Parcul Natural Vânători-Neamţ

Un zimbru în libertate încearcă să impresioneze turma de femele din apropiere, demonstrându-le că este ”regele pădurii”.
Zimbrii sunt mai nervoși la începutul toamnei, în perioada împerecherii, și adoptă o gamă largă de atitudini, între care de amenințare și de sfidare, pentru a demonstra femelelor că sunt masculii dominanți.

”Imaginile rare și foarte frumoase au fost filmate de aproape într-o pădure din Parcul Natural Vănători -Neamţ, de colegii noștri Răzvan-Florian Deju, specialist în științele vieții, și Ioan Mihuţ.”, transmite Romsilva.

Specialiștii Romsilva monitorizează permanent zimbrii aflați în libertate și semilibertate pe raza parcului.

Zimbru într-o pădure din Parcul Natural Vănători Neamț din cadrul Romsilva

Jucăuș sau nervos? 😊Un zimbru în libertate încearcă să impresioneze turma de femele din apropiere, demonstrându-le că este ”regele pădurii”. Zimbrii sunt mai nervoși la începutul toamnei, în perioada împerecherii, și adoptă o gamă largă de atitudini, între care de amenințare și de sfidare, pentru a demonstra femelelor că sunt masculii dominanți.Imaginile rare și foarte frumoase au fost filmate de aproape într-o pădure din Parcul Natural Vanatori Neamt de colegii noștri Razvan-Florian Deju, specialist în științele vieții, și Ioan Mihut. Specialiștii Romsilva monitorizează permanent zimbrii aflați în libertate și semilibertate pe raza parcului.Zimbrul a dispărut din fauna României în urmă cu peste două sute de ani. Specia a fost reintrodusă de specialiști în urmă cu 60 de ani, în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șase ani. În prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare. Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. Credit: Răzvan Deju și Ioan Mihuț, Parcul Natural Vânători Neamț***** European Bisons in Vânători Neamț Natural Park, in #Romania. European Bison was reintroduced in Romania in 1958 and six years ago, the first Europen Bisons were released in nature at Vânători Park Natural Park. At this moment there are 36 European Bisons at large, including 12 born free. National Forest Administration – Romsilva manages three European Bison cores, at Bucșani, Hațeg and Vânători Neamț, with more than 100 European Bisons. #DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor#Păduri #Silvicultură #România #Natură #Forests #Bison #EuropeanBison #wildlife

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 14 Septembrie 2018

Zimbrul a dispărut din fauna României în urmă cu peste două sute de ani. Specia a fost reintrodusă de specialiști în urmă cu 60 de ani, în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șase ani. În prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate.

Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători-Neamț,  cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *