Sedinta cea de taina de la Consiliul Local Girov

3

Iar au uitat domnii de la Girov  sa anunte public ca au sedinta de Consiliu Local si ca sa evite de tot publicul sau presa au pus sedinta sambata dimineata la ora 8.00 , consilierii fiind anuntati vineri dupa amiaza . Nu stim ce parere are prefectura despre faptul ca 90% din ultimele sedinte de la CL Girov sunt de taina dar sa trecem la problema principala si anume la cum s-au gandit unii sa stoarca ceva bani de la oamenii din Girov .

De foarte mult timp in comuna Girov este o problema cu apa potabila din satul Turturesti . In acest sat, apa potabila era captata de la niste izvoare din zona , izvoare care cu timpul nu au mai dat randament si astfel presiunea apei a inceput sa fie din ce in ce mai mica si locuitorii sa se uite disperati la robinetele din care nu mai curgea aproape nimic .
Acest sistem de livrare a apei potabile avea si o caracteristica buna , nu depindea de ApaServ, ceea ce facea ca pretul apei in comuna Girov sa fie cel mai mic din Romania , 1 leu pe metru cub .
Disperati de problema alimentarii cu apa, oamenii au apelat de foarte mult timp la primarie, dar cei care se tot perinda prin cladirea portocalie au amanat mai mereu rezolvarea problemei pana recent cand a fost numit viceprimar un consilier local de la PNL, domnul Florin Sarion .
Imediat cum a fost numit, domnul Sarion a inceput sa se zbata sa rezolve problema cu apa si mai nimeni nu zicea ca va reusi , chiar si noi eram sceptici stiind cum stau lucrurile la Girov, dar usor, usor am vazut ca Florin Sarion a mers la prefect care s-a implicat , am auzit discutii de el si de apa de la Turturesti si pe la ISU si pe la Consiliul Judetean si se pare ca a facut ce a facut dar a gasit o solutie sa introduca apa cu presiune in puturile ce alimenteaza Turturestiul in asa fel incat sa completeze resursa locala de apa .
Din cate am aflat noi pe surse , domnul Sarion negociase cu cei de la ApasServ un pret bun de 3,8 lei pe metru cub , apa ce ar fi suplimentat resursa locala insuficienta, dar la 1 leu pe metru cub si ar fi rezultat un pret mediu undeva sub 3 lei pe metru cub , pret acceptabil .
Nu stim cum si din ce motive, dar imediat ce treburile au fost puse la punct si apa a inceput sa curga, Florin Sarion a fost schimbat furtunos din functia de viceprimar si brusc nimeni nu a mai vorbit de combinarea celor doua surse de apa si de pretul de 2 lei si ceva, ci de un pret de 3,9 lei , pret care s-a si batut in cuie la sedinta de consiliu local facuta in mod misterios si secret , sambata dimineata la ora 8 .
Deci concluziile sunt foarte clare pentru oricine analizeaza putin la rece situatia . Oamenii din Turturesti vor plati aproape 4 lei pe metru cub de apa, ceea ce inseamna ca si apa captata local si care este in administrarea primariei a crescut brusc la pret cu aproape 400% caci consumatorul final plateste ca si cum ar fi toata apa de la ApaServ si iata asa primarul si cativa oameni de bine l-au dat la o parte pe Florin Sarion si au gasit o solutie sa incaseze cu 400% mai mult pe apa livrata din surse proprii la Turturesti ceea ce va insemna ca primaria va incasa o caciula de bani pe care oamenii disperati de lipsa apei din Turturesti ii vor da fara sa mai puna prea multe intrebari .
Corect ar fi ca domnul primar si Consiliul Local Girov sa nu se mai faca ca nu stiu matematica si sa adune apa venita de la ApaServ la 3,9 lei cu apa livrata din surse proprii la 1 leu si sa o imparta la litri consumati, obtinand astfel un pret corect fata de oamenii de la Turturesti si nu o sursa de venituri pe care sa le toace baietii destepti .
In clipul de mai jos este sedinta de Consiliu Local Girov ce a avut loc in mare secret in dimineata zilei de 11.05.2013 la ora 08.00 , sedinta in care, pe langa balciul specific s-a anuntat ca apa la Turturesti va deveni 3,9 lei pe metru cub .

3 Comentarii
 1. munteanu danut spune

  domnule admin.nu stiu de ce sursa vorbiti referitor la pretul apei de la turturesti,dar coborati putin chiar in turturesti si vedeti cu adevarat care este problema acolo.la momentul actual multi sunt racordati la reteaua veche de alimentare cu apa fara apometre si cu diferite instalatii improvizate care ,,fura,, practic apa din reteaua existenta.apa bagata din conducta APASERV in instalatia veche cine sa o plateasca?tot primaria?credeti ca este normal?asa ca nu mai jeliti pe cei care nu au platit apa ani buni.

 2. Cazacu Florin spune

  Domnule Enache,in,, cartierul rezidential”,locuiesc familii ce nu au nici o legatura cu d-l Sarion.Din cauza orgoliilor si a rautatii celor din consiliul local Girov sufera oameni nevinovati(copiii)care invata la lumanare ca nu vreti sa alocati bani pentru extidere retea electrica.
  Sa va dea d-zeu intelepciune si minte pentru a vedea lucrurile altfel decat cu ura si rautate fata de o persoana afectand comunitatea.

 3. enache vasile spune

  Sunteti fenomenali de buni, v-ati suparat ca domnul Sarion nu areusit sa-si traga la „ferma” il mustreaza in fiecare zi „taticul” Enache.
  Problema apei din Turturesti este o prioritate pentru comuna, sunt sate pentru care nu s-a demarat un proiect de investitii de mult timp. Daca pentru cei doi „codosi” toata lumea trebuie sa stea „la ordin” va dati seama ce ar fi fost daca era unul dintre ei in vreo functie. Domnului Sarion si Enache doresc sa le fac o recomandare din suflet – cumparati cateva caprite si mergeti la pasunat cu ele in „cartierul rezidential” inceput de domnul florinel in balariile de prin vaile comunei, iar laptele vindeti-l in „cocinmarket” a domnului enache, de altfel un bun vanzator dupa ce serveste ratia zilniza de alcool(2l vin).
  Inchei cu increderea ca problema apei va fi rezolvata, dar rugamintea nostra este sa nu mai „murdariti” articolele cu nume care iti fac greata din cauza jocurilor murdare care le-au intreprins si care au tras comuna inapoi 8 ani.

  ADMIN : Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti . Noi am aflat pe surse ca domnul Sarion s-a zbatut sa rezolve problema apei si ne asteptam sa iasa apa la 2 lei si ceva nu sa se vanda apa din surse locale la o lalta cu cea de la Apa Serv si oameni sa plateasca cu 400% mai mult decat pana acum.
  Ce face Sarion sau Enache e fix problema lor . Habar nu am aveam ca Sarion are ferma….. Noi am observat ca apa in Turturesti a devenit mai scupa cu 400% iar noua ne iesea ca ar trebui sa se scumpeasca cu maxim 300% dupa racordarea la Apa Serv . Despre asta vorbim .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate