Impresionant! Au rămas fără casă, dar asta nu îi împiedică să facă fapte bune

0


Împreună cu Monica Sofron de la Asociația Umanitară Codrin și cu voluntarii de la Comunitatea Iubitorilor de Animale din Neamț am descoperit o poveste impresionantă a unei familii din satul Stejaru, comuna Pîngărați. După ce mergi cu mașina un drum destul de lung prin comună, pe o uliță plină de șuvoaie de apă și noroi se află „casa” familiei Ioniță. Ne întâmpină tatăl, Emil, și fetița de 6 ani, Emilia.

Apa le-a inundat casa în urmă cu un an și de atunci stau într-o casă improvizată, un fost grajd, proprietate a primăriei, în care nu pot locui prea mult timp. Au rămas cu hainele de pe ei și cu drama că și-au pierdut munca de ani de zile. Dar nu s-au descurajat. Pentru ce au primit de la oamenii de bine au fost recunoscători.

Trei persoane stau în două cămăruțe strâmte și speră să își ridice din nou casa lor pe o culme, la înălțime, ca să nu mai fie pericol de inundație. Au strâns câteva materiale de construcție – uși, geamuri, dar e nevoie de mașină de balastru, ciment, BCA sau cărămizi, lemn de construcție și tot ce mai e necesar pentru ridicarea unei case. Ar mai fi nevoie de mobilier, un frigider, un aparat de gătit.

Soția lucrează la o croitorie, tatăl lucrează cu ziua și are grijă de fetiță ca de ochii din cap. Veniturile reduse nu le permit cheltuielile pentru ridicarea unei case, dar, în speranța că cineva îi poate ajuta, îl pot contacta pe Emil Ioniță la numărul de telefon 0745 926 141.

Fetița de 6 ani, Emilia, este bucuria familiei. Apreciată de doamna educator, Emilia  s-a adaptat destul de ușor condițiilor și, ca orice copil, i-a scris o scrisoare Iepurașului. Nu își dorește multe, doar o căsuță mare pentru păpuși și o pereche de ghetuțe. Dacă doriți să fiți mesagerul Iepurașului, puteți lua legătura cu Monica Sofron de la Asociația Umanitară Codrin – 0733 110 928

Lavinia, Rareș, Beatrice, Dan, Monica și Bogdan sunt câțiva dintre oamenii care, impresionați de povestea familiei, au încercat să ajute cu ce au putut: hăinuțe, încălțăminte, un telefon pentru Emilia, jucării. Monica Sofron a oferit prin intermediul Asociației Codrin un calorifer, o mașină de spălat manuală, un televizor, jucării și îmbrăcăminte.

Dar povestea nu se încheie aici. Această familie știe foarte bine ce înseamnă să nu ai nimic și, din puținul lor, au grijă de animalele fără stăpân. Au decis să adopte un pui de cățel abandonat, așa că Rona este noul membru al familiei Ioniță. Este o cățelușă de 2 luni, găsită pe drumurile din Bisericani, care a fost adusă familiei de voluntarii de la Comunitatea Iubitorilor de Animale din Neamț. A fost deparazitată și vaccinată și a primit o șansă la viață de la o familie cu puține lucruri materiale, dar cu foarte mult suflet.

Emil ne-a mărturisit că a decis să preia alți 5 căței din sat pe care stăpânul voia să îi arunce într-un pârâu. I-a găsit într-un sac și nu a putut să îi lase să moară. Deja trei dintre ei au fost adoptați.

Astfel de oameni sunt adevărate lecții de viață. Mulți dintre noi, cu condiții mult mai bune și cu posibilități materiale, nu facem ceea ce reușește să facă această familie. Să salveze suflete și să facă fapte bune. Nu trebuie să ai mult ca să faci un bine. Respectul pentru viață este una dintre cele mai mari calități umane, iar asta ne-a învățat pe noi familia Ioniță.

Dacă aveți posibilitatea, ajutați această familie să își ridice noua casă. Și transmiteți mai departe lecția de viață.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate