La Neamț când vine DNA? Cutremur la Apele Române, în scandalul angajărilor pe pile

2
captură video RECORDER

După materialul Recorder care a prezentat nedreptatea comisă împotriva lui Ovidiu Ianculescu (click aici) și modul în care Guvernul PNL a pus tot felul de nepregătiți pe funcții cheie în Apele Române, instituție strategică de care depind vieți omenești, un nou reportaj marca Recorder a pus în alertă DNA.

După ancheta Recorder de la Mureș, scriam că în luna martie 2020, Marius Nechita, consilier județean PNL, a fost numit de conducerea ABA Siret Bacău în funcția de director al SGA Neamț. Acesta a ajuns la conducerea SGA Neamț fără a promova vreun concurs. Nici nu putea participa la un asemenea concurs, fiindcă nu are studii în domeniul hidrotehnic sau conex cu acesta. (Mai multe detalii aici)

De data aceasta, Recorder a pus la dispoziția opiniei publice un reportaj cu dovezi și cu înregistrări din interior, care arată cum numirile politice au devenit un eveniment la ordinea zilei, nicidecum o excepție, așa cum a definit fenomenul președintele Iohannis.

Din acest material reiese că „directorii cu apartenență politică nu se mulțumesc cu propriile scaune și, odată ajunși în funcții, populează organigramele din subordine cu pile de partid așezate în poziții cheie. Asta în timp ce inginerii cu experiență sunt dați la o parte.”, spune Recorder.

„La Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Acesta se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu. Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor a fost angajată o tânără care a fost chelneriță la un bar din Iași. Asta în condițiile în care ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe județe din Moldova, afectate periodic de inundații.

Un inginer din instituție s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești.”, se mai arată în materialul Recorder.

Ancheta Recorder nu a fost trecută cu vederea, semn că „gluma” se îngroașă. Premierul Florin Cîțu anunță că trimite Corpul de Control să investigheze angajările neconforme din Apele Române.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență. Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fără penali în funcții publice; profesioniști; fără nepotisme; fără conflict de interese.”, a declarat Florin Cîțu pe Facebook.

Pe pagina de Facebook Apele Române se mai transmite faptul că „În cursul acestei zile, la solicitarea organelor de urmărire penală, Administrația Națională ”Apele Române” a predat o serie de înscrisuri. Menționăm că în acest stadiu al cercetării penale activitățile entităților competente nu sunt publice.”, semn că DNA ar fi descins la instituție.

Recorder, de asemenea, informează:

„Conform surselor Recorder, Direcția Națională Anticorupție a descins, astăzi, la sediul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), după dezvăluirile noastre legate de numirile politice de la această instituție. Potrivit acelorași surse, au fost ridicate documente care au legătură cu angajările din ultima perioadă. Contactat de Recorder, directorul general interimar al ANAR nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația, trimițându-ne la purtătorul de cuvânt. Acesta s-a limitat să spună că „la solicitarea organelor de urmărire penală, ANAR a predat o serie de înscrisuri”. Tot astăzi, premierul Florin Cîțu a reacționat după materialul Recorder și a anunțat că va trimite Corpul de Control la Apele Române. De asemenea, Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat că în maximum două săptămâni va face „o analiză punctuală pe numirile de la Apele Române”. Recorder va urmări evoluția acestor controale.”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. m-am saturat spune

  eu zic sa plecam toti din rromanika, sa-i lasam pe penalisti cu coardele lor sa mai toace ce mai e de tocat pe aici dupa care sa stinga lumina

 2. Adrian D. spune

  -Am lucrat 5 ani la Master.
  -Nu e cam mult pentru un master?
  -Nu… Am lucrat la Master Club, la un bar.

  Am murit de râs la faza asta 🤣🤣🤣

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate