La Pângărați, un grup de tineri au decis să facă ei ce nu face primăria

18

În urmă cu aproximativ 10 zile vă prezentam cazul unei bătrâne învățătoare care plângea efectiv din cauza mizeriei care s-a adunat în fața casei ei, în zona drumului, deci pe domeniul public. Supărarea sărmanei bătrâne nu era atât de mare pe primărie, ci pe faptul că nu mai are puterea să facă în fiecare an curat în locul primăriei (clic aici pentru articol).
Demersul nostru nu a avut absolut nici un efect la nivelul primăriei din Pângărați, unde domnește nesimțirea, motiv pentru care am revenit cu un articol și am facut un apel la oamenii din comună să ajute sărmana femeie la igienizarea locului (clic aici pentru articol).
O echipă de tineri care nu se află la prima acțiune de acest gen din Pângărați a mers la bătrână și i-au făcut curat în fața casei și dacă tot s-au pornit cu ecologizarea s-au mai oprit în câteva locuri din Pângărați unde au strâns gunoaiele de care primăria nu se ocupă, deși are o firmă specializată pentru astfel de operațiuni, firmă de care vom discuta într-un alt articol.

Din echipa de tineri care s-au apucat să facă ce nu face primăria, deși colectează bani de la oameni pentru asta, se numără Ioana Afloarei, Manole Madalina,  Radu Lupu, Ciprian Șarpe, Nicușor Dobrescu, Laurențiu Radu și alții. Aceștia au declarat: „Vom mai face astfel de acțiuni și avem speranța ca dățile următoare să ni se alăture și alți cetățeni. Cât despre autorități, dacă nu-și vor face treaba adică să îi amendeze pe cei care aruncă, nu credem că aceasta problemă se va rezolva.”
După cum vă spuneam, echipa de tineri voluntari din Pângarati a mai facut curat și la intrarea în satul Oanțu, în zona Castelului și în alte puncte unde mizeria era la ea acasă.

Cel mai îngrijorător lucru la Pângărați rămâne totuși faptul că actualul primar este mult prea incompetent și indolent, comuna neavând niciun viitor cu un edil care nici macar în jurul pensiunii pe care o deține el și familia lui nu e în stare să păstreze curățenia, gunoaiele sufocând zona. Dacă nici în jurul casei lui nu e în stare să facă curat, ce pretenții să mai ai de la un asemenea om să facă curat în comună?

I.R.

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
18 Comentarii
 1. Irina spune

  Bună ziua tuturor!Voi fi imparțialia și voi zice:mii de mulțumiri și felicitări pentru aceasta acțiune. Toate replicile de aici eu le consider injuste.Unde este simțul civic și gospodarul din noi?A locui intr-o casa curata,curte curata,comuna curata tine de fiecare împarte. Nu se arunca gunoaie oriunde,ci doar în locuri amenajate.Exista lege ce amendează persoanele care au un comportament civic neadecvat (aruncat gunoiul la intamplare),dacă se aplica amenzi,ar fi minunat.Cu un ajutor social din care plătește și o amenda,neștiu dacă a doua oară cetățeanul va repeta greșeală. Sa fim buni,atenți cu mediu și „schimbarea începe cu noi”.Cu respect,Irina!

 2. Lolita spune

  Primarul ia salariu sa se uite in directia opusa. Rusine primarului si spagarilor care dau, de la firma de salubritate si cei care iau de la primarie.
  Am facut o cacofonie ????

  1. nelu spune

   D-na LOLITA ,poti proba ce -ai scris ?
   S-au calomniezi cu buna intentie ca sa strici imagina unor personae pe care tu nu le …..
   S-ar putea sa ceara cineva sa probezi cele spuse.
   Asa pot spune si eu despre tine …..
   Gospodarii este o firma care se ocupa de salubritate , preia gunoaiele menajere de la cetateni.Nu sunt spagarii cum spui tu ?
   Asta este calomnie -rusine sa fie cetatenilor care arunca gunoaile pe oriunde.Primarul nu strange gunoile -el are alte atributi pe care Laurentu ar trebui sa le cunoasca.

   1. Lolita spune

    Daca ma suspectezi de calomnie este bine. Eu te suspectez de cetatean votant neinformat.

    Cum ar fi daca am citi impreuna responsabilitatile primariei/primarului si apoi sa ma ajuti sa scriu o plingere penala pentru nerespectarea indatoririlor functiei ?

    Cum ar fi daca toti cetatenii unui oras/ comuna ar da in judecata si ar pune la plata pe primar si toata administratia locala pentru proasta administrare sau mai bine zis administrare defectoasa ? Nu crezi ca atunci as avea probe de la Curtea de Conturi cu banii care s-au furat ?

    Eu zic sa te gindesti bine cind vorbesti de calomnie sau altele pentru ca e timpul sa fie trasi la raspundere toti cei care s-au instalat pe scaunele de primari doar pentru a se imbogati.

    Sau nu cumva faci parte din „echipa de pahar” in loc de „echipa de curatenie” ?

 3. mihaela spune

  Acum fara suparare …asta mi se pare o fala si asa vedem si invidia si răutatea. Ati facut curat , foarte bine ..sunte-ti de apreciat …dar pt ce sa stie tot judetul ce e la nu comuna? Pentru ce ..ca sa arătăm cât de „neuiniti” suntem si cât de mult putem face rău ?? Nu e sg comuna asa ..sunt multe si am vazut eu … Făcând chestia asta nu ajutati comuna deloc ..pt ca mai mult ne facem de ras .. vrei sa faci un bine omului schimba din interior …nu stiind tot orasul ce e la noi … „rufele murdare se spală in familie” asa se zice !

  1. Lolita spune

   Nu stiu daca sa inteleg ca esti pentru tine rusinata ca esti din comuna sau ca esti fata….>>> cam asa am citit ce vrusesi de spusesi….
   Io zic sa pui mina pe un pix si sa scrii primarului despre cine trebuie sa spele rufele in familie. Poate asa vede si el ca are chilotii murdari si se apuca sa-i spele impreuna in marea familie din comuna Pingarati.
   Daca te-ai suparat pe cei care au batut obrazul familiei de gospodari, nu-i nimic, dejectiile voastre le pot aduce inapoi gratis..

   1. mihaela spune

    In primul rând doamna … puneti dv mana pe un pix ca sa faceti ce doriti cu el .. eu am zis doar ca după parerea mea ..asta nu ar fi o stire de publicat la ziar ..ne facem de tot râsul .. pt ca nimeni nu i obligat sa vina sa facă curat in fata porții nimănui .. ce eu chem pe cnv sa mi facă ??eu nu țin cu cnv anume sau etc ..pur si simplu ..stirea asta e despre comuna noastra si ne facem de ras … daca oamenii nu ar mai fi asa murdari si ar avea alta mentalitate ar fi bine . Asa ca nu acuzati doar asa ca puteti vb orice aici

 4. Mirela Alexa spune

  Bravo !

 5. Ofsd Pangarati spune

  Felicitari pentru actiunea facuta , dar consider ca trebuie facut un apel si locuitorilor comunei pentru a-si face fiecare curatenie in dreptul lui si sa se mentina curatenia, deoarece am constatat de mai multe ori ca , acolo unde era curat, ziua urmatoare vedeai iar gunoaie aruncate . Si organizatia noastra va demara actiuni de genul acesta in luna aprilie, si am convingerea caci cu sprijinul autoritatilor dar si al locuitorilor din comuna , vom avea o comuna curata.

  1. Laurentiu Radu spune

   Doamna Doinita, cu tot respectul pe care il am fata de dumneavoastra va rog sa priviti la vidioclipul care insoteste aceasta stire. Vedeti… Este pensiunea actualului primar, locul unde pe 9 martie era o distractie mare a partidului din care face parte maria sa, domnul primar…, omul pe care il sustineti pentru inca un mandat… Repet: pentru dumneavoastra tot respectul insa pentru primar: tu ca primar sa ai atata mizerie in jurul locului unde iti petreci mai tot timpul… Ce exemplu da el pentru comuna asta?
   Acolo este gunoi de mai bine de 2 ani

   si

   CAZ CONCRET: In urma cu 5 ani, tatal meu a facut o sesizare catre primarie, privind un cetatean care arunca gunoaie intrun parau, domnul primar Bordea, in persoana a venit la acel om si i-a spus ca Radu l-a trimis sa-i dea amenda dar el este bun si nu-i da. La acel moment a fost un martor care i-a povestit toata intamplarea tatalui meu si vinovatul tot timpul se uita urat la tatal meu…. Ce sa intelegem prin asta??? Ba mai mult in aceasta toamna l-am sunat pe viceprimar sa-i spun ca cineva a aruncat intr-un loc doua masini cu mizerii. Stiti ce mi-a spus? Sa fac eu o ancheta si sa ii spun cine a facut asta. Bineinteles ca atunci am „tras” o cearta buna cu el pe tema banilor incasati pe salubritate. Chiar si eu am achizitionat in urma cu 6 ani un teren de la un vecin, la marginea caruia era groapa de gunoi a satului, am acoperit gunoaiele cu pamant, deoarece erau tone si chiar si in momentul acesta sunt oameni care mai au prostul obicei sa arunce acolo cu toate ca am pus un indicator. De ce? Pentru ca masina de gunoi nu merge pana in capatul satelor si nici in catunele greu accesibile!

 6. terente revine! spune

  este o actiune care trebuie apreciata si care imi aduce aminte de tineretea mea cand aceste activitati le organiza si scoala si organizatia de tineret.ca actiune civica tot respectul.poate in zona se uita atenti si alti cetateni si vor face curatenie fara a da foc vegetatiei de pe lacul vaduri.mare pericol a fost in sat sambata seara cand a fost nevoie sa intervina pompieri in vederea monitorizarii arderii vegetatiei pe lac.in multe curti de la preluca s-a putut vedea duminica urmele incendierii vegetatiei de pe lac.astept scuze de la faptuitor.

 7. dorel spune

  Cu voce tare: Bravo si respect celor ce au paticipat la actiune!
  Mai in soapta, la ureche: mai c-as paria vreo doi leuti ca respectiva primarie va taia o factura cu lucrari de igienizare de primavara catre o societate aleasa ad-hoc si impartial ?! Ca mandatul vine la scadenta si trebuie fonduri de reinnoire ;P

 8. Ana BL spune

  Cinste voua!!!

 9. Florin spune

  Sacii colectat,i ar fi trebuit aruncati in curtea casei primarului.

 10. Anca Delia Topoliceanu spune

  Primarul știe doar să ia bani pentru salubritate dar nu știe și să ridice gunoiului de la oameni pe motiv că e drumul rău și nu poate intra mașina! Și cine naiba să facă drumul? !?!?

  1. costel spune

   d-na Topliceanu nu primarul ia banii, printr-o H.C.L a fost stabilita aceasta taxa ,La groapa de gunoi trebuie platit , nu le primesti gratis.
   Ce vedeti este publicitate electorala. De ce nu a facut pana acuma, cand vin alegerile.

 11. Nuta Elena spune

  Bravo pt acesti oameni minunati si RUSINE pt autoritati.Unde era primarul?

 12. Alina Balan spune

  Felicitări ….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate