Demonstrație de forță politică la lansarea candidaților PNL pentru alegerile locale din Neamț

47

Co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au fost prezenți sâmbătă, 19 martie, în Neamț pentru a participa la lansarea candidaților PNL Neamț pentru alegerile locale de pe 5 iunie.  Evenimentul a fost unul reușit și de impact și a avut loc la Cinema „Dacia” cu o sală plină de simpatizanți și cu o scenă plină de candidați și reprezentanți de seamă ai PNL-ului.

Cu această ocazie, echipa PNL Neamț, condusă de Mugur Cozmanciuc, cel care și-a anunțat și candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, a prezentat proiectul Neamț 2020. Această inițiativă urmărește strategia de ansamblu a viziunii liberale și practic dorește să instaureze normalitatea în administrația locală din Neamț prin realizarea de investiții, prin realizarea de locuri de muncă, prin crearea de forță de muncă calificată în școli de profil și centre de reconversie profesională, prin modernizarea infrastructurii (autostrada Moldova-Transilvania, drumuri expres) și revitalizarea industriei (construcția și dezvoltarea de parcuri industriale).

Conceptul PNL de implementare a proiectului Neamț 2020 este de a avea colaborare instituțională, deci o majoritate PNL atât la nivel de Consiliu Județean, cât și la nivel de consilii locale. PNL Neamț dorește un președinte de Consiliu Județean liberal, primari liberali, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, și o majoritate în consiliile locale pentru buna implementare a proiectelor de dezvoltare locală.

S-a discutat despre schimbare, despre o schimbare necesară, mai ales din punctul de vedere al liderilor PNL (Eugen Țapu, Vasile Blaga), care au punctat în repetate rânduri faptul că de 25 de ani Moldova, și în special județul Neamț, cu mici excepții, a stat sub influența politicii PSD. O administrație liberală, orientată spre investiții și creare de locuri de muncă, nu spre proiecte de asistență socială, ar putea revitaliza zona. Și Gheorghe Flutur, candidat la Consiliul Județean Suceava, a menționat că Moldova trebuie să fie mai unită, iar aceasta se poate realiza în special prin crearea unui tandem Consiliu Județean – Consiliu Local de aceeași orientare politică.

„PSD nu este capabil să se reformeze”, a spus și primarul interimar Dragoș Chitic, membru în PNL încă din 1990, care a ajuns la convingerea că liberalismul este soluția pentru dezvoltarea societății și performanța în administrație.

Alina Gorghiu a punctat, alături de Vasile Blaga, necesitatea implicării femeilor din Neamț în politică și administrație pentru a asigura o prezență a femeilor de minim 30% pe listele electorale ale PNL. Tot dumneaei a menționat că există o certitudine că zonele urbane din Neamț vor fi câștigate de liberali (există deja exponenți în persoanele lui Dragoș Chitic la Piatra-Neamț și Laurențiu Leoreanu la Roman), dar că este necesar ca și mediul rural să devină ”galben”, pentru a exista o mai bună colaborare instituțională, un flux de comunicare eficient și pentru ca Moldova să devină cel puțin la fel de bine dezvoltată ca Ardealul.

Lista candidați PNL – Neamț – Locale 2016

NR. CRT. LOCALITATE CANDIDAT VALIDAT
1 PIATRA NEAMŢ DRAGOS CHITIC
2 BICAZU ARDELEAN BIRSAN CTIN ION
3 DĂMUC SIMON MARCEL
4 DOBRENI COSMESCU GHEORGHE
5 DRĂGANEŞTI NECHIFOR ION
6 DULCEŞTI CUCU PAUL DANIEL
7 GHINDĂOANI MANEA GHEORGHE
8 GRINŢIEŞ ALEXANDROIA VASILE
9 ION CREANGĂ CONSTANTIN VASILE
10 MOLDOVENI BIRJOVEANU MARCEL
11 PĂSTRĂVENI ONISEI IOAN
12 PIPIRIG DORNEANU VASILE
13 ROMAN LEOREANU LAURENTIU
14 TÂRGU NEAMŢ HUMULESCU TRAIAN
15 TAŞCA DRAGAN ALEXANDRU
16 AGAPIA CUCOS VASILE
17 ALEXANDRU CEL BUN LAZAROV VALERIU
18 BĂLŢĂTEŞTI URSACHE VIOREL
19 BAHNA PRISECARU EMIL
20 BÎRA OLTEANU CRISTINEL
21 BODEŞTI DARLOMAN LUCIAN
22 BOGHICEA CAZAMIR MIHAI
23 BORCA RUSCANU DAN
24 BORLEŞTI BĂBUȘ VASILE
25 BOTEŞTI BOROS ANGELA
26 BOZIENI ARGHIROPOL DANUT
27 BRUSTURI VRAJITORU NECULAI EUGEN
28 CÎNDEŞTI GRIGORAS VASILE
29 CORDUN ADRIAN CIOBANU
30 CRĂCĂOANI NITA VASILE
31 DOLJEŞTI LUNGU ALBERT
32 GIROV SARION FLORINEL
33 FĂUREI SIPOTEANU GHEOERGHE
34 HORIA BACIU IOAN CRISTIAN
35 NEGREŞTI NASTASIA NECULAI
36 ICUŞEŞTI ROSU VANEA SABAREL
37 ONICENI TUTU SORIN
38 PIATRA ŞOIMULUI AZOITEI LACRAMIOARA
39 RĂUCEŞTI BALAJEL DUMITRU
40 RĂZBOIENI BALMUS PETRU
41 ROMANI SARBU NICOLAE
42 SĂVINEŞTI CHELE ANA
43 TĂMĂŞENI LUCACI STEFAN
44 ŢIBUCANI BUTNARIU PETRU
45 VĂLENI MURARIU GHEORGHE
46 BICAZ CATRINOIU CONSTANTIN
47 TIMIŞEŞTI GROZA ROMICA
48 TRIFEŞTI ISCIUC MIHAELA
49 TUPILAŢI PADURARU MIRCEA
50 DVA ROŞIE CATANA NICOLAE
51 CEAHLĂU COROAMA DUMITRU
52 DRAGOMIRESTI PANAITE BRANDUSA
53 GÂDINŢI SORIN ASTANEI
54 GHERAEŞTI BERESOAE PAVEL
55 PETRICANI CRAMBA ION
56 PINCESTI CHELARIU CONSTANTIN
57 PÎNGĂRAŢI NEDELCU ISABELA
58 SĂBĂOANI ROBU ADRIAN
59 SECUIENI IVANCEA VASILE
60 STĂNIŢA CIUCHINA MIHAI
61 ŞTEFAN CEL MARE MUNTEANU RARES
62 TARCĂU  FARŢALĂ MANOLE DANUT
63 VALEA URSULUI URSARU ION

*  Lista are caracter informativ, urmând a fi discutată şi validată în toate forurile statutare îndeplinindu-se astfel toate formalităţile necesare pentru susţinerea acestora în demersul în care s-au angajat.

M. I.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
47 Comentarii
 1. Costel Hilohe spune

  Intradevar mai sant si personae intrate proaspat in politica Dar numai la comune in rest mereu acei hoti si tradatori de tara

  1. Tarate sorinelu spune

   Domnule Ivancescule , eu nu va mai sponsorizez la alegeri , a-ti furat toata comuna..

 2. maximus spune

  PNL, PDL, PSD, ALDE, UDMR…tot aia e! Lupul isi schimba parul, naravul ba!

 3. Abrudeanu Elena spune

  sa- i lanseze pe lina ,aici nu sunt buni de nimic !!!

 4. Dragoș Roca spune

  Cercetați penal sunt în toate partidele..îți propun să te duci la un grătar în ziua de votare 🙂

 5. Mioara Margel spune

  Daca nu veeneau alegerile nu strageau gunoaiele de pe albia Cuejdi!

 6. Dumbrava Rosie spune

  Candidatul lor pentru Dumbrava Rosie SIGUR nu are calitati decat pentru cheltuirea bugetului localitatii prin ocolirea cadrului legal. Poate o sa dea in viitor explicatii pentru activitatea depusa la firma de salubritate a comunei unde este director si care executa lucrari de asfaltare chiar daca nu are echipamente specifice (a se citi intermediere a banului public)

 7. Vlad Rusu spune

  A inceput ciolaniada

 8. Johnny Buciumanu spune

  Avem nevoie de locuri de muncă , nu de asistați! Oricine va fi la putere!

 9. Lolita spune

  Lansare cu spectacol frumos, imn national intonat cu patriotism, camuflare de ginduri oneroase….KITSCH complet !

  Oameni buni STOP VOT !

  Nimeni nu merita sa fie votat,
  atit am avut de comentat !

 10. Sandu Mihaela spune

  Cred că ar trebui să se vadă adevăratul nivel de trai și anume că la 1 km de Sala Polivalentă trăiesc de 4 ani,familii fără energie electrică.Nu visați autostrăzi!

 11. Maria Ciofu spune

  Este si USL???????

 12. Pit Pit spune

  unde sunt acei care au inchis spitale ? au taiat salarii? au taiat pensii ?au fuzionat cu pnl

 13. Mike Dragan spune

  Bravo :))) Mult succes!! Si eu cred ca asa cum spunea tovarasul Gh. Flutur …”Moldova ar trebui sa fie mai unita …blah…blah…blah” Toate judetele in tandem Consilul Judetean -Consiliul Local ..ar trebui sa depuna toate eforturile ptr ca sa existe o turma de oi .cu cre sa se poata scrie/exprima pe dealuri ..munti si campiile Moldovei , dragostea si realizarile maretze ..in fatza tovarasilor de la Bucuresti si iubitzilor votanti !!! ( si potentiali evident) ….pai ce drequl …numai in mandra Bucovina sub patronajul to’arasului Flutur se poate …si in restul nu ??? Ia…mai multa unitate ..to’arasi !!!!! Sa vezi „distractie” cand vine Basescu ..tot la Dacia …alti to’arasi …evident …tot de …dreapta :))) .

 14. Blaga Violeta spune

  Nu era mai nimerită lansarea în prima zi din aprilie? Știam una și bună, fără a o mai lungi sau tergiversa…

 15. Maria Russuhumma spune

  PNL-istii de rit nou , ori sunt prosti ori se fac! Pai mai voi astia de dreapta, ce-ar fi sa le explicati pietrenilor de ce orasul a ajuns la limita falimentului sub conducerea luminata a mafiei iohanomacobasiste….

 16. Cazy Ramirez spune

  Eu sincer din 4 în 4 ani am un dejà-vu.. aceleași fețe aceleași vrajeli..

 17. Nicoleta Berza spune

  Consider ca ar fi frumos dand dovada de persoana educata sa ne spunem fiecare parerea fara a ne jigni. Din parerea fiecaruia avem ceva de invatat.In mare parte suntem pers. sub 50-55 ani si cred ca putem da dovada de bun simt si o educatie aleasa. Sa fim sanatosi.

 18. Sergiu spune

  Pai cum adica in ultimii ani judetul a stat sub semnul PSD-ului? A stat sub semnul lui Ghe. Stefan, coleg cu dl. Blaga si cu dl. Flutur. Si vin acum si ne dau lectii de morala?

  Pe valul desimpatizarii lui Iohanis, de la 61 la 30%, PNL mai pierde inca multe procente. Asta demonstreaza cat sunt de slabi: doua partide cap la cap nu reusesc sa faca cat unul singur.

 19. RADU spune

  O mica EROARE ,, Sala plina de simpatizanti ,, NU de Simpatizanti ci de MEmbri cu invitatie ! NU aveai invitatie ,nu puteai sa vezi Lansarea , MA Gandesc ca la VOT sa MERGEM TOT pe BAZa DE INVITATIE ! SI Invitatia sa fie cu o LUNA inainte adresata ! NU am putut sa i INTELEG ,era ceva cu CARACTER PUBLIC , NU vreo SEDINTA de BPN ,care sa fie cu Circuit INchis ! Tineri au fost cativa , cu varste intre 26 pana in 40 ani , dar ii numarai pe degete ,cativa erau la intrare cu Dna Georgiana , restu 2 5 imprastiati prin sala , AU fost cei DREPT multi cu varste peste 40 NU batrani dar nici TINERI !

 20. Ungureanu spune

  D-na Gorghiu si d-ul Blaga spuneti ca e necesar ca procentul femeilor in lista de candidati sa fie de 30% , asta nu se regaseste ( sunt doar 4 din 63 ) – una se spune si alta se face inca de la bun inceput . E doar o mica constatare vazuta la prima vedere .Am dori ca pentru fiecare candidat propus sa apara in presa si activitatea lor pe parcursul ultimilor ani si rezultatele munci lor .

 21. Cetatean Educat spune

  Daca se dezvolta firmele private, ai sa ai si matale bani de pensie, altfel ai sa stai cu mana intinsa si ai sa faci politica. Lasa-i pe cei tineri, faci doar deservicii politrucilor din care faci parte.

 22. Catalin Ioan Latcu spune

  Pai asta cu PNL-ul cu fata de PDL e valabila inca de la prezidentiale.

 23. IOAN spune

  TOTI SPUN DESPRE CE VOR SA FACA DAR NIMENI NU VORBESTE DESPRE CE AU FACUT IN 26 DE ANI DE CAND SE ROTESC LA GUVERNARE , DE AVERILE URIASE ADUNATE SI DESPRE FAPTUL CA AU DISTRUS ORASUL P.NEAMT, JUDETUL SI TARA SI CA URMARE A PATRIOTISMULUI FIECARUI CANDIDAT ALES 5000000 DE ROMANI FARA SPERANTA DE MAI BINE AU PARASIT TARA CAUTAND UN LOC DE MUNCA IN LUMEA LARGA ( EUROPA, ASIA , AMERICA ) . POLITRUCII RAMAN IN CONTINUARE LA FURAT IAR VOTANTII CU FOAMEA SI LIPSA DE SPERANTA .

 24. Constantin Urzica spune

  mă bucur că numai cuvinte de laudă primit bravoooo(:(:(:(:

 25. Mircea Enache spune

  Va astept cu acelasi… civism si la haterizarea PSDului. Sper ca pana atunci, Domnul …Mihalache Catalin, sa afle ca minerii nu mai schimba nici guverne si nici nu mai devasteaza sedii de organizatii politice si studentesti!

  1. Mihalache Catalin spune

   Domnule Mircea Enache, pt mine nici o formatiune politica nu trage mai greu in balanta.Toti cei care s-au perindat la putere din ’89 si pana in prezent , sub toate siglele partidelor , n-au facut altceva decat sa puna interesul propriu mai presus decat interesul semenilor.Iar figurile pe care le vedem acum revenind sub alte sigle de partide, au mai fost la putere, cu aceleasi promisiuni, iar iritarea maselor este maxima deoarece nesimtirea lor frizeaza elementarul bun simt .Nu stiu ce ocupatie aveati in 1979 sau daca va amintiti acei ani , dar toti romascanii isi castigau existenta in IMR, uzina de tevi ,si alte „fabrici comuniste ” care astazi sunt distruse ca urmare a „politicilor de dezvoltare regionala” mult trambitate din 4 in 4 ani de TOTI cei care vor sa se catere la butoane. Iar concetatenii dvs au luat calea pribegiei.

 26. Dan spune

  Eugen Tapu si schimbarea. Bla, bla, bla. A fost o scremere cu aducerea de autobuze cu oameni de prin comunele judetului. Daca isi lansau doar candidatul la Piatra Neamt probabil ca politrucii ramaneau singuri in sala.
  Chitic vorbeste de schimbare si reforma. Dar cine a administrat orasul pana acum, bunica?

 27. Constantin Muraru spune

  Toți sunt o apă și un pământ. Politicienii români, toți niște… ageamii.

 28. janel iosub spune

  Dar pe Blaga cand il leaga D.N.A-ul in dosarul Microsoft!! Asa de-o pofta ca sa nu se mai erijeze in cavalerul dreptatii dupa ce el si camarila lui Base au jefuit tara noastra si uite asa toti meltenii au devenit milionari in euro! Succes in drumul spre …beciul domnesc!

 29. doi spune

  succesururi depline peneliştilor adevaratii iubitori de ţară şi popor să ne traiască in frunte cu secretarul general blga si domniţa gorghiu! mult succes in lupta cu stihia roşie ! imi trmura inima de bucurie ca ati gasti acesti bravi demni patrioti ca dl cozmanciuc un brav roman succes tovarase cozmanciuc in lupta de clasa!

  1. Cezar spune

   hahaha!!!!!auzi…,,lupta de clasa,,…..ce e cu limbajul asta bolsevic,in maniera stahanovista???de asa ,,succesururi,,…mi se face greata!..,,brav roman,,…tovaraseilor….desigur..asta e parodie sau mai rau..tragi-comedie!

 30. Tavy Costea spune

  Cinematografele ar trebui sa fie locuri destinate vizionarii filmelor si atat. Golaneala asta politica face de ras un cinematograf cu traditie. Dupa seara de gala a premierii filmului ” Ilegitim” de vineri ,vine seara de sambata si murdareste acest loc. Propun domnului Purice o deratizare a salii inaintea revenirii artei in acest loc.

  1. Anirod Ugaen spune

   Eu vad multe figuri printre ei care erau pe la PSD, PD etc…..acum ce cauta pe la acest partid, unde le sunt convingerile politice ? Daca ei nu au convingeri politice , atunci noi cum sa avem…parca ati mai trecut pe la conducere si au ramas promisiunile ” ca in tren”….Oare eu pe cine sa aleg ?……….

  2. taranul Ion spune

   Adevarat..,normal ar fi fost sa amenajeze,sa redeschida si sa utilizeze Casa de Cultura, pentru ca primarul dl.Chitic,sa-mi inlature suspiciunea vizavi a interesului legat de arta cinematografica in paralel cu actiunea PNL in sala de cinema,elegant aranjata din timp.Dar probabil avizele si in special cel ISU ,dar si a nesigurantei sale politice cu privire la nominalizarea sa de PNL l-au impiedicat sa redea o locatie potrivita si adunarilor politice(cultura politica),si sa dovedeasca ceva in prag electoral..Hai, pa.tov.Primar si portocalele tale de grefe ce sunt!!!

 31. Fechet Giusepe Si Lica spune

  Cand se incepe o campanie electorala indiferent unde se incepe cu cel mai indepartat catun si apoi daca mai sant locuri,si oameni de omenie facem un referendum local sau judetean pentru a vedea cu cine votam.Nu trebuie sa vina Blaga si Gorghiu *am alergie la acest nume*sa-mi spuna mie aici la Neamt cu cine sa votez.

 32. Cezar Parintele spune

  am vrut sa comentez pe pagina ziarului ..direct…nu se poate..e jale ..pana si imnul de Stat e interpretat varza….cati tineri vedeti intre candidati???cati dintre cei care se produc acolo stiu istoria liberalismului romanesc ???Arnautu a picat iar de fazan….sunt total echidistant insa…adunatura asta nu imi inspira nimic!!!

  1. Ziar Piatra Neamt spune

   Nu mai …… comentariul dumneavoastra este pe pagina ziarului….

   1. Cezar spune

    era vorba de un alt comentariu….nu mai conteaza….traseismul politic,saltul dintr-un partid in altul dupa cum dicteaza interesul,cosmetizarea realitatii…vorbe fara suport,agramatism…astia nu fac diferenta intre adevarata politica de dreapta si stanga.de esenta bolsevica!ne-au amarat existenta cu oportunismul lor si rapacitatea dusa la extrem….sunt foarte curios sa vad cum se va mobiliza electoratul!Nu fac politica..cel putin nu ma intereseaza actuala formula…as fi vrut sa vad mai mult tineret..de fosile suntem satui!!!

 33. Cezar spune

  o fi cum o fi….de vorbe sunt satul..m-a indispus total intonarea imnului national …catastrofic…nu se putea gasi alta formula??nu puteau canta toti???e impardonabila situatia creata!nu am nimic cu nimeni…insa…si Decebal Arnautu a fost lamentabil….nu am vazut tineret ..doar cativa candidati…as fi foarte curios sa stiu cati din candidati cunosc istoria liberalismului romanesc…vorbe…hm!..doar atat!si marturisesc faptul ca sunt TOTAL ECHIDISTANT!

 34. Nicolae Pricop spune

  P.N.L NEAMT eu am crezut ca voi vreti s a lansa ti vre o RACHETA COSMICA asa ca asta nu i o stire asa de inportanta ptr noi !!!

 35. Cuciureanu Ionut-catalin spune

  mare forta politica e gorghiu….:)))

  1. COTY spune

   ,,,,,CA SI COMBINATUL DE PRELUCRAREA LEMNULUI,CPL,PIATRA NEAMT,OOOOOOO RUINAAAAA.

 36. ionescu spune

  Să le ajute Dumnezeu!!

 37. Vasile Lică Maftei spune

  Astia-s vechi dar noi in toate.

 38. Iulian Dinca spune

  Poate a vrut sa zica ca jud Neamt a stat sub influenta USL, pt ca Neamt a fost acceptabil de portocaliu, „mai ales” in configuratia Moldovei. E ironic, ma intreb pe unde a intrat in oras de a vb de autostrada spre Transilvania 🙂

 39. Sabarel Rosu spune

  Succes deplint tuturor candidatilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate