Lecție specială dedicată Unirii Basarabiei cu România, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra-Neamț

0

Elevii Liceului de Arte „Victor Brauner” au celebrat, astăzi, 22 martie, printr-o lecție specială, momentul Unirii Basarabiei cu România, la Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț.

  • Marți, 27 martie, se împlinesc 100 de ani de Unirea Basarabiei cu România. Unirea a survenit pe fondul dezmembrării Imperiului Rus, odată cu proclamarea principiului autodeterminării, până la despărţirea de imperiul multinaţional în care provincia românească a fost înglobată forţat în 1812.

Astfel, prin cântec, desen și rememorarea celor mai importante evenimente ale istoriei Basarabiei, tinerii au fost antrenați într-o dezbatere interesantă propusă de cele două coordonatoare, prof. dr. Luminița Moscalu și dr. Mihaela Verzea, directorul adjunct al CMJ Neamț.

Manifestarea a debutat cu intonarea imnului de stat de către Teodora Sava. Momente muzicale au susținut și elevii coordonați de profesorii Mihaela Mancaș și Daniel Miron (clasa de canto popular).

S-au alăturat dezbaterii prof. Elena Preda, inspector școlar ISJ Neamț, și Sînziana Elena Ailenei, studentă la Facultatea de Muzică, Piatra-Neamț.

„M-a bucurat și emoționat invitația doamnei profesor Luminița Moscalu! A fost o lecție de istorie altfel, interactivă, practic o dezbatere pe subiectul Unirii Basarabiei cu România. Am găsit același dascăl minunat, care te inspiră și elevi interesați de ceea ce se numește Istoria Românilor, ce este de fapt o poveste, povestea vieții noastre.”,  a menționat Sînziana  Ailenei, fostă elevă a doamnei prof. dr. Luminița Moscalu.

„Elevii Liceului de Arte „Victor Brauner” au impresionat astăzi prin talentul lor și prin interesul manifestat față de istorie.” a precizat dr Mihaela Verzea, directorul adjunct al CMJ Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate