La antitepari.ro unde redactor este actualul consilier de imagine al Tovarasului Culita Tarata am vazut ca… dar mai bine va lasam pe dumneavoastra sa cititi litera cu litera ce scrie acolo :

2

Din cauza faptului ca am primit reclamatii ca promovam prea mult neadevaruri scrise la antitepari.ro unde redactor este actualul consilier de imagine al tovarasului Culita Tarata, presedinte al CJN, am decis sa punem la gramada mai multe articole de la aceasta publicatie ca sa scurtam chinul unora.
Este foarte important sa stiti ca informatiile expuse mai jos sunt citate din antitepari.ro si nu sunt asumate clar prin semnatura . Nu garantam in niciun fel pentru aceste informatii, dar cu certitudine va putem spune ca o parte din cei vizati de aceste articole au afirmat ca informatiile expuse pleaca de la adevaruri care sunt rastalmacite si transformate in minciuni  menite sa strice imaginea unor firme sau persoane asa ca cititi cu atentie si cu multe semne de intrebare. Cei nemultumiti de informatiile expuse mai jos sa mearga sa se planga la cei care au scris aceste lucruri noi doar ne minunam si ne punem mainile in cap alaturi de cititorii nostri pe care-i sfatuim inca o data sa nu ia de bune aceste articole scrise la antitepari.ro chiar daca redactor la aceatsa publicatie este consilierul de imagine al tovarasului Culita Tarata.

„Cel mai mare jaf de pe Terra! 6.300 de miliarde de dolari, valoarea reală a zăcămintelor de la Roşia Montană!”FireShot Screen Capture #022 - 'Cel mai mare jaf de pe Terra! 6_300 de miliarde de dolari, valoarea reală a zăcămintelor de la Roşia Montană! - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_inform

6300  miliarde de dolari e o sumă minimă constatată prin calcul matematic simplu. Dacă am împărţi suma la numărul de români aflaţi pe TERRA (aprox. 30 de milioane) , fiecărui român în parte i-ar reveni 2 milioane de dolari!

Cel mai important e că s-a aflat miza. Acum ştim pentru ce luptăm!

 Lăsând la o parte ceea ce vor politicienii corupţi în frunte cu Ponta, e cazul să decidem noi ce avem de gând? Senatorul Haralambie Vochiţoiu, vicepreşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, de profesie inginer minier recunoaşte că este vorba despre “48 de metale grele”, fără a preciza care sunt acestea!!!

 Deci ce facem cu  Roşia Montană?

 1. O dăm la “fier vechi”, aşa cum am făcut cu toate combinatele, sistemele de irigaţii, resursele naturale (petrol, păduri s.a.) şi vom încasa câteva miliarde de euro?

2. O preţuim pentru că o avem şi o valorificăm cu puterile noastre, în interesul nostru? Cred că este motivant să te gândeşti la 6300 de miliarde  de dolari.

3. O punem în valoare şi facem PLUS VALOARE, sau VALOARE ADĂUGATĂ, nu doar taxe pe valoare adăugată? Asta înseamnă că din lemn facem mobilă, din tablă facem maşini, din aur facem bijuterii. Şi nu doar aurul contează. Mai sunt câteva elemente chimice a căror valoare despre care vorbim să fie mult mai mare de 6,3 trilioane de dolari.

 De ce 6,3 trilioane de dolari?( 6300 de miliarde de $!!!!)

 Pentru că în multe declaraţii ale unor persoane implicate în diverse perioade de timp în prospecţiuni geologice asupra zăcămintelor de la Roşia Montană se menţionează şi cantităţile de elemente continute de minereu. Acestea sunt susţinute de inginerul geolog şef Aurel Sântimbrean, de deputatul Mugurel Surupăceanu, de Călin Gabriel Tămaş, lector doctor la Departamentul de Geologie, Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, precum şi de multe ONG-uri.

Pe lângă aceste date, mai sunt unele care reies dintr-un buletin de analiză, dar în care nu sunt precizate locurile de recoltare (puţuri, lacuri, ape curgătoare), adâncimea de prelevare şi alte date de identificare.

Astfel, în urma consultării mai multor surse, mi-am permis să fac o centralizare a acestora.

Cantitatea ce vrea RMGC-ul lui Ponta să fie exploatată e de 218 milioane de tone….ori 28.973,91 $ = 6300 MILIARDE $!!!! …însă la foarte multe elemente lipsesc date despre concentraţie, date despre preţuri dar şi date despre prezenţă!

Sunt elemente de care nu ştiaţi? Şi eu am păţit chestia asta şi a trebuit să le verific în Sistemul Periodic al lui Mendeleev pe unele dintre ele. Şi pentru mai multă claritate, am întocmit un tabel cu utilizări ale acestor elemente. Senatorul Haralambie Vochiţoiu, vicepreşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, de profesie inginer minier recunoaşte că este vorba despre “48 de metale grele”, fără a preciza care sunt acestea.

Planul exploatării miniere pe cariere (milioane tone)

 Sunt prezentate şi date estimative privind cantităţile de aur şi argint. Aici nu sunt incluse situaţiile în care se vor găsi filoane de aur şi argint, care ar putea creşte de câteva ori (de 7-8 ori !!!) cantităţile de aur şi argint obţinute.

 Rezerve exploatabile

Şi acum să facem o scurtă recapitulare a tabelelor pe care vi le-am prezentat.

În tabelul 1, valoarea elementelor extrase dintr-o tonă de minereu ajunge la 28.973,91 USD. Din aceasta, valoarea aurului şi a argintului însumată ajunge la doar 95,10 USD, din care statului român îi revin doar 6 % (adică aproape 6 dolari la fiecare tonă prelucrată). Bineînţeles, vor fi unii care vor spune că nu am menţionat nimic despre costurile de extracţie, de prelucrare, carburanţi, energie electrică, costul cianurilor şi al explozibililor, salarii şi tot felul de impozite etc.

Cu toate acestea, raportul între valoarea elementelor şi valoarea încasată de stat este de aproape 4.829 : 1. Adică din acei 6 dolari, statul roman va plăti costurile necesare mentenantei exploatării dupa închiderea minelor, costurile care ar decurge dintr-un posibil dezastru ecologic, costurile aferente spitalizării oamenilor afectaţi de cianurile folosite şi metalele grele rezultate etc.

Proiectul Roşia Montană valorează 6,3 trilioane de dolari!!! Şi asta nu este tot. Nu am calculat valoarea elementelor la care lipsesc date de prezenţă şi concentraţie (Tabelul 1) . Este foarte posibil să se poată extrage multe tone din fiecare element care nu a participat la precedentul calcul. Şi poate s-ar dubla sau tripla această valoare. Dar astea sunt doar  speculaţii. În schimb, 6300  de miliarde de $ e o sumă minimă constatată prin calcul matematic simplu.

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS: http://www.antitepari.ro/informatii/articole/100097-cel-mai-mare-jaf-de-pe-terra-6-300-de-miliarde-de-dolari-valoarea-reala-a-zacamintelor-de-la-rosia-montana

„Bombonica Dragnea: datorii de 13 ori mai mari decât cifra de afaceri la Hotel Turris”FireShot Screen Capture #019 - 'Bombonica Dragnea_ datorii de 13 ori mai mari decât cifra de afaceri la _Hotel Turris_ - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_articole_9999

– La sfârşitul anului 2012, societatea controlată de Bombonica Dragnea a raportat o cifră de afaceri de 2,8 milioane lei şi datorii totale de peste 38 milioane lei

„Hotel Turris” SA a acumulat datorii la bugetele de stat de peste 1,355 milioane lei, din care aproape 200.000 lei reprezintă evaziune fiscală prin stopaj la sursă

– În 2009, hotelul (foto) şi terenul au fost transferate, de pe firma „Hotel Turris”, pe persoana fizică Bombonica Dragnea, contra sumei de 214.320 lei; Finanţele au evaluat valoarea reală a tranzacţiei la peste 110 milioane lei şi au emis o decizie de impunere în valoare de 31,2 milioane lei

 Soţia vicepremierului Liviu Dragnea, Bombonica, a reuşit performanţa să acumuleze, la singura firmă pe care o are, datorii totale de 38.097.438 lei, la sfârşitul anului 2012, mai mari de 13,4 ori decât cifra de afaceri, care nu a fost decât de 2.842.180 lei.

„Hotel Turris” SA Turnu Măgurele, judeţul Teleorman (J34/370/1995, CUI 7792161) are, desigur, statul printre „sponsori”. Datoriile evidenţiate de ANAF la 30 iunie 2013 erau de 1.355.522 lei, din care 195.996 lei reprezintă evaziune fiscală prin stopaj la sursă, după cum urmează:

  • 843.536 lei obligaţii restante la bugetul de stat, din care 89.673 lei impozit pe venit din salarii;
  • 373.838 lei obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat, din care 61.099 lei contribuţia individuală de asigurări sociale reţinută de la angajaţi;
  • 126.850 lei obligaţii restante la bugetul asigurărilor pentru sănătate, din care 41.857 lei contribuţia individuală de asigurări de sănătate reţinută de la angajaţi;
  • 11.298 lei obligaţii restante la bugetul asigurărilor pentru şomaj, din care 3.367 lei contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj reţinută de la angajaţi.

Hotel în centru târgului, pe „persoană fizică”

Societatea „Hotel Turris” SA a fost înfiinţată în data de 12.09.1995 şi îi are ca acţionari pe Bombonica Dragnea (n. 29.07.1969) – 95,3359244864% şi 26 de persoane fizice tip listă. Capitalul social este de 90.050 lei.

În anul 2009, la 7 ianuarie, acţionarul majoritar Bombonica, persoană fizică, a primit de la firmă, printr-o hotărâre AGA, adică tot a ei, hotelul din centrul oraşului Turnu Măgurele, cu o suprafaţă construită la sol de 1.527,59 mp, anexele acestuia şi terenul aferent, de 2.913,35 mp. Adică a trecut averea firmei „pe persoană fizică”.

Conform evz.ro, Adunarea Generală a Acţionarilor „Hotel Turris” SA a decis diminuarea capitalului social prin transferul către Bombonica Dragnea a clădirii hotelului, a mai multor anexe şi a terenului aferent. Toate acestea au fost evaluate la suma infimă de 214.320 de lei. Persoana fizică Bombonica a ajuns, astfel, proprietar în acte pe hotel, după ce a încheiat o convenţie de restituire în natură cu societatea pe care o controla. Factura în valoare de 214.320 lei a fost înregistrată în contabilitate drept „contravaloare imobil”, iar hotelul a fost trecut ca fiind o ieşire din patrimoniu, prin vânzare.

Inspectorii fiscali au atras atenţia că sunt nereguli grave asupra acestei proceduri, că valoarea întregului complex de clădiri este de 110.118.900 de lei (circa 25 de milioane de euro) şi că trebuia făcută în baza unui preţ de transfer, reglementat de lege. Liviu Dragnea s-a dat de gol când a explicat, în 2009, atunci când a fost numit ministru de interne, că a dobândit o clădire – hotel, plus anexe şi teren, la o valoare de 110.770.151 de lei.

Luând în considerare aceste valori, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman a emis, în noiembrie 2011, o decizie de impunere pentru „Hotel Turris”, în valoare de 31,2 milioane de lei, aproximativ 7,5 milioane de euro, reprezentând impozitul pe profit care nu a fost plătit – 17,6 milioane şi alte accesorii aferente impozitului – 13,6 milioane de lei.

Acesta este motivul pentru care în bilanţul contabil apar, brusc, datorii imense, care nu au corespondent în valoarea activelor, din cauză că imobilele supuse transferului către persoană fizică fuseseră subevaluate.

Din cauză că activele „Hotel Turris” sunt ca şi inexistente, datoria stabilită de Fisc a fost trecută direct la valoarea negativă a capitalurilor proprii, care au fost contabilizate la -37.367.677 lei, la sfârşitul anului 2012.

Decizia de impunere emisă de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman a fost atacată de „Hotel Turris” în instanţă. Au fost judecate fondul şi apelul, pe care „Hotel Turris” le-a pierdut, dar a atacat ce mai recentă decizie, a Curţii de Apel Bucureşti, cu recurs, care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – ICCJ. Primul termen pentru dosarul cu numărul 6311/2/2012, ajuns la ICCJ la data de 15.05.2013, a fost stabilit pentru 7 februarie 2014.

Averi şi interese întrepătrunse

Liviu Nicolae Dragnea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, ocupă în prezent demnităţile de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice şi deputat. La noi se poate ca o singură persoană să ocupe, simultan, o funcţie din puterea executivă şi alta din puterea legislativă. În alte părţi acest lucru ar fi o încălcare flagrantă a principiului separării puterilor în stat.

În afara acestor calităţi, Dragnea mai are una de Mecena pentru administraţia publică locală şi, totodată, pentru afacerea soţiei. Astfel, la data de 11 iunie 2013, el declară că, împreună cu familia, a plătit în avans şi în plus impozit pe clădire la Primăria Turnu Măgurele în valoare de 246.958 lei, adică aproape 2,5 miliarde lei vechi! Cu firma soţiei a fost ceva mai puţin generos, căci are de recuperat de la aceasta creanţe în valoare de 200.000 lei.

Totuşi, dacă te uiţi la veniturile avute în anul fiscal 2012 aproape că îţi vine să le plângi de milă. Astfel, el a încasat 57.566 lei ca preşedinte al CJ Teleorman, 1.317 lei ca ministru şi 57 lei că este deputat, iar ea doar 30.214 de la firmă, adică de la „Hotel Turris”.

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS: http://www.antitepari.ro/informatii/articole/99992-bombonica-dragnea-datorii-de-13-ori-mai-mari-decat-cifra-de-afaceri-la-hotel-turris

„Afacerile incompatibilului deputat Liviu Harbuz”FireShot Screen Capture #020 - 'Afacerile incompatibilului deputat Liviu Harbuz - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_articole_99734-afacerile-incompatibilului-deputat-liviu-h

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că deputatul PSD de Neamţ Liviu Harbuz (foto) se află în situaţie de incompatibilitate, deoarece deţine simultan atât calitatea de deputat, cât şi pe cea de comerciant persoană fizică autorizată, în cadrul „Harbuz Liviu Persoană Fizică Autorizată”.

– Pe lângă PFA, Liviu Harbuz este asociat/acţionar în alte patru societăţi comerciale, cu rezultate financiare bune, dar şi cu datorii la stat

– În aprilie 2013, deputatul Harbuz a mai înfiinţat o firmă, asociindu-se cu Gabriel Muraru, fost „rege al sării” şi „co-autor” al ţepei „Dinasty Prod”.

 Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că deputatul PSD de Neamţ Liviu Harbuz se află în situaţie de incompatibilitate, începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine simultan atât calitatea de deputat, cât şi pe cea de comerciant persoană fizică autorizată, în cadrul „Harbuz Liviu Persoană Fizică Autorizată”.

HARBUZ LIVIU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ (F40/1970/2011; CUI 28544460) a fost înregistrată în 2011 şi, conform declaraţiei de avere depusă în iunie a.c., deputatul Harbuz a încasat din această sursă un venit anual de 77.475,91 lei, din activitatea de prestări servicii.

Deputatul Harbuz mai figurează ca asociat sau acţionar în alte patru firme

Conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, Liviu Harbuz (n. 18.06.1962) are calitatea de asociat sau acţionar în alte patru firme din România.

Astfel, la ANIMAL CENTER SRL (J40/2517/1999; CUI 11574734), parlamentarul deţine 90% din capitalul social, fiind asociat cu Ştefan Adrian Miclăuş, acesta fiind şi administrator al firmei. Societatea a încheiat anul trecut cu un profit net de 55.912 lei, la o cifră de afaceri de 2.510.125 lei. La jumătatea acestui an, ANIMAL CENTER SRL avea restanţe de plată către bugetele de stat în valoare totală de 22.283 lei, din care 15.685 lei reprezintă TVA neachitat, iar o mică parte stopaj la sursă.

FERMA RĂZEŞILOR SA (J40/6534/2007; CUI 21479837) este o altă firmă la care este acţionar Liviu Harbuz, alături de Elena Andreea Mălinici, aceasta fiind şi administrator. În ultimii trei ani, societatea, specializată pe activităţi de comerţ, figurează cu zero la cifra de afaceri, având doar datorii de 130.326 lei.

Deputatul Harbuz mai deţine 96,08% din capitalul social al firmei SALVAVET COMIMPEX SERVICII VETERINARE SPECIALE SRL (J40/963/1994; CUI 5119321), diferenţa părţilor sociale aflându-se în posesia lui Ştefan Adrian Miclăuş, acesta din urmă fiind şi administrator. Societatea are 73 de angajaţi şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 24.954.565 lei şi un profit net de 128.333 lei. SALVAVET înregistra la jumătatea acestui an datorii de 56.632 lei către bugetele de stat, din care 41.763 lei TVA neachitat.

Ultima firmă în care mai este menţionat numele deputatului Liviu Harbuz este WEP WOOD ENERGY PELLETS SRL (J27/225/2013; CUI 31510140). Societatea a fost înfiinţată în aprilie 2013, cu obiect de activitate “exploatarea forestieră”, deputatul Harbuz fiind asociat cu cote egale în această firmă cu Gabriel Muraru, fostul „rege al sării” şi asociat în ţeapa „Dinasty Prod”.

Proprietăţi imobiliare în Austria

Conform declaraţiei de interese, deputatul Liviu Harbuz a încasat 43.404 lei de la Colegiul Medicilor Veterinari din municipiul Bucureşti, instituţie al cărei preşedinte este. De asemenea, el a mai avut un venit anual de 42.912 lei de la Colegiul Medicilor Veterinari din România şi 23.148 lei de la Guvernul României.

O menţiune stranie în declaraţia de avere a deputatului Harbuz se referă la veniturile din investiţii. El a precizat la acest capitol suma de 137.424 lei, venituri din investiţiile la ANIMAL CENTER SRL. Ţinând cont că profitul net al firmei a fost anul trecut de 55.912 lei, iar veniturile legale realizate de Harbuz ca asociat al firmei puteau fi doar dividende, situaţia nu este prea clară.

Dividendele încasate de un asociat nu pot fi mai mari decât profitul firmei. Ar mai fi o posibilitate, cea în care Harbuz şi-ar fi recuperat vreun ipotetic împrumut acordat societăţii, dar un astfel de împrumut ar putea fi numit investiţie doar în cazul în care ar purta o dobândă. Cămătărie?! Mergând pe prezumpţia bunei credinţe, credem că este vorba doar de o mică neglijenţă în completarea declaraţiei de avere.

În ce priveşte împrumuturile, Liviu Harbuz a menţionat că a acordat un astfel de sprijin, în valoare de 10.000 de euro, persoanei Ecaterina Ţurcanu.
În rest, în declaraţia de avere, Liviu Harbuz mai menţionează că are conturi curente la diverse bănci în valoare totală de 21.991,88 euro şi 38.716,5 lei, precum şi depozite bancare în valoare de 30.000 de euro.

În declaraţia de avere se mai menţionează că în anul 2010 a vândut un apartament cu suma de 75.000 de euro şi că mai deţine bijuterii şi ceasuri în valoare de 13.000 de euro.
Deputatul PSD mai precizează în declaraţia de avere că deţine 3 apartamente în Mallnitz, Austria, un subsol în aceeaşi localitate, precum şi un garaj şi o casă de locuit în Bucureşti. De asemenea, în Mallnitz, Austria, Liviu Harbuz mai are un teren intravilan de 373,8 mp. Proprietăţile din Austria au fost achiziţionate toate în anul 2012.

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS: http://www.antitepari.ro/informatii/articole/99734-afacerile-incompatibilului-deputat-liviu-harbuz

„Oamenii lui Pinalti s-au întrecut în donaţii pentru partid”FireShot Screen Capture #009 - 'Oamenii lui Pinalti s-au întrecut în donaţii pentru partid - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_articole_99144-oamenii-lui-pinalti-s-au-intrec

– Deşi a donat peste un miliard de lei vechi, Toader Mocanu nu a mai prins un loc de senator

Gheorghe Ştefan (foto) a donat doar 28.500 lei, fiind întrecut de Elena Udrea, Laurenţiu Dulamă, Mihaela Stoica, Luminiţa Vîrlan, Marius Rogin şi Mircea Pintilie

– La nivel naţional, PDL a adunat din cotizaţii şi donaţii peste 39 milioane lei

Veniturile oficiale ale Partidului Democrat Liberal (PDL) din anul electoral 2012 au fost făcute publice, conform prevederilor legale referitoare la finanţarea partidelor. Cotizaţiile şi donaţiile care, cumulat, au depăşit baremul de 10 salarii minime brute pe ţară au fost evidenţiate distinct.

Veniturile totale provenite din finanţări private au fost de 39.070.874 lei. Din această sumă, cea mai mare parte este alcătuită din donaţii – 29.064.726 lei, restul fiind cotizaţii – 7.194.062 lei şi „alte venituri” – 2.809.086 lei.

Oamenii lui Gheorghe Ştefan, alias Pinalti, şeful PDL Neamţ şi primarul municipiului Piatra Neamţ, au contribuit substanţial la constituirea acestor sume. De altfel, cea mai mare donaţie ca persoană fizică, 106.065 lei, aparţine unui cumătru de-al lui Pinalti, Toader Mocanu. Gheorghe Ştefan i-a cununat una dintre fiice, iar nunta a fost de pomină. A rămas în „memoria colectivă” cu scena filmată în care Pinalti se laudă că are bani şi lipeşte bancnote pe fruntea „lăutarului” Florin Petrescu, ce îi cântă cu foc la ureche.

Toader Mocanu a donat partidului cei 106.065 lei în 14 tranşe, ciudat de detaliate. Raţiunea ultimilor leuţi din contribuţii e greu de dedus, dacă ei nu rezultă în urma aplicării unui procent asupra unor valori mai mari. Există, de exemplu, o donaţie de 9.808 lei în data de 1 noiembrie, una de 4.707 lei făcută după o săptămână, la 8 noiembrie, sau alta de 870 lei, efectuată la 6 decembrie. Cea mai mare sumă, 43.350 lei, a intrat în puşculiţa de partid la 28 noiembrie.

De altfel, Toader Mocanu este obişnuit cu sumele exacte, el fiind, la bază, revizor contabil şi controlor financiar intern la UJECOOP Neamţ, din 1979 până în 1994. Şi-a dezvoltat abilităţile, apoi, cu o firmă prin care a comercializat, mai ales, alcool „en gros” şi, ulterior, găini refrigerate sau congelate către Spitalul Judeţean Neamţ sau Staţiunea Bălţăteşti.

Culmea este că generozitatea lui faţă de partid nu l-a mai ajutat şi, astfel, a încheiat cariera de senator, nemaifiind ales pentru un nou mandat.

Celebra Elena Gabriela Udrea, pe care Pinalti a făcut-o deputat la redistribuire, în colegiul Roman, a cotizat şi ea la PDL Neamţ, însă cu mai puţin decât Mocanu – 85.500 lei.

Gheorghe Ştefan însuşi nu a putut ţine pasul cu aceştia, donaţiile lui fiind de doar 28.500 lei, într-o singură tranşă, vărsată pe 23 mai.

Doi parlamentari care au fost generoşi cu partidul au renunţat la „investiţiile” lor, preferând să îşi dea demisia din PDL. Este vorba de Mihaela Stoica, ce a donat 46.540 lei în 2012, şi Leonard Cadar – 26.000 lei.

Vasile Pruteanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a apucat şi el să cotizeze cu 8.000 lei la PDL, după care s-a mutat cu tot cu donaţii la PNL.

Alţi membri PDL Neamţ care au venit cu darul la partid sunt

  • Laurenţiu Cristinel Dulamă – 76.940 lei, în 9 tranşe
  • Georgeta Luminiţa Vîrlan – 50.500 lei
  • Marius Rogin – 41.150 lei, în 5 tranşe
  • Mircea Pintilie – 34.000 lei, în 4 tranşe
  • Dionisie Dumitraşcu – 25.000 lei
  • Constantin Claudiu Stafie – 18.000 lei
  • Vasile Ouatu – 15.000 lei
  • Valeriu Andriţa – 12.000 lei
  • Gheorghe Vasiloiu – 12.000 lei
  • Nicolae Ciprian Enache – 10.000 lei
  • Valerică Frăţilă – 10.000 lei
  • Simion Maftei – 10.000 lei
  • Ana Monda – 10.000 lei
  • Paul Cristinel Vătăjelu – 10.000 lei
  • Constantin Cristian Tapalagă – 10.000 lei
  • Bogdan Şendrea – 7.500 lei

Spre deosebire de oamenii lui Pinalti, nume cu rezonanţă naţională din PDL au avut donaţii mai „decente”:

  • Cristian Boureanu – 57.700 lei
  • Marian Jean Marinescu – 46.000 lei
  • Theodor Stolojan – 32.000 lei
  • Sulfina Barbu – 25.800 lei
  • Răzvan Adrian Papahagi – 16.100 lei
  • Monica Macovei – 15.750 lei
  • Honorius Prigoană – 15.000 lei
  • Cristian Rădulescu – 13.700 lei
  • William Brânză – 13.500 lei
  • Raluca Turcan – 13.500 lei
  • Alexandru F. Feldman – 13.500 lei
  • Roberta Anastase – 13.500 lei
  • Lucian Nicolae Bode – 13.500 lei
  • Traian Constantin Igaş – 13.500 lei
  • George Mihail Neamţu – 9.000 lei
  • Cristian Preda – 8.800 lei

Totalul donaţiilor care au depşit baremul de 10 salarii minime brute pe economie făcute de persoanele fizice, la nivel naţional, a fost de 18.828.402 lei. Donaţii de acelaşi fel, depăşind baremul, deşi mai puţine – 1.696.782 lei la nivel naţional, au făcut şi unele firme. Printre acestea se află şi „Victor Construct” SRL Botoșani, cu 50.000 lei, care are numeroase contracte pe bani publici în judeţul Neamţ.

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS : http://www.antitepari.ro/informatii/articole/99144-oamenii-lui-pinalti-s-au-intrecut-in-donatii-pentru-partid

 

„Head Invest SRL Neamţ – faliment cu ciudăţenii”FireShot Screen Capture #012 - '_Head Invest_ SRL Neamţ - faliment cu ciudăţenii - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_tepari-vechi-cu-firme-noi_98592-head-invest-srl-neamt-fa

– Cererea depusă de Adrian Ciprian Pribeagu, administratorul debitoarei, a fost judecată cu o întârziere de o lună faţă de termenul precăzut de lege

– Judecătorul sindic l-a desemnat ca lichidator judiciar pe actualul viceprimar de Piatra Neamţ, Monica Anton, care este şi practician în insolvenţă, dar nu a fost înştiinţată despre acest fapt, conform susţinerilor ei

– Societatea „Head Invest” a fost numită administrator la „Bizzstand Solutions” SRL (fosta „Agnes Toma Com”) în condiţiile în care această firmă era în insolvenţă, iar creditorii sau administratorul judiciar nu au aprobat o astfel de numire

– „Head Invest” este a treia firmă din portofoliul lui Adrian Ciprian Pribeagu care a ajuns în insolvenţă/faliment, după „Bizzstand Solutions” SRL şi „The Society Club” (fosta „Alb şi Negru”).

Cererea de intrare direct în faliment, fără parcurgerea etapelor de insolvenţă, este făcută de administratorul „Head Invest” SRL (J27/635/2010, CUI 27694451), Adrian Ciprian Pribeagu, la data de 27 decembrie 2012. Instanţa, care avea obligaţia să judece această cerere în termen de 5 zile, a stabilit primul termen la 1 februarie 2013, când o admite, cu acceptarea procedurii simplificate a falimentului, dar cu o întârziere de o lună. Temeiul termenului scurt este dat de prevederile Legii 85 din 2006, art.27 alin.5, în numele căreia a fost deschis procesul: „(5) Cererea debitorului se va judeca de urgenţă în termen de 5 zile în camera de consiliu, fără citarea părţilor„.

Aceasta nu este singura ciudăţenie din procesul falimentului firmei administrate de Pribeagu. Instanţa a mai decis că „desemnează în calitate lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă C.I.I. Anton Monica”. Or, Monica Anton este viceprimar al oraşului Piatra Neamţ şi – deşi susţine că Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) i-ar fi precizat că această funcţie nu este incompatibilă cu statutul de avocat şi nici cu cel de practician în insolvenţă – a afirmat că şi-a suspendat activitatea din afara Primăriei. „Nu am fost înştiinţată de decizia instanţei referitoare la desemnarea mea din data de 1 februarie”, a declarat Monica Anton pentru Antiţepari.ro, miercuri, 6 februarie, în jurul orei 13:00.

Aşadar, în afară de faptul că a judecat după o lună şi câteva zile o cerere care trebuia soluţionată în maximum 5 zile, instanţa a desemnat un lichidator judiciar pentru „Head Invest” SRL pe care nu l-a anunţat. Consecinţele pot fi nefericite pentru creditorii care nu află în timp util de declanşarea insolvenţei şi nu se înscriu la masa credală până la termenul limită stabilit de instanţă. Odată depăşit acest termen, nicio creanţă nu mai este luată în considerare.

Instanţa a stabilit următoarele termene limită:

  • pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor – 15.03.2013
  • pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor – 22.03.2013
  • pentru soluţionarea eventualelor contestaţii – 05.04.2013
  • pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor – 05.04.2013
  • data şedinţei adunării creditorilor – 27.03.2013.

Firmă creată pentru administrarea fostei „Agnes Toma Com”

„Head Invest” SRL Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ a fost înfiinţată la data de 11.11.2010 de patronii de început de la „Agnes Toma”, Adrian Ciprian Pribeagu şi Agnes Lăcrămioara Pribeagu, care aici sunt asociaţi în părţi egale.
Obiectul principal de activitate este „alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.”. La 6 decembrie 2010, Adrian Ciprian Pribeagu, rămas singurul asociat la fosta „Agnes Toma Com” SRL, denumită acum „Bizzstand Solutions” SRL, întocmeşte un act adiţional la statutul acesteia, prin care decide că îşi retrage calitatea de administrator şi că numeşte în această calitate firma pe care tocmai o înfiinţase, „Head Invest” SRL. Actul adiţional este publicat în „Monitorul Oficial al României”, partea a IV-a, nr. 45 din 5 ianuarie 2011.

După cele câteva zile ale anului 2010 pe care le-a avut la dispoziţie, în care nu a avut cifră de afaceri, dar a raportat pierderi de 982 lei, anul 2011 a fost încheiat cu profit, în valoare de 26.736 lei, la o cifră de afaceri de 72.000 lei.

La 31.12.2012, „Head Invest” acumula 24.368 lei datorii la stat, din care 10.137 lei stopaj la sursă, compus din impozit pe salarii şi contribuţii reţinute de la angajaţi, dar rămase nevirate către bugetele corespunzătoare.

Afacerile lui Pribeagu par a intra la apă rând pe rând. „Bizzstand Solutions” SRL (J27/473/1994, CUI 5419396) era deja intrată în insolvenţă, din vara anului 2010, cu datorii totale de 19.622.839,28 lei, când Pribeagu a schimbat administrarea cu firma recent înfiinţată. Aceasta este o altă ciudăţenie şi, ca să fie legală, ar trebui să fi fost încuviinţată de creditori şi de administratorul judiciar.

„The Society Club” SRL Piatra Neamţ (J27/336/2001, CUI 14140411) este şi ea pe ultima sută de metri de faliment.

Adrian Ciprian Pribeagu, născut în Hunedoara, a mai fost asociat la o firmă din Craiova, „Click Com” SRL (J16/3339/1993, CUI 5045062), care este radiată demult.

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS : http://www.antitepari.ro/informatii/tepari-vechi-cu-firme-noi/98592-head-invest-srl-neamt-faliment-cu-ciudatenii

 

„Tăvălugul falimentului se extinde asupra afacerilor ţeparului Petru Paleu”FireShot Screen Capture #013 - 'Tăvălugul falimentului se extinde asupra afacerilor ţeparului Petru Paleu - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_articole_90891-tavalugul-falime

– După „Energoterm“ SRL şi „Energoterm Trust“ SRL a intrat în insolvenţă, la cererea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Neamţ

Tribunalul Neamţ a admis, la 13 ianuarie, cererea de declanşare a procedurii insolvenţei pentru încă una din afacerile lui Petru Paleu, „Energoterm Trust“ SRL Piatra Neamţ (J27/252/2010, CUI 26838133), la care este acesta este asociat cu Paul Laurenţiu Manolache. Toţi cei care au de recuperat bani de la această firmă au termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor la 17.02.2012.

Soluţia pronunţată de judecător mai stabileşte următoarele termene: „Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 24.02.2012. Fixează termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii la data de 09.03.2012 şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor la data de 16.03.2012. Fixează data şedinţei adunării creditorilor la data de 29.02.2012, ora 1200 la sediul administratorului judiciar şi convoacă creditorii debitorului. Fixează termen pentru depunerea rapoartelor prevăzute de art. 54 alin. 1 şi art. 59 alin. 1 din Legea insolvenţei la data de 02.02.2012 şi, respectiv 22.02.2012“.
Interesant este că cererea pentru deschiderea insolvenţei a fost făcută de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Neamţ, care, la sfârşitul anului, avea de recuperat de la „Energoterm Trust“ SRL doar 15.728 lei pentru bugetul de stat. Creanţa este compusă din impozit pe venit din salarii, 11.059 lei, impozit pe profit, 550 lei, şi penalităţi de 4.119 lei.
De asemenea, „Energoterm Trust“ SRL a mai rămas dator la bugetul asigurărilor sociale de stat cu 43.254 lei, din care 11.677 lei penalităţi, la bugetul asigurărilor pentru şomaj cu 1.183 lei şi la bugetul asigurărilor pentru sănătate cu încă 14.685 lei.
Pentru 2010, „Energoterm Trust“ SRL a pierderi de 193.643 lei, datorii ceva mai mari, de 195.809 lei, şi capitaluri proprii negative, cifrate la -193.443 lei. Numărul mediu de angajaţi a fost trecut ca fiind 14.
La 11 mai 2011, principala firmă controlată de Petru Paleu, „Energoterm“ SRL Piatra Neamţ (J27/49/1998; CUI 10193030), s-a cerut în insolvenţă după ce a acumulat datorii de 12.669.014,10 lei către 66 de parteneri de afaceri.
În acest moment, teoretic, Petru Paleu ar putea continua să facă afaceri prin firma „Energoterm Grup“ SRL, la care este asociat şi administrator împreună cu incompatibilul avocat Liviu Negelschi, consilier local cică pe baricadele opoziţiei. Consecvent tendinţelor recente, Petru Paleu şi Liviu Negelschi rămân datori la bugetul de stat cu 2.565 lei la sfârşitul anului.
De asemenea, Petru Paleu mai este asociat, tot cu Liviu Negelschi, la „Energo Sport“ SRL (J27/458/2001, CUI 14274367), cu Benoni Rotariu la „Servo Safe“ SRL (J27/450/2001, CUI 14274278), sau cu Eduard Răducan la „Turboconstruct“ SRL (J27/1822/2003, CUI 15979412).

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS : http://www.antitepari.ro/informatii/articole/90891-tavalugul-falimentului-se-extinde-asupra-afacerilor-teparului-petru-paleu

 

„DOSAR DE POLITICIAN: Gheorghe Ştefan, alias Pinalti, primarul de la Piatra Neamţ”FireShot Screen Capture #001 - 'DOSAR DE POLITICIAN_ Gheorghe Ştefan, alias Pinalti, primarul de la Piatra Neamţ - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_articole_99975-dosar-de-

Până acum câteva săptămâni circula o legenda pe piaţă politică românească. Aceea că dacă eşti în tabăra lui Traian Băsescu nu ai probleme cu procuratura şi în general scapi de eventualele dosare penale. Aproape toţi baronii Partidului Democrat Liberal care au conştinţa încărcată de afacerile oneroase făcute de-a lungul timpului cred că dacă îi fac pe plac lui Băsescu cineva, nu se ştie cine, va ţine cont de acest lucru. PDL- iştii sunt evident naivi, mai ales că acum câteva luni cel care a făcut propunerile de procurori şefi a fost tocmai premierul Ponta. Legenda această era bine întreţinută de diverse personaje, fie politice, fie din mass media.

Ei, zilele trecute când cei de la PDL l-au văzut pe fostul mahăr Adrian Videanu adus la procuratura, mai exact la DIICOT şi acuzat de subminarea economiei în dosarul Romgaz- Interagro, în partid s-a făcut linişte. Lui Videanu i s-a pus zilele trecute sechestru pe averea în valoare de 60 de milioane de euro. Oauuuu! Intangibilul Videanu care juca table cu Bebe Ionescu, cuscrul preşedintelui Băsescu are averea pusă sub sechestru? Şi riscă şi câţiva ani de puşcărie? Dacă Videanu a păţit-o, cine din PDL se mai află în siguranţă? Nimeni, pentru că în mod real, nimeni nu a fost sau este în siguranţă în acest sport de contact numit politică. Oamenii politici se autoiluzionează astfel: „mie nu mi se poate întâmplă, eu sigur voi scăpa, nu au cu ce să mă agaţe”.

Un astfel de baron politic care are motive reale să tremure din toţi rărunchii este Gheorghe Ştefan, alias Pinalti, primarul oraşului Piatra Neamţ. Pinalti a susţinut-o până în pânzele albe pe Elena Udrea, i-a oferit un colegiu de deputat călduţ la Roman şi, în general, nu s-a dezis de fosta şefa de la Dezvoltare. Evident, Elena Udrea i-a făcut oameni la propriu şi la figurat pe mulţi băieţi şi fete din PDL, mulţi s-au îmbogăţit din fondurile Ministerului Dezvoltării. Acum, o parte din ei fac pe deontologii, alţii au fugit din partid, alţii se fac că uită.

Unii, cum e Gheorghe Ştefan, nu au trădat. Asta este o bilă albă pentru politicianul moldovean. Întrebarea este alta: Pinalti n-a trădat de frică sau din interes? De ce se teme baronul Neamţului? Pinalti se laudă că va face în aşa fel încât PDL să ia doar 1 la sută la alegerile europarlamentare de anul trecut. Pinalti vrea să-i demonstreaze lui Vasile Blaga că orice ar face, la Pietricica, cel care face jocurile politice este el şi doar el. Baronul susţine tacit nou înfiinţatul partid Mişcarea Populară şi îl face cu ou şi cu oţet pe unde îl prinde pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice. Ura lui Pinalti faţă de MRU este apoteotică. Povestea are legătură exact cu motivele pentru care Pinalti nu doarme bine noaptea.

Coşmarul baronului Pinalti este compania de stat Transelectrica. Ei, Transelectrica poate să fie pentru primarul de la Piatra Neamţ exact ce a fost ROMGAZ-ul pentru Videanu Să explicăm puţin situaţia. În anul de graţie 2009 PSD şi PDL negociau ca la uşa cortului cel mai sulfuros guvern din ultmii 15 ani. A fost un troc ordinar între baronii PSD şi PDL. Atunci, Pinalti pusese ochii pe compania de stat Hidroelectrica. Adică negociase cu Emil Boc şi Vasile Blaga ca PDL să numească un director susţinut de el, ca răsplată pentru serviciile făcute în campanie. În final, Hidroelectrica a ajuns pe mâna lui Viorel Hrebenciuc, director fiind numit Mihai David, un PSD-ist de la Braşov. În acel guvern Adrian Videanu fusese numit ministrul Economiei.

Cu chiu cu vai, Pinalti a reuşit să obţină la negociere compania Teletrans, aflată în subordinea Transelectrica, cea mai importantă companie din sistemul energetic, cea prin care se face tot transportul de energie al ţării. La Teletrans a fost numit director Horia Hăhăianu, apropiat de Pinalti. A urmat un război dur în interiorul PDL, iar Videanu şi-a pierdut funcţia de ministru al Economiei. Pinalti a ajuns astfel să poată face jocurile peste Transelectrica, Teletrans şi peste compania de mentenanţă a Transelectrica numită SMART SA. Hăhăianu a ajuns şeful Transelectrica. Acesta a început să scoată la licitaţie contracte grele de lucrări de zeci de milioane de euro. În 2012 Hăhăianu avea pregătit un plan de investiţii şi lucrări la Transelectrica de ordinul sutelor de milioane de euro. În acel moment, premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a schimbat din funcţie pe omul lui Pinalti.

Vă imaginaţi ce urlete s-au auzit din sediul PDL din strada Modrogan. MRU distrusese afacerile clanului Pinalti aranjate cu atenţie de luni de zile. MRU avea informaţii că Pinalti şi Horia Hăhăianu vânduseră, metaforic vorbind, compania Transelectrica controversatului dinozaur Dan Grigoriu, afacerist care se laudă că ar fi omul Serviciului Român de Informaţii, implicat în anii 90 în trafic cu petrol. „Generalul” Grigoriu, cum îi place să i se spună, va fi cel care îl va îngropa politic pe celebrul Pinalti, aşa cum Ioan Niculae l-a îngropat pe Videanu.

Am făcut toată această descriere de personaje şi situaţii pentru a explică un paradox uşor de intuit. Banii sunt cei care îi distrug pe oamenii politici, lăcomia fără margini. Însă fără aceşti bani nu poţi să deţii puterea politică. Sistemul este putred până în măduvă şi trebuie resetat…
(Sursa: realitatea.net)

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS: http://www.antitepari.ro/informatii/articole/99975-dosar-de-politician-gheorghe-stefan-alias-pinalti-primarul-de-la-piatra-neamt

 

„GRUP EST SECURITY SRL Piatra Neamt”FireShot Screen Capture #002 - 'GRUP EST SECURITY SRL Piatra Neamt - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_baza-de-date_99142-grup-est-security-srl-piatra-neamt

Stare firma: functiune; URMARIRE PENALA
CUI: 2861660
Nr. ORC: J27/159/1992
Obiect principal de activitate: Activitati de protectie si garda
Sediu: PIATRA NEAMT, str. MARASESTI nr. 1, judetul Neamt
Capital social: 329.720 LEI
Actionari/Asociati:

¤ MISAILA GHEORGHE-DAN (10.02.1974) – 67,94%
¤ MUSTEATA DANIEL (08.05.1972) – 32,06%
Administrator(i):
¤ MISAILA GHEORGHE-DAN (10.02.1974)
Informatiile referitoare la starea firmei, sediu, capital social, obiect principal de activitate, asociati, administratori sunt valabile la data de 03.10.2013

Rezultate financiare:
Anul 2012
¤ Cifra de afaceri (LEI) = 42.510.990
¤ Venituri totale (LEI) = 42.989.042
¤ Cheltuieli totale (LEI) = 37.077.376
¤ Profit net (LEI) = 5.002.793
¤ Numar mediu de angajati = 2.034
Anul 2011
¤ Cifra de afaceri (LEI) = 31.278.940
¤ Venituri totale (LEI) = 32.733.213
¤ Cheltuieli totale (LEI) = 28.459.101
¤ Profit net (LEI) = 3.643.906
¤ Numar mediu de angajati = 1.456

Datorii „la stat” (30 iunie 2013):
¤ Bugetul de stat (LEI) = 4.676.403 (s-au acordat inlesniri la plata)
¤ Bugetul asigurarilor sociale de stat (LEI) = 1.258.779 (s-au acordat inlesniri la plata)
¤ Bugetul asigurarilor pentru somaj (LEI) = 42.371 (s-au acordat inlesniri la plata)
¤ Bugetul asigurarilor de sanatate (LEI) = 447.672 (s-au acordat inlesniri la plata)

Istoric incidente de plata – ultimii 7 ani (pana la data de 03.10.2013):
Firma NU figureaza in evidentele CIP cu incidente de plata cu cecuri.

Firma figureaza in evidentele CIP cu 8 incidente de plata majore cu bilete la ordin:
¤ noiembrie 2009 – un incident
¤ aprilie 2010 – 3 incidente
¤ mai 2010 – un incident
¤ iunie 2010 – 2 incidente
¤ aprilie 2012 – un incident
TOTAL SUMA REFUZATA LA PLATA: 208.008,72 LEI
Societatea mai figureaza cu 6 incidente minore, suma refuzata la plata in cazul acestor incidente minore fiind de 87.833,95 LEI

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS: http://www.antitepari.ro/baza-de-date/99142-grup-est-security-srl-piatra-neamt

 

„Afacerile odraslelor lui Pinalti”FireShot Screen Capture #003 - 'Afacerile odraslelor lui Pinalti - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_articole_99935-afacerile-odraslelor-lui-pinalti

„GiGa Star”, „Stone Real Imobiliare”, „Stone Real Consulting”, „Silvex” şi „Best GSG” sunt firmele la care acţionari/asociaţi sunt Giorgiana şi Gabriel Ştefan, copiii lui Gheorghe Ştefan (foto, stânga), alias Pinalti, primarul de Piatra Neamţ.

– La „Stone Real Consulting”, Gabriel Ştefan a preluat oficial 62,505% din părţile sociale, ieşind astfel din spatele offshore-ului „Hammered Holdings” Ltd din Cipru

– „Hammered Holdings” Ltd şi „Tainz Holdings” Ltd au fost înfiinţate, la o diferenţă de două zile, de acelaşi împuternicit autorizat, Ionuţ Dragoş Măstăcăneanu.

Primarul de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, nu mai figurează ca fiind acţionar/asociat la firme din România, pentru a scăpa de obligaţia de a trece tot felul de contracte în declaraţiile de avere şi interese. Fostele afaceri şi cele noi au fost trecute pe numele copiilor, pe al altor interpuşi, uneori anonimi.
Copiii lui Pinalti sunt Giorgiana (n. 21.10.1977) şi Gabriel (01.11.1981), ambii rămaşi cu numele tatălui.

Imobiliare când cu profit, când cu pierderi

„GiGa Star” SRL Piatra Neamţ (J27/529/2010, CUI 27410134) patronează o agenţie imobiliară. Îi are ca asociaţi, în părţi egale, pe GIorgiana şi GAbriel Ştefan, iar administrator este numai el singur. În condiţii de criză şi cu 3 angajaţi, firma a încheiat anul 2012 cu profit net de 465.244 lei, mai mare decât jumătate din cifra de afaceri, care a fost de 860.896 lei. Datoriile acumulate la sfârşitul anului erau de 702.485 lei, dar capitalurile proprii, adică „averea” firmei, erau de 5.880.780 lei.

Firma a fost înfiinţată la 22 septembrie 2010, iar în următoarele 3 luni ale anului 2010 a dat lovitura cea mai mare: profit de 2.579.007 lei cu o cifră de afaceri mai mică decât dublul acestuia, de 4.983.830 lei.

În schimb, agenţia imobiliară „Stone Real Imobiliare” SRL Bucureşti (J40/8613/2005, CUI 17574466), cu aceeaşi structură a asociaţilor, dar avându-l ca administrator unic pe Sebastian Telbisz, se târâie cu pierderi şi datorii de 8 ani încoace, de când a fost înfiinţată. Anul 2012 a fost încheiat cu pierderi de 22.801 lei şi datorii totale de 635.253 lei. În cazul lichidării firmei, datoriile nu ar putea fi plătite, căci averea firmei este negativă, fiind contabilizată la -582.515 lei.

Pădurile nu mai sunt ca altă dată

„Silvex” SA Piatra Neamţ (J27/2013/1994, CUI 6537080) îi are ca acţionari atât pe cei doi fraţi, cât şi pe ruda lor Viorel Măstăcăneanu (20.12.1953), care este şi unic administrator, dar cu mandatul expirat. Firma are ca obiect principal de activitate tăierea şi rindeluirea lemnului şi, spre deosebire de „GiGa Star”, a încheiat anul 2012 cu profit mic raportat la cifra de afaceri, adică 15.138 lei la 6.364.419 lei. Cu 53 de angajaţi, firma a acumulat datorii totale de 2.672.320 lei la sfârşitul anului, dar ar avea de unde plăti, căci avea active totale mai mari, rezultând capitaluri proprii de 2.182.619 lei. La 30 iunie 2013 înregistra obligaţii restante la bugetul de stat în valoare de 878.769 lei.

Fiecare cu altcineva

„Auto Milan” SRL Piatra Neamţ (J27/675/2005, CUI 17486771) este în întrerupere temporară de activitate expirată şi declarată inactivă de Finanţe.
Firma a fost înfiinţată la data de 14 aprilie 2005, cu obiectul de activitate comerţul cu autoturisme şi autovehicule uşoare, dar nu a făcut niciun fel de raportări de activitate la Finanţe. Giorgiana este asociată, aici, în părţi egale, cu Octavian Corneliu (n. 04.03.1974, la Piatra Neamţ, cu domiciliul în Bucureşti la data înfiinţării societăţii). Ambii au, formal, şi calitatea de administrator.

Gabriel Ştefan are afaceri şi separate de sora lui. La „Best GSG” SRL Piatra Neamţ (J27/558/2010, CUI 27465636) el este asociat, în prezent, cu Andra Lungu (n. 05.03.1986). Obiectul principal de activitate al acesteia este consultanţa pentru afaceri şi management.

Firma provine însă din divizarea „Consmond” SRL (J27/986/1992, CUI 2041481), la mijlocul anului 2010. A preluat un capital social de 168.000 lei de la firma iniţială, la care mai apăreau ca asociaţi Giorgiana Ştefan, Constantin Munteanu (18.03.1951) şi Elena Prisacaru (21.07.1951). Capitalul social rămas la firma iniţială este mult mai mic, de 30.300 lei. Şi această firmă are raportul profit/cifră de afaceri extrem de generos. Astfel, anul 2012, când a fost raportat un singur angajat, a fost încheiat cu profit de 335.247 lei la o cifră de afaceri mai mică decât dublul profitului, de 521.315 lei.

Băiatu’ lui „băiat deştept”

Mergând pe urmele tatălui său, Pinalti, şi Gabriel a încercat să fie „băiat deştept” pe seama energiei, dar se pare că reţeta adoptată de junior nu e deloc productivă. Astfel, „Stock Energy” SRL Bucureşti (J40/10055/2012, CUI 30615806), care are ca obiect principal de activitate producţia de energie electrică şi s-a declarat operator intracomunitar, a încheiat cele câteva luni de activitate din primul an, 2012, cu pierderi de 9.520 lei şi datorii totale de 65.323 lei.
La această firmă Gabriel este asociat cu Ciprian Nistor (n. 31.08.1969), care este şi unic administrator.

Din spatele unor offshore

Spre deosebire de „băieţii deştepţi”, Gabriel Ştefan a ieşit la iveală din spatele unui offshore din Cipru la firma „Stone Real Consulting” SRL Bucureşti (J40/8612/2005, CUI 17574474). Înfiinţată la data de 11 mai 2005, această firmă avea ca asociaţi, la data de 19 februarie 2013, două firme din Cipru: „Hammered Holdings” Ltd şi „Tainz Holdings” Ltd. Însă la data respectivă „Hammered Holdings” cesionează 62,505% din părţile sociale, la valoarea nominală de 99,570 lei, lui Gabriel Ştefan, care apare, oficial, ca asociat.

Interesant este că ambele firme offshore au fost înfiinţate de acelaşi împuternicit: Ionuţ Dragoş Măstăcăneanu, la diferenţă de două zile.
„Hammered Holdings” Ltd. are sediul social în Republica Cipru, Limassol, Str. Agias Fylaxeos & Zinonos Rossidi nr. 2, et. 1, P.C. 3082, este înregistrata sub numărul HE 250011/19.05.2009 la Registrul societăţilor comerciale şi este reprezentată prin împuternicitul autorizat Ionuţ Dragoş Măstăcăneanu (n. 16.01.1981, la Piatra Neamţ). Acesta a mai fost afacerist în România doar la o singură firmă la care a fost asociat, „Silverta” SRL Timişeşti, judeţul Neamţ (J27/1215/2004, CUI 16747399), în care apărea şi mai cunoscutul Viorel Măstăcăneanu. Această firmă a fost însă radiată la 29.11.2007.

Coincidenţă, „Tainz Holdings” Ltd. are exact acelaşi sediu social, în Republica Cipru, Limassol, str. Agias Fylaxeos & Zinonos Rossidi nr. 2, et. 1, P.C. 3082, însă este înregistrata sub numărul HE 250016/21.05.2009 la Registrul societăţilor comerciale, însă este reprezentată prin acelaşi împuternicit autorizat Ionuţ Dragoş Măstăcăneanu.

O altă legătură cu copiii lui Pinalti este administratorul unic al acestei firme, care apare şi la „Stone Real Imobiliare”, Sebastian Telbisz.
Miza acestei societăţi comerciale pare, deocamdată, modestă, căci, având ca obiect principal de activitate declarat realizarea software-ului la comandă, a raportat, în ultimii 7 ani, doar pierderi. Anul 2012 a fost încheiat cu pierderi de 82.489 lei, la o cifră de afaceri de doar 28.710 lei. Cu un număr mediu de 0 (zero) angajaţi în ultimii 3 ani, firma a ajuns la o avere negativă, contabilizată la -548.713 lei.

Una dintre firmele din Cipru de la această firmă, şi anume „Tainz Holdings” Ltd, apare ca unic asociat la „Arhivio Data” SRL Bucureşti (J40/9212/2004, CUI 16490006). Se poate presupune că în spatele acesteia este acelaşi Ştefan. Obiectul ei de activitate este consultanţa în tehnologia informaţiilor, iar aceste afaceri par să meargă mai bine. Astfel, în anul de graţie 2011 profitul declarat a fost de 1.279.529 lei, la o cifră de afaceri mai mică decât dublul profitului, de 2.180.656 lei, şi doar 2 angajaţi.

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS : http://www.antitepari.ro/informatii/articole/99935-afacerile-odraslelor-lui-pinalti

 

„Falimentezi două firme şi… ajungi vice la CJ Neamţ”FireShot Screen Capture #010 - 'Falimentezi două firme şi___ ajungi vice la CJ Neamţ - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_articole_99070-falimentezi-doua-firme-si-ajungi-vice

Andrei Ignat a fost uns adjunct al lui Culiţă Tărâţă, ca recompensă pentru calităţile de manager dovedite la două firme, ambele aflate sub incidenţa Legii 85/2006

– Ignat ascunde în declaraţia de interese că, împreună cu soţia şi cu o firmă la care este unic asociat, controlează în totalitate firma „Genius Company” SRL Căciuleşti, intrată în faliment

– De unul singur, el patronează „Citomec AC” Bacău, fostă „Consulting & Project Business” Căciuleşti, societate care se află în insolvenţă cu datorii de aproape un milion de lei şi se prezintă la CIP cu cecuri şi Bilete la Ordin refuzate la plată în valoare de 9,8 miliarde lei vechi.

Consiliul Judeţean Neamţ îşi schimbă vicepreşedinţii foarte des, după cum se încleştează noi şi noi majorităţi printre consilieri. De sâmbătă, 13 aprilie 2013, unul dintre vicepreşedinţi este Andrei Ignat (01.01.1966), membru PNL care a trădat interesele USL şi şi-a trecut votul în noua tabără, care reconstruieşte alianţa contra naturii APEL, formată de oamenii din CJ ai lui Gheorghe Ştefan („Pinalti”) – PDL, ai lui Culiţă Tărâţă – UNPR şi câţiva trădători de la PPDD şi PNL.

Falimentul afacerilor acestuia îl arată cât de „flămând” este şi cât de dornic de a-şi relansa calităţile de capitalist, ca pe vremea în care era şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Neamţ.

Două firme şi un fals în declaraţia de interese

Andrei Ignat este unic asociat şi administrator la „Citomec AC” SRL Bacău (J04/158/2012, CUI: 14754659), fostă „Consulting & Project Business” SRL Căciuleşti.

Prin „Citomec AC” SRL, Andrei Ignat mai deţine 50% din firma „Genius Company” SRL Căciuleşti (J27/962/2007, CUI 22134950). Celelalte 50 de procente sunt deţinute de actuala lui soţie, Cristina-Gabriela Ignat (născută la 22 ianuarie 1979, în Iaşi).

Este interesant că în declaraţiile de avere şi de interese date la începutul mandatului de consilier judeţean, la 24 iulie 2012, Andrei Ignat nu scrie niciun cuvinţel despre această firmă, ca şi cum nu ar avea nicio legătură cu ea, nici el, nici soţia lui.

Dacă „Citomec AC” SRL se căzneşte în insolvenţă, „Genius Company” a intrat deja în procedură de faliment, cu Andrei Ignat administrator special, după ce, anterior, se aprobase un plan de reorganizare. Eşecul reorganizării dovedeşte că planul nu fusese decât un pretext pentru tergiversare.

Cu salariul aşteptat de la fondul special

Tabelul definitiv al creanţelor acumulate de „Citomec AC” SRL evidenţiază datorii în valoare de 917.318,84 lei. Salariile neplătite au fost trecute în tabel la valoarea totală de 12.740 lei. Cel mai mare salariu neîncasat este al patronului, Andrei Ignat, care a fost trecut cu o restanţă de 2.150 lei. Nici soţia acestuia nu a fost omisă, fiind consemnată cu 1.586 lei.

Paradoxal, dacă averea debitoarei nu va putea asigura achitarea acestor salarii restante, acestea ar putea fi achitate din fondul special de garantare a creanţelor salariale, astfel că patronul şi soţia lui ar urma să fie plătiţi de stat. Totuşi, Andrei Ignat speră că nu se va ajunge la faliment sau vrea să tergiverseze cât mai mult acest deznodământ, astfel că a depus al treilea plan de reorganizare a firmei datornice.

De menţionat că printre creditorii care ar trebui să fie preocupaţi pentru recuperarea banilor se află Primăria Piatra Neamţ, cu 35.918 lei, Administraţia Finanţelor Publice Bacău, cu 512.522 lei.

Interesant este că declanşarea insolvenţei, la cererea datornicei, s-a produs, prin decizie a Tribunalului Bacău, la data de 29.03.2012, la scurtă vreme după ce firma a fost botezată cu noul nume şi a fost mutată la Bacău, prin Decizia nr. 28 din 16.02.2012. Sincronizarea este prea bună ca să fie o simplă coincidenţă.

De altfel, istoria acestei firme este una de poveste.

Şefie mănoasă la Inspectoratul de Stat în Construcţie

În perioada în care PNL a fost la guvernare, Ignat a fost uns şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Neamţ. Deşi până atunci nu îşi etalase calităţile de antreprenor, în ianuarie 2007 s-a gândit că i-ar prii să aibă o firmă, de preferinţă în domeniul de activitate aflat sub controlul lui – construcţiile. Pentru că funcţia nu îi permitea să fie şi patron/administrator de firmă, l-a băgat la înaintare pe tatăl lui, Vasile Ignat (născut la data de 11 septembrie 1939). Acesta a preluat (de la Georgică Adrian Popovici) 50% din capitalul social al firmei CONSULTING & PROJECT BUSINESS (J27/351/2002; CUI 14754659).

Tata meu e manager, urcă firma pân’ la cer!

În 2006, când Ignat nu era implicat, firma a realizat o cifră de afaceri de 362.959 lei şi un profit net de 132.047 lei, cu 6 angajaţi (număr mediu). În 2007 (prin aportul noului asociat şi administrator Vasile Ignat, desigur!), firma a sărit la o cifră de afaceri de 2.027.924 lei şi un profit net de 523.734 lei, cu 35 de angajaţi.

În octombrie 2007, Vasile Ignat a devenit unic asociat şi administrator, preluând părţile sociale (50%) deţinute de celălalt asociat, Maria Budăi.
În iulie 2008, sediul social a fost mutat (din Piatra Neamţ, str. Fermelor nr.17, în comuna Girov), de remarcat fiind faptul că Vasile Ignat, ocupat fiind cu managementul societăţii, l-a mandatat pe Georgică Adrian Popovici (02.09.1967) să opereze această modificare, la acelaşi Birou Notarial Oana Bălan la care au fost efectuate şi modificări anterioare.

În 2008, CONSULTING & PROJECT BUSINESS a raportat un profit net mai mic (faţă de anul anterior), de numai 25.809 lei, dar cifra de afaceri a urcat cu aproximativ 10 miliarde lei vechi, ajungând la 3.073.941 lei. Totuşi, nu putem trece cu vederea faptul că, la 31 decembrie 2008, datoriile totale ale firmei se cifrau la 1,749 milioane lei, de 3,4 ori mai mari faţă de sfârşitul anului 2008.

Din păcate (pentru liberali), anul electoral 2008 a adus şi o schimbare la guvernare, ceea ce a determinat „ejectarea” lui Andrei Ignat de la şefia ISC Neamţ.

S-a schimbat Puterea… au apărut problemele

Scăpat de grijile funcţiei respective, Andrei Ignat s-a gândit, în septembrie 2009, că ar fi momentul să nu mai stea în umbră şi, prin urmare, a devenit unic asociat şi administrator al SC CONSULTING & PROJECT BUSINESS SRL. Ce a urmat dovedeşte calităţile lui de manager… sau dependenţa rezultatelor financiare de o anumită funcţie!

Andrei Ignat a preluat oficial firma pe 14 septembrie 2009, la doar 5 zile după ce aceasta intrase în interdicţie bancară (de a emite cecuri), pentru că, pe 9 septembrie 2009, a refuzat la plată (din lipsă totală de disponibil) un cec emis în favoarea unui partener de afaceri. Au mai urmat încă două, pe 16 septembrie 2009 şi 22 septembrie 2009, valoarea totală a celor 3 cecuri refuzate la plată fiind de 66.167,70 RON.

În afară de cecuri fără acoperire, CONSULTING & PROJECT BUSINESS, cu acest nume şi cu cel nou, a mai fost raportată la CIP (Centrala incidentelor de Plăţi) cu 14 Bilete la Ordin refuzate la plată, în valoare totală de 914.781,6 lei.

Din aceste 14 incidente, 10 sunt considerate majore, iar 4 minore. Sărind peste faptul că emiterea de cecuri fără acoperire este clar prevăzută în Codul Penal (art.215 – înşelăciune), tragem linie şi adunăm 980.949,3 lei – suma totală refuzată la plată în cazul celor 17 incidente raportate la CIP.

Încă un faliment şi era boier!

Niels Schnecker, cunoscut în principal datorită prezenţei pe ecranele televizoarelor, a reuşit sa falimenteze trei firme. Ca o recunoaştere a calităţilor manageriale, Schnecker a fost propus ca preşedinte CA la Compania Naţională CFR SA.

Pentru că a reuşit două falimente, Andrei Ignat a trebuit să se mulţumească doar cu funcţia de vicepreşedinte la CJ Neamţ. Dacă era inspirat şi mai realiza măcar un faliment, avea şi el o şansă… poate chiar la Regia Sării!

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS : http://www.antitepari.ro/informatii/articole/99070-falimentezi-doua-firme-si-ajungi-vice-la-cj-neamt

 

„Agnes Toma – faliment de 4,5 milioane euro fără niciun vinovat”FireShot Screen Capture #007 - '_Agnes Toma_ - faliment de 4,5 milioane euro fără niciun vinovat - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_tepari-vechi-cu-firme-noi_99188-agnes-to

– În urma „Bizzstand Solutions” SRL Piatra Neamţ, fosta „Agnes Toma Com”, rămân datorii de peste 6 milioane lei către Finanţe şi de 9,39 milioane lei către BRD

– Salariaţii au rămas şi ei cu lefuri neîncasate de 405.261 lei, care, probabil, vor fi suportate de stat, prin fondul special de garantare a creanţelor salariale

– Pentru firma familiei Pribeagu trebuie să fie găsit un alt administrator special, pentru că actualul a intrat şi el în… insolvenţă

– Produse „Agnes Toma” sunt vândute în prezent de către firma „Romoda Distribution” SRL, prin intermediul site-ului atshoponline.ro; la această firmă, asociat majoritar (95%) este Ileana Chistol, afaceristă născută în anul 1937!

„Bizzstand Solutions” SRL Piatra Neamţ (J27/473/1994, CUI 5419396), fosta „Agnes Toma Com” SRL, lungeşte încă din iunie 2010 o insolvenţă continuată cu faliment, pe care a cerut-o din proprie iniţiativă.

Lichidatorul judiciar a convocat creditorii pentru data de 14 mai 2013, spre a desemna un nou administrator special. Ciudăţenia este că, în loc să fi fost numit ca admininistrator special fostul administrator statutar, şi anume Adrian-Ciprian Pribeagu, care să fi răspuns în faţa legii în caz că ar fi călcat strâmb, la această insolvenţă-faliment, originală şi creativă precum rochiile de mireasă în cauză, a fost desemnată o firmă la care afaceristul este asociat, „Head Invest” SRL (J27/635/2010, CUI 27694451).

Numai că şi această vrednică firmă a familiei Pribeagu a ajuns direct în faliment, ceea ce nu o mai face aptă de a purta şi calitatea de administrator special.

Datorii lăsate în urmă

Valoarea totală a datoriilor evidenţiată în ultimul tabel al creditorilor este de 19.622.839,28 lei, ceea ce înseamnă circa 4,5 milioane euro. Cele mai dureroase ţepe trase de familia Pribeagu prin „Agnes Toma Com” SRL rebotezată „Bizzstand Solutions” SRL, au fost suportate de salariaţi, care au rămas cu lefuri neîncasate în valoare totală de 405.261 lei. Ei pot fi însă pasaţi fondului special de garantare a creanţelor salariale, de unde, într-un sfârşit, ar putea recupera banii.

Însă greul ţepelor a fost luat de BRD, care are de recuperat 9.389.446,18 lei, reprezentând 47,84% din totalul creanţelor, şi de stat, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Neamţ, care ar trebui să fie preocupată să recupereze 3.681.102 lei, sumă considerată garantată (?), reprezentând 18,75% din totalul creanţelor, plus încă două tranşe, de 2.575.970 lei şi 65.004 lei, considerate creanţe bugetare. Deci, în total, DGFP Neamţ poate să îşi mai treacă la „realizări” o ţeapă de 6.322.076 lei.

Pe lângă sumele acestea, ceilalţi creditori se pot considera „fericiţi”: CEC Bank – 680.200,42 lei, Credit Europe Bank – 260.362, 19 lei. De precizat că afaceriştii au reuşit să se descurce parţial în chestiunea creditelor, astfel încât au obţinut o convenţie de garanţii exprese, irevocabile şi necondiţionate la Fondul Naţional de Garantare a creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii pentru suma de 342.120,00 lei.

A fost ţepuită şi comunitatea locală, prin neplata impozitelor şi a costurilor utilităţilor consumate. Primăria Piatra Neamţ, prin Direcţia de Venituri Bugetare, a rămas cu 331.593 lei neîncasaţi, „Apaserv” SA – 2.874,89 lei, „Brantner Servicii Ecologice” – 14.451,5 lei.

Printre ceilalţi creditori neachitaţi se evidenţiază „Win Magazin” SA Bucureşti, care a fost înscrisă în tabelul creditorilor cu 388.747,55 lei.

Cronologie întâmplătoare sau nu?

Firma a fost infiinţată in 1994 sub denumirea de „Agnes Toma Com” SRL, asociaţii iniţiali fiind Lacrămioara-Agnes Pribeagu (n. 20.09.1965) şi Ciprian-Adrian Pribeagu (n. 21.09.1963).

Asociat unic rămâne Ciprian-Adrian Pribeagu, care este numit administrator, pe durată nelimitată, la data de 4 mai 2010, prin actul adiţional sub semnătură privată nr.1175/04.05.2010, înregistrat la ORC Neamţ, conform rezoluţiei 3687/12.05.2010.

Afacerile sub numele „Agnes Toma” continuă şi în prezent, dar la 12 mai 2010, firma îşi schimbă numele în „Bizzstand Solutions” SRL, potrivit rezoluţiei ORC Neamţ nr.3786.

La câteva zile, adică la 03.06.2010, Pribeagu depune pe rolul Tribunalului Neamţ dosarul prin care cere punerea la adăpost de creditori prin declanşarea insolvenţei (Dosar nr. 1695/103/2010). După o amânare, instanţa admite cererea la data de 11.06.2010. La 18.05.2012, aceeaşi instanţă admite declanşarea falimentului, după eşuarea planului de reorganizare prin nerespectarea graficului de plăţi către creditori.

Criza, bat-o vina! Dar şi limba…

Administratorul judiciar desemnat de instanţă să supervizeze insolvenţa şi să identifice eventualele vinovăţii ale personale care au condus la prejudicierea creditorilor nu găseşte decât cauze generale şi colective.

În Raportul emis la 03.09.2010, Euroinsolv IPURL identifică o pierdere netă de 2.059.625 lei înregistrată în doar 6 luni, până în luna mai a anului 2010. „Aceste pierderi se datorează, în principal, crizei economice ce afectează întreaga economie a ţării, deci şi reducerea vânzărilor”.

Însă acordăm administratorului judiciar prezumţia de cunoaştere corectă a limbii române, ceea ce ne conduce la concluzia că a exprimat un adevăr într-o frază prezentă în acest raport. Și anume, sub semnătura Cameliei Monalisa Liteanu, reprezentantă Euroinsolv IPURL, apare următoarea frază. „Finalitatea (sublinierea noastră) a fost decapitalizarea cu efecte grave în planul desfăşurării normale a activităţii, caracterizată prin întârzieri salariale, neonorarea datoriilor la bugetul de stat, nerealizarea la timp şi la capacitate a colecţiilor necesare deschiderii sezoanelor”.

Ca să traducem pe înţelesul corect şi general nu trebuie decât să precizăm sensul termenului „finalitate” = „scop în vederea căruia are loc o activitate”, conform DEX. Deci toate grozăviile înşirate de Cameliei Monalisa Liteanu au fost un scop urmărit.

Afacerile „Agnes Toma” continuă pe altă firmă

Cine mai are curiozitatea să vadă ce se mai întâmplă pe piaţă cu „Agnes Toma” nu are decât să caute pe Internet, unde se găseşte site-ul propriu, agnestoma.ro. Aici totul pare minunat, nimic nu trădează sumele mari neachitate creditorilor, deşi legea obligă firma să anunţe intrarea în insolvenţă pe propriul site. Doar o bulină plasată într-un colţ al paginii de întâmpinare face ca un posibil client să fie deturnat la un nou site, www.atshoponline.ro. Pentru că legislaţia nu permite altfel, pe acest nou magazin virtual sunt trecute, pe o pagină destul de greu de găsit din întâmplare, datele de identificare ale firmei care a preluat afacerea comerţului sub sigla „Agnes Toma” – SC „Romoda Distribution” SRL (J27/481/2010, CUI 27322709).

Aparent, patronii acestei firme – înfiinţată în 2010, anul rebotezării şi declanşării insolvenţei împotriva „Agnes Toma” – nu au nicio legătură cu familia Pribeagu. Ileana Chistol (n. 18.02.1937!) are 95% din afacere, iar Claudiu Codreanu (n. 01.06.1977) celelalte 5 procente. Doar că adresa sediului social este chiar în localitatea de domiciliu a soţilor Pribeagu, satul Bistriţa din comuna Alexandru cel Bun.

Mai mult, „Romoda Distribution” SRL îşi deschide punct de lucru chiar la adresa „Bizzstand Solutions” din Piatra Neamţ: str. General Dăscălescu nr.260, în baza unui contract de locaţiune încheiat la 01.06.11. Ulterior, cărţile se dau pe faţă şi la această adresă se mută cu totul sediul social al firmei.

Chiar şi apartamentele duplex de pe str.Orhei nr. 9, bl. T3, sc. A, ap. 1-2, et. parter+1+2 în care fuseseră birourile Agnes Toma şi unde mai există încă, oficial, sediul social al firmei „Bizzstand Solutions” SRL, devin punct de lucru pentru „Romoda Distribution” SRL.

Să mai precizăm că Adrian-Ciprian Pribeagu nu mai este asociat, în România, decât la firme în faliment sau insolvenţă: „Bizzstand Solutions” SRL, „Head Invest” SRL, „The Society Club” SRL, iar Lacrămioara-Agnes Pribeagu doar la „Head Invest” SRL.

În lumina acestor date devine clar că „Romoda Distribution” SRL devine o succesoare pentru „Agnes Toma Com”, devenită „Bizzstand Solutions” SRL, fără să îşi mai asume obligaţia de a achita datoriile imense făcute de antecesori. Iar faptul că, la 31 decembrie 2012, firma deţinută de venerabila doamnă de 76 de ani acumulase deja datorii de 1,65 miliarde lei vechi la bugetele de stat, inclusiv stopaj la sursă de peste 318 milioane lei vechi, sugerează că şi „Romoda Distribution” are aceleaşi „reguli de onestitate” ca şi „Agnes Toma Com”…

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS : http://www.antitepari.ro/informatii/tepari-vechi-cu-firme-noi/99188-agnes-toma-faliment-de-4-5-milioane-euro-fara-niciun-vinovat

 

„Firma care stăpâneşte Hanu Ancuţei şi Hotel Roman a intrat în insolvenţă”FireShot Screen Capture #004 - 'Firma care stăpâneşte Hanu Ancuţei şi Hotel Roman a intrat în insolvenţă - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_articole_99501-firma-care-stapan

„Turoag” SA Roman acumulează datorii de 765.364 lei la bugetele de stat, din care 124.009 lei reprezintă stopaj la sursă. La sfârşitul anului 2011, datoriile totale depăşeau 12 milioane lei

– Administratorul judiciar desemnat, „Activ Judiciar” IPURL Piatra Neamţ, a publicat, de fiecare dată tardiv, notificări ale declanşării insolvenţei

Acţiunile fostului OJT Roman au fost trecute „la purtător”, pentru a nu se mai cunoaşte adevăratul patron; pe lângă Lenuţa Nuşa Chiriac, sunt bănuiţi că ar deţine acţiuni senatorul Ioan Chelaru şi deputatul Elena Udrea

– „Turoag” SA Roman a primit finanţare nerambursabilă pentru renovarea Hotelului Roman şi a luat credite pentru a acoperi cofinanţarea

„Turoag” SA Roman (J27/227/1991, CUI 2055843) a intrat în insolvenţă, la cerere, prin încheiere de şedinţă pronunţată de Tribunalul Neamţ la data de 23 aprilie 2013. Administratorul judiciar desemnat, „Activ Judiciar” IPURL Piatra Neamţ, nu s-a grăbit să publice apariţia acestei stări decât după expirarea termenului de înscriere la masa credală, făcând, astfel, un deserviciu creditorilor. Astfel, abia la 14 iunie este publicată o „notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă prin procedura generală”, deşi termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere a creanţelor a expirat la data de la data de 3 iunie.

Conform Legii insolvenţei, creditorii care nu au depus cerere de înscriere la masa credală până la termenul limită nu mai au dreptul să revendice creanţa.

Următorul lucru publicat de administratorul judiciar „Activ Judiciar” IPURL, la data de 21 iunie, este un ciudat certificat de nevinovăţie la adresa administratorului „Turoag” SA, Lenuţa Nuşa Chiriac, în loc de raport asupra cauzelor care au generat starea de insolvenţă: „din analizarea documentelor avute la dispoziţie (documentele contabile puse la dispoziţie de debitoare) rezultă că administratorul statutar, Lenuţa Nuşa Chiriac, cetăţean român, nu se face vinovat de starea de incapacitate de plată a debitorului «Turoag» SA”. Urmează o înşiruire de motive pentru care Nuşa nu e vinovată. O fi vreun fel de scuză?

Administratorul judiciar a făcut, totuşi, o cerere de prelungire a termenelor limită din cadru procedurii, astfel că cererile de creanţă au mai putut fi depuse până la data de 28.06.2013. Cu un zel parcă diferit de pasivitatea anterioară, „Activ Judiciar” IPURL publică insistent, dar din nou tardiv, la 3 iulie 2013, încheierea de şedinţă prin care s-a admis cererea de declanşare a insolvenţei. Cu termenele astfel încălecate, se presupune, probabil, că nimeni nu ar mai putea descâlci vreo eventuală rea intenţie.

Vad bun, afaceri grele la „Hanu Ancuţei”

Capitalul social de 2.424.090,5 lei al „Turoag” este acoperit de acţiuni la purtător, ceea ce înseamnă că acţionarii sunt „mascaţi”, nu pot fi cunoscuţi prin accesarea informaţiilor publice de la Registrul Comerţului. Se poate presupune că administratorul actual al societăţii, Lenuţa-Nuşa Chiriac, şi-a păstrat măcar o parte din firmă, iar alături sau în locul ei au apărut senatorul Ioan Chelaru, cunoscut pentru serviciile de avocat pe care i le prestează, sau, de ce nu, chiar Elena Udrea. Aceasta şi-a permanentizat interesul pentru Roman prin calitatea de parlamentar care i-a fost făcută cadou de PDL Neamţ, ca mulţumire pentru fondurile injectate aici şi, de ce nu, la presiunea lui Traian Băsescu.

Societatea „Turoag” s-a desprins din fostul OJT Neamţ, preluând o parte din patrimoniul acestuia, iar la ora actuală are în proprietate Hotelul „Roman” şi Complexul „Hanu Ancuţei” de pe drumul european E85.

La sfârşitul anului 2011 acumula datorii de 12.449.756 lei. Grav este că, la sfârşitul lunii martie 2013, acumula datorii „la stat” de 765.364 lei, din care 124.009 lei reprezintă stopaj la sursă, ca impozit pe venit din salarii şi diverse contribuţii reţinute de la angajaţi, dar rămase nevirate către bugetele corespunzătoare.

După un an record în 2008 – cifră de afaceri de 6,16 milioane lei, profit net de 256.393 lei şi 98 de angajaţi -, au urmat doi ani de declin, în 2010 fiind consemnat un profit net de numai 22.816 lei, la o cifră de afaceri de puţin peste 4 milioane lei, şi 64 de angajaţi.

Bilanţul anului 2010 a consemnat şi o creştere spectaculoasă a datoriilor, totalul acestora ajungând la 7,77 milioane lei (la 31 decembrie 2010), valoare de 3,59 ori mai mare faţă de cea raportată cu un an în urmă.

Bomboana de pe colivă a fost pusă timp de 20 de luni, în perioada aprilie 2010 – noiembrie 2011, când societatea „Turoag” a refuzat la plată 213 Bilete la Ordin, în valoare totală de 1.199.595,72 lei.

Reversul banilor veniţi de pomană şi creditele, miza perdantă

Una din condiţiile impuse de bănci pentru acordarea unui credit este inexistenţa incidentelor de plată la CIP. Cu toate acestea, AGA din 04.07.2011 a aprobat „contractarea de la EXIMBANK a unui Credit de investiţii – domenii prioritare, în cont şi nume stat, în valoare de 3.358.084 lei, pe o perioadă de 120 luni, necesară pentru finalizarea lucrărilor de investiţii cofinanţate cu AM POR-ADR Piatra Neamţ conform Contractului de finanţare nr. 428/26.06.2009, aferente proiectului de investiţii: Modernizare şi extindere HOTEL ROMAN”.

Trei luni mai târziu, AGA din 04.10.2011 a aprobat reactivarea liniei de credit contractată la BCR şi rescadenţarea creditului de investiţii contractat la BCR.

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS : http://www.antitepari.ro/informatii/articole/99501-firma-care-stapaneste-hanu-ancutei-si-hotel-roman-a-intrat-in-insolventa

 

„Flozampet se laudă cu o autogară modernă, dar uită să spună că a construit-o cu banii furnizorilor şi ai statului”FireShot Screen Capture #005 - '_Flozampet_ se laudă cu o autogară modernă, dar uită să spună că a construit-o cu banii furnizorilor şi ai statului - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_FireShot Screen Capture #005 - '_Flozampet_ se laudă cu o autogară modernă, dar uită să spună că a construit-o cu banii furnizorilor şi ai statului - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_FireShot Screen Capture #005 - '_Flozampet_ se laudă cu o autogară modernă, dar uită să spună că a construit-o cu banii furnizorilor şi ai statului - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_

De Sfântul Petru, în prezenţa unui sobor de preoţi, cum îi şade bine românului, a fost inaugurată o aşa-zisă „modernă” autogară la Târgu Neamţ, aparţinând firmei „Flozampet Com” SRL Magazia, comuna Crăcăoani, judeţul Neamţ (J27/299/1994, CUI 5302140). Evenimentul a fost proslăvit, fireşte, în presa locală, cu mai mult sau mai puţin sârg. Ce nu s-a spus însă, nici la sfeştanie, nici la petrecerea corespunzătoare, nici de către lăudătorii din presă, este că investiţia respectivă poate fi pusă, în mare parte, pe seama partenerilor de afaceri şi a statului, fiecare ţepuiţi în felul lor.

Ţepe girate de prezenţa şefului poliţiei şi a prefectului

În ultimele 14 luni, „Flozampet Com” a mai emis aproape 50 de Bilete la Ordin fără acoperire, în valoare de 3,5 miliarde lei vechi. În total, începând din 2009, „Flozampet” a refuzat să onoreze 129 instrumente de plată emise, suma neachitată totalizând 1.153.249,59 lei. Cea mai delicată situaţie a fost raportată în 2009, când a fost raportată cu 6 cecuri fără acoperire, cu care a fost generat un refuz la plată total de 144.668,69 lei.

Ameninţată cu declanşarea unei cercetări penale şi plasată sub interdicţie bancară de a mai emite cecuri, „Flozampet” s-a rezumat, ulterior, doar la Bilete la Ordin fără acoperire. Cel mai recent astfel de instrument de plată fără acoperire a fost raportat la Centrala Incidentelor de Plăţi (CIP) la data de 1 iulie 2013.

Nici faţă de stat nu demonstrează un respect prea mare, căci la sfârşitul lunii martie 2013 acumula datorii către acesta în valoare de 58.231 lei, din care 10.264 lei reprezintă stopaj la sursă, suma fiind compusă din impozit pe venit din salarii şi alte contribuţii reţinute de la angajaţi, dar rămase nevirate la bugetele corespunzătoare.

Probabil şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, comisarul-şef Costel-Paul Tablan, nu ştie sau nu a vrut să ştie despre stopajul la sursă şi alte dezordini financiare din curtea „Flozampet”, pentru a putea participa, fără să se ruşineze, la inaugurarea autogării din Târgu Neamţ, ţinută, ca din întâmplare, chiar de ziua celui prezentat drept patron – Petrică Zamfir, şi anume Sfântul Petru.

Probabil în aceeaşi situaţie s-a aflat şi prefectul de Neamţ, George Lazăr, a cărui prezenţă la respectiva petrecere rămâne inexplicabilă dacă nu luăm în considerare vreo atracţie către şampanie sau ceva mai puternic.

Procese, procese

O consecinţă a practicării ţepelor de către „Flozampet” o constituie mai multe dosare depuse pe rolul instanţelor pentru recuperarea banilor ţepuiţi, având ca obiect fie încuviinţarea executării silite, fie învestirea cu titlu executoriu a Biletelor la Ordin.

În plus, firma de transporturi călători este trasă la răspundere, ca parte civilmente responsabilă, pentru o ucidere din culpă, care se judecă la Judecătoria Piatra Neamţ începând cu data de 16.04.2013, în dosarul cu numărul 3439/279/2013.

„Flozampet Com” SRL Magazia, comuna Crăcăoani, judeţul Neamţ (J27/299/1994, CUI 5302140) a fost înfiinţată în 1994, avându-l unic asociat pe Petrică Zamfir. Acesta a ajuns primar în satul lui şi şi-a trecut firma pe numele descendenţilor, astfel încât în prezent structura asociaţilor este următoarea: Oana Zamfir (n. 23.09.1984) – 33,34%, Alin-Petrică Zamfir (n. 01.09.1989) – 33,33% şi Petruţa Zamfir (n. 22.06.1983) – 33,33%. Administrator este Albert-Cristian Popa.

În 2011 a raportat o cifră de afaceri de 3.573.933 lei, un număr mediu de 39 angajaţi, un profit de 160.125 lei şi datorii acumulate în valoare totală de 1.781.230 lei. (Foto: flozampet.ro)

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS : http://www.antitepari.ro/informatii/articole/99469-flozampet-se-lauda-cu-o-autogara-moderna-dar-uita-sa-spuna-ca-a-construit-o-cu-banii-furnizorilor-si-ai-statului

 

„Ţeapă de 2 milioane lei trasă de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, prin falimentarea Rotercom”FireShot Screen Capture #016 - 'Ţeapă de 2 milioane lei trasă de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, prin falimentarea _Rotercom_ - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_articole_996

– Direcţia Generală a Finanţelor Publice a rămas fără 188.575 lei, BCR fără 905.370,98 lei, iar Banca Transilvania fără alţi 168.381,37 lei

– Finanţiştii au cerut atragerea răspunderii patrimoniale, dar judecătorul sindic a fost indulgent cu şeful PSD

– Administratorul judiciar susţine că „valoarea activelor a fost supraevaluată faţă de valoarea de piaţă, băncile nefiind străine de această situaţie de fapt” si există o „disproporţie dintre valoarea scriptică şi valoarea efectivă a bunurilor din patrimoniul debitoarei”.

Ionel Arsene (foto), şeful PSD Neamţ şi administratorul statutar/special al firmei „Rotercom” SRL Grumăzeşti, Neamţ (J27/2646/1994, CUI 6860829), s-a bucurat de susţinerea judecătorului sindic de la Tribunalul Neamţ, care, în contradictoriu cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice, a respins, la data de 19 iulie, solicitarea acesteia de i se atrage răspunderea patrimonială.

Procedura generală de insolvenţă împotriva „Rotercom”, fostă „Arsene Rotercom” SNC, a fost deschisă la 26.11.2010, la cererea creditorului „Team Building” SRL Bucureşti. Recursul făcut de datornică a fost respins de Curtea de Apel Bacău. La data de 08.07.2011 s-a început procedura falimentului, din cauză că nu a fost depus niciun plan de reorganizare în cele 30 de zile după definitivarea tabelului de creanţe.

Datorii de peste 5 milioane lei

Tabel definitiv consolidat modificat al creanţelor, publicat la data de 4 martie 2013, cuprinde datorii totale de 5.273.292,77 lei.
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Neamţ s-a trezit că are de încasat 188.575 lei.
„Sponsorii” principali sunt băncile BCR – 1.073.112,67 lei, Banca Transilvania – 212.997, 18 lei şi, mai modest, Bancpost, cu doar 97.517, 25 lei.

„Suport Colect” SRL Bucureşti este prezentă în tabelul creditorilor cu 1.073.112, 67 lei, iar „Marwood Internaţional” SRL Braşov cu 119.144,47 lei.

Ionel Arsene este înscris la masa credală, ca persoană fizică, cu 2.254.570 lei, reprezentând 42,75 % din totalul creanţelor. În plus, el pretinde şi drepturi salariale restante în valoare de 7.200 lei, la fel ca şi asociata lui, Gabriela Arsene. Fără lefuri au rămas, în afară de cei doi patroni, alţi 12 angajaţi. În total, creanţele salariale sunt de 61.920 lei.

Supraevaluări cu participarea băncilor

Iniţial, administratorul judiciar desemnat de instanţă, la propunerea datornicei, a fost CII Iovoaia Constantin Viorel, dar creditorii l-au schimbat cu Capital Insol SPRL Filiala Bacău.

În raportul final, lichidatorul judiciar face o remarcă din care reiese o anumită complicitate a băncilor care au creditat falita: „s-a constatat ulterior că valoarea activelor a fost supraevaluată faţă de valoarea de piaţă, băncile nefiind străine de această situaţie de fapt, supraevaluare intervenită cu atât mai mult în perioada de criză de lichidităţi pe care o parcurgem şi în prezent”.

Mai apoi, lichidatorul judiciar face referire la o „disproporţie dintre valoarea scriptică şi valoarea efectivă a bunurilor din patrimoniul debitoarei”, care cade în seama administratorului statutar.

Arsene a predat actele numai cu poliţia

Administratorul judiciar nu a reuşit să obţină de la Ionel Arsene ştampilele societăţii, registrele de intrare-ieşire a corespondenţei şi documentele cu regim special. Deşi a fost notificat, acesta nu a predat documentele contabile şi bunurile patrimoniale ale firmei datornice, astfel încât administratorul judiciar a formulat plângere penală împotriva acestuia. Plângerea a fost soluţionată cu neînceperea urmăririi penale după ce Ionel Arsene a predat documentele contabile şi bunurile patrimoniale.

Bunurile din patrimoniul falitei au fost evaluate la valoarea de lichidare de 530.978 lei, „având în vedere căderea pieţei imobiliare şi deprecierea construcţiilor, dintre care două s-au autodemolat în timp ce doar două dintre grajduri au fost reparate capital pentru a putea fi utilizate. Valorificarea bunurilor a fost făcută după organizarea a 16 licitaţii publice şi după reducerea la 50% a preţului de pornire”.

Până la urmă, bunurile au fost vândute în bloc, în favoarea „Euro Activ” SRL Zalău, la preţul de 270.000 lei exclusiv TVA. Din suma încasată, după deducerea cheltuielilor a rămas de distribuit suma de 241.600,06 lei.

După distribuirea acestor bani au rămas datorii neachitate în sumă de 1.974.861,70 lei plus creanţa asociaţilor. Au rămas următoarele ţepe:

  • – Drepturi salariale – 36.954,62 lei
  • – DGFP Neamţ – 188.575 lei
  • – Banca Transilvania – 168.381,37 lei
  • – BCR SA – 905.370,98 lei
  • – Bancpost SA – 97.517,25 lei
  • – Suport Colect SRL – 199.329,46 lei
  • – Creditorii bugetari – 76.037,90 lei
  • – Creditori chirografari – 302.695,12 lei
  • – Asociaţii – 2.254.570 lei.

Tâmplărie de lemn

„Rotercom” SRL a fost înfiinţată la data de 29.12.1994 şi are obiectul principal de activitate fabricarea de furnire şi panouri din lemn, mai exact a tâmplăriei de lemn pentru termopane. A înregistrat pierderi în 2011 – 69.032 lei, şi în 2010 – 70.031 lei, după ce în anii anteriori raportase profit constant, dar nu mai mare de 13.800 lei.
Cea mai mare cifră de afaceri a fost realizată în 2008, când a avut şi cel mai mare număr mediu de salariaţi: 30.

Asociaţii sunt Ionel Arsene (n. 11.09.1972) – 90% şi Gabriela Arsene (n. 02.11.1971) – 10%. Ambii au fost administratori statutari, iar pe final Ionel a fost desemnat administrator special.

Afaceri paralele

Cei doi mai sunt asociaţi la „Rotercom Prestige” SRL Târgu Neamţ (J27/971/1995, CUI 7931790). Structura este Gabriela Arsene – 60%, Ionel Arsene – 40%.
Firma, având numele iniţial „Manuela Comserv” SRL, a fost achiziţionată de cei doi, la data de 21.07.2009, de la Doru Avram, care era unic asociat şi administrator. Odată cu cesionarea tuturor părţilor sociale, a fost schimbat şi numele societăţii, în cel actual, şi sediul acesteia, la altă adresă din Târgu Neamţ. Cei doi noi patroni ai firmei au fost împreună administratori, până la data de 03.01.2013, când Ionel s-a retras şi a lăsat-o pe Gabriela unic administrator.

„Rotercom Prestige” are nu numai numele apropiat de cel al firmei falimentate, ci şi domeniul de activitate: fabricarea altor elemente de dulgherie şi tâmplărie, pentru construcţii. Activitatea acesteia nu suferă de vreo criză. În 2012 a realizat profit de 5.313 lei, cu un număr de angajaţi crescut la 12 de la 0 în perioada 2004-2010 şi de la 1 în anul 2011. E interesant de văzut dacă aceşti angajaţi nu au venit chiar de la firma falimentată, care a lăsat cu ochii în soare exact 12 salariaţi.

Cei doi au mai fost asociaţi, prin „Rotercom”, la „Arhiconi Rotercom Grup” SRL (J27/1507/2006, 19990979), care a fost radiată la data de 06.04.2012.

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS : http://www.antitepari.ro/informatii/articole/99654-teapa-de-2-milioane-lei-trasa-de-seful-psd-neamt-ionel-arsene-prin-falimentarea-rotercom

 

„Turboconstruct: încă o firmă a ţeparului Paleu a intrat în insolvenţă”FireShot Screen Capture #017 - '_Turboconstruct__ încă o firmă a ţeparului Paleu a intrat în insolvenţă - Serviciul de Informatii ANTITEPARI' - www_antitepari_ro_informatii_tepari-vechi-cu-firme-noi_99758-t

Creditorii se pot înscrie la masa credală până la data de 20 septembrie 2013

– Conform unui model evidenţiat de un alt faliment marca Paleu, „Turboconstruct” a fost ţinută în viaţă pentru a acumula datorii, având raportaţi peste 180 de angajaţi şi niciun leu ca cifră de afaceri

– Cea mai importantă firmă din portofoliul lui Paleu, „Energoterm”, se află în cercetare penală şi insolvenţă, cu datorii de peste 12 milioane lei

„Energoterm Trust” a fost radiată, dar lui Petru Paleu i-a fost atrasă răspunderea patrimonială pentru peste 3,2 miliarde lei vechi

„Turboconstruct” SRL Piatra Neamţ (J27/1822/2003, 15979412) a intrat în insolvenţă, la cererea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, la data de 13 august 2013.
Instanţa a stabilit următoarele termene limită în cadrul procedurii:

  • pentru depunerea cererilor de înscriere a creanţelor: 20.09.2013;
  • pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor: 07.10.2013;
  • pentru soluţionarea eventualelor contestaţii: 22.10.2013;
  • pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor: 25.10.2013.

Administratorul judiciar provizoriu a fost desemnat CII Marin Maricel, care are următoarele date de contact: Str. TRAIAN nr.29 bl.A9 sc.A et.3 ap.20, Piatra Neamţ, telefon fix: 0233234782, mobil: 0728871915, email: marinmarcel31@yahoo.com.

Cu 0 cifră de afaceri, dar cu peste 180 de angajaţi

„Turboconstruct” SRL a fost înfiinţată la data de 10.12.2003. Asociaţii sunt, în proporţii egale, Petru Paleu şi Eduard Răducan, ambii având şi calitatea de administrator.

Firma a avut doar doi ani de activitate intensă şi aparent normală, 2006 şi 2007. Pentru aceştia a raportat cifre de afaceri de 2.595.556 lei şi, respectiv, 3.168.100 lei, dar niciun angajat. În mod suspect, pentru trei ani următori, 2008, 2009 şi 2010, raportează invers, adică cifră de afaceri 0 şi tot mai mulţi salariaţi: 49, 93 şi, respectiv, 184.

Dacă aceste cifre sunt considerate corecte, şi nu avem cum să considerăm altfel, rezultă că în aceşti 3 ani „Turboconstruct” SRL a fost folosită doar pentru a aduna cheltuielile, încasările fiind dirijate pe celelalte firme din portofoliul ţeparului Paleu.

O altă concluzie – susţinută de practica similară evidenţiată în sentinţa închiderii falimentului firmei „Energoterm Trust” SRL – este că s-a dorit, astfel, ajungerea la faliment, după ce firma absorbea cât mai multe dintre datoriile „afaceriştilor” către parteneri şi stat, datorii care urmau să fie lăsate în urmă ca ţepe, pentru că, formal, nu au cum să fie recuperate.

„Turboconstruct” SRL este înglodată în datorii şi lăsată să acumuleze o avere negativă în creştere. În aceşti 3 ani, averea exprimată de capitalurile proprii, date de diferenţa dintre activele totale şi datoriile totale, evoluează de la -493.180 lei la -1.676.972 lei şi, apoi, la -1.786.318 lei.

Aceste cifre, în valoare absolută, reprezintă, cu aproximaţie, chiar valoarea datoriilor totale, căci firma nu a fost înzestrată niciodată cu active imobilizate, iar cele circulante au scăzut de la circa 50.000 lei în 2008 la 896 lei în 2010.

Modelul de comportament în afaceri, care, retrospectiv, arată un scop clar, de a lăsa statul şi partenerii de afaceri creditori fără posibilitatea de a mai recupera banii, este unul de ţepar fără scrupule şi nu ar trebui tolerat de instituţiile statului.

După 2010 firma nu a mai făcut raportări la Finanţe, iar acestea au declarat-o inactivă începând cu data de 5 august 2012.

Cifra fatidică 13 şi alte ţepe

Tot la cererea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Neamţ a intrat în insolvenţă, la 13 noiembrie 2011, şi apoi în faliment, la 13 ianuarie 2012, o altă firmă din portofoliul lui Paleu, „Energoterm Trust” SRL (J27/252/2010, CUI 26838133).

Firma a fost radiată la 18.06.2013, după ce procedura a fost închisă cu atragerea răspunderii patrimoniale a „pârâtului Petru Paleu pentru pasivul rămas neacoperit în sumă de 329.872 de lei„.

În preambulul dispozitivului sentinţei, judecătorul sindic arată că: „În fapt, debitorul a ajuns în stare de insolvenţă din cauza unor motive imputabile pârâtului, care a înfiinţat societatea doar pentru plata salariaţilor, din moment ce nu a avut nicio activitate comercială cât timp a funcţionat şi nu a încasat niciun venit, astfel că a dispus în interes personal continuarea activităţii care conducea persoana juridică la încetarea de plăţi. De asemenea, pârâtul nu a predat documentele contabile, ceea ce denotă că nu a ţinut evidenţa contabilă a societăţii”.

„Energoterm”, bomboana pe colivă

La 11 mai 2011, principala firmă controlată de Petru Paleu, „Energoterm” SRL Piatra Neamţ (J27/49/1998; CUI 10193030), s-a cerut în insolvenţă după ce a acumulat datorii de 12.669.014 lei către 66 de parteneri de afaceri. La Registrul Comerţului există o menţiune referitoare la faptul că asupra acestei firme se desfăşoară o cercetare penală.

Subiectul acesteia sunt cecurile fără acoperire emise, însă, graţie unei protecţii de care se bucură Petru Paleu la vârful Serviciului de Investigaţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, ancheta, care îl vizează şi pe el personal, este tergiversată.

Tabel preliminar rectificat/completat al creanţelor publicat la data de 22 martie 2012 evidenţiază datorii totale acceptate în valoare de 12.296.155,07 lei.
În această sumă sunt incluse salarii neplătite, 154.891 lei şi creanţe bugetare, de 190.118 lei către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Neamţ, considerată garantată, la care se adaugă încă 101.856 lei, pentru care nu au fost instituite garanţii.

Băncile şi societăţile de leasing se află, cu generozitate, printre „sponsori”:

  • BCR – 3.401.710,22 lei;
  • BRD – 928.449, 71 lei;
  • Covcredit IFN SA – 2.590.520, 63 lei;
  • Porsche Leasing IFN SA – 36.095, 31 lei;
  • BCR Leasing – 24.833, 26 lei;
  • Tiriac Leasing IFN SA – 121.533, 24 lei;
  • Geyer & Buchegger Leasing GMBH – 40.105, 65 lei;
  • Afin Leasing IFN SA – 68.042, 28 lei.

În plus, câteva primării comunale pe unde a avut lucrări „Energoterm” au de recuperat şi ele peste un milion de lei:

  • Primăria Pângăraţi – 376.297 lei
  • Primăria Girov – 943.452, 00 lei.

Alte oportunităţi pentru alte ţepe

Petru Paleu (n. 19.06.1958) mai este asociat/acţionar la următoarele firme:

  • „F C Ceahlăul” SA (J27/1006/2004, CUI 16618602) – funcţiune.
  • ENERGOTERM GRUP SRL (J27/1440/2006, CUI 19379313), asociat cu Silviu Negelschi.
  • SERVO SAFE SRL (J27/450/2001, CUI 14274278), unic asociat.

A culcat la pământ, până acum, firmele:

  • ENERGO SPORT SRL (J27/458/2001, CUI 14274367) – radiată la 06.04.2012
  • ENERGOTERM TRUST SRL (J27/252/2010, CUI 26838133) – radiată la 18.06.2013;
  • INDUSTRIAL GRUP SRL (J27/98/2002, CUI 14477795) – radiată la 27.02.2009;
  • METALOCON SRL (27/1687/1994, CUI 10780744) – radiată la 02.05.2000.

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS : http://www.antitepari.ro/informatii/tepari-vechi-cu-firme-noi/99758-turboconstruct-inca-o-firma-a-teparului-paleu-a-intrat-in-insolventa#comment-170

 

„Grup Est Security Expert”: ţeapă de peste 5 miliarde cu decontare de combustibil pentru maşini de la „Grup Est Security”

GES- Deşi avea o singură maşină, „Grup Est Security Expert” Grup Est Securita decontat combustibil în valoare de 528.661 lei, susţinând că îl consumă cu 11 maşini de la o altă firmă, „Grup Est Security”, cu care, aparent, nu are în comun decât o parte din nume şi adresa sediului social

– Alexandru Cucoş, personajul care leagă, ca paravan, cele două firme, a fost dus de procurori la Tribunalul Neamţ, cu propunerea de arestare preventivă, împreună cu un lot din care făcea parte şi un asociat şi administrator de la „Asiri International”, pentru înregistrarea în contabilitate a unor facturi fictive emise de grupul Părpăuţă

– Judecătorul sindic a fost nevoit să îi solicite lichidatorului judiciar, prin încheiere de şedinţă, lămurirea decontării combustibilului; Monalisa Liteanu nu a reuşit să furnizeze informaţii referitoare la consumul mediu de peste 60 litri de motorină, în fiecare zi şi pentru fiecare din cele 12 maşini, decât precizând că raportul a fost făcut de altcineva, din Iaşi

Procedura de faliment împotriva „Grup Est Security Expert” SRL Piatra Neamţ (J27/445/2009, CUI 23318772) se desfăşoară ca într-un joc în care actorii se prefac că nu văd decât aparenţele şi nu pot găsi decât explicaţii superficiale pentru ţeapa lăsată în urmă de această firmă.

Combustibil decontat pentru maşini de la altă firmă

Una dintre problemele acestui faliment este decontarea combustibilului, iar judecătorul sindic a fost nevoit să ceară lămurirea acesteia prin precizări clare într-o încheiere de şedinţă. Administratorul judiciar Monalisa Liteanu este nevoită să apeleze la un coleg de breaslă din Iaşi pentru a efectua câteva calcule pe care ea nu a avut curajul sau capacitatea să le facă, şi anume la practicianul în insolvenţă „Management Reorganizare Lichidare Iaşi” SPRL, reprezentată prin asociat coordonator Mititelu Corneliu.

Conform expertizei întocmite de acesta:
„societatea a utilizat (în baza unui contract de mandat) un număr de unsprezece maşini aparţinând «Grup Est Security» SRL şi o maşină proprie (Opel Astra Caravan – n. red.).

Dacă vom considera că, de exemplu, în a doua jumătate a anului 2009 au fost utilizate toate cele 11 autoturisme la care se face referire în raportul de expertiză contabilă judiciară menţionat (prin contract de mandat), atunci obţinem următoarele:

cheltuieli privind combustibilul pentru perioada 01.07.2009 – 31.12.2009: 444.253 lei;
adăugând la aceste cheltuieli cota de TVA de 19% rezultă o valoare achitată pentru combustibil de 528.661 lei;
media valorică de consum zilnic ajunge la circa 2.873 lei/parc auto, respectiv 261 lei/autoturism, ceea ce ar reprezenta circa 65 l motorină sau 58 l benzină/autoturism/zi.

La un consum mediu de 10% ar rezulta un număr de km parcurşi/zi/autoturism de 650 km sau 580 km (o medie de circa 615 km).
Aproximativ aceeaşi situaţie se observă şi în perioada următoare (respectiv în anul 2010).

În baza actelor deţinute şi a calculelor de mai sus, considerăm că nu se justifică consumul de combustibil (circa 65 litri motorină sau circa 58 litri benzină/zi/autoturism)”.

Un faliment cu greutate

„Grup Est Security Expert” SRL Piatra Neamţ a intrat în insolvenţă la data de 1 octombrie 2010, în dosarul cu numărul 1761/103/2010 aflat pe rolul Tribunalului Neamţ, deschis de Finanţe, care aveau de recuperat 1.149.231 lei, restanţe calculate până la data de 21.04.2010. Ulterior „Grup Est Security Expert” a intrat în faliment, la data de 4 martie 2011.

Lichidator judiciar este numit fostul administratorul judiciar, Euroinsolv SPRL, reprezentat de Camelia Monalisa Liteanu, care şi-a făcut treaba în dorul lelii, având nevoie de mai multe amânări ale termenelor de judecată pentru a întocmi şi publica un raport aiurea despre cauzele care au condus la apariţia stării de insolvenţă şi de faliment.

În tabelul definitiv consolidat adiţional 3 al creanţelor, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Neamţ are o creanţă mult mai mare decât cea iniţială, acceptată la valoarea de 2.354.231 lei. Un alt „sponsor” este Banca Transilvania, care are de recuperat 43.219 lei din falimentul firmei.

Falit tratat cu blândeţe

În consideraţiile despre motivele care au dus la apariţia insolvenţei, administratorul judiciar Monalisa Liteanu dă vina pe soartă şi pe acumularea datoriilor, în valoare totală de 4.127.375 lei la data de 30.09.2010. Printre aceste datorii ea enumeră şi sume datorate asociaţilor – 1.291.632 lei. În mod curios, această sumă nu e dusă mai departe şi nu e înscrisă în tabelul creditorilor. Totuşi, Monalisa Liteanu are îndrăzneala şi remarcă faptul că „debitorul nu şi-a îndeplinit obligaţia care îi revenea potrivit legii şi nu a solicitat deschiderea procedurii pentru a fi supus dispoziţiilor Legii nr. 85/2006, modificată, în termen de 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă”.

Uite Cucoş, nu e Cucoş

„Grup Est Security Expert” a fost înfiinţată, la data de 19.02.2008, de Grigore Slevoacă (n. 12.01.1971), în calitate de unic asociat şi administrator, cu un capital social de 200 lei, cu sediul social în Suceava şi cu domeniul principal de activitate paza şi protecţia.

La data de 19.05.2009, în firmă este cooptat Alexandru Cucoş (n. 11.10.1975), din Piatra Neamţ, care preia de la fondator 19 din cele 20 de părţi sociale şi, totodată, sediul social este mutat în Piatra Neamţ, pe strada Mărăşeşti, la nr. 1, et. 1, cam. 4. Astfel, Alexandru Cucoş devine asociat cu 95% în firmă.

La rândul lui, Alexandru Cucoş îşi cesionează părţile sociale după numai două luni, la data de 23.07.2009, lui Cristian Munteanu (n. 16.11.1976), care devine administrator unic câteva zile mai târziu, la data de 5.08.2009. Astfel, în prezent, asocierea este realizată de Cristian Munteanu – 95% şi Grigore Slevoacă – 5%.

În toată această perioadă, „Grup Est Security Expert” a dat o singură lovitură, în 2009, când a raportat o cifră de afaceri de 2.508.720 lei, din care nu a scos însă decât pierderi, raportate la valoarea de 500.376 lei, cu 123 de angajaţi. În toţi ceilalţi ani a raportat atât cifra de afaceri, cât şi numărul de angajaţi ca fiind 0 (zero).

La sfârşitul anului 2012 datoriile acumulate erau contabilizate la valoarea de 2.578.784 lei, iar capitalurile proprii aveau valoare negativă, de -501.349 lei.

Aparent, între „Grup Est Security Expert” şi „Grup Est Security” nu ar exista decât legături accidentale, cum ar fi, de exemplu, partea comună de nume şi sediul social în acelaşi imobil. Totuşi, una dintre legăturile clare este Alexandru Cucoş, care este asociatul majoritar în perioada 19 mai 2009 – 23 iulie 2009.

În aceeaşi perioadă, Cucoş era asociat unic al „Grup Est Security” SRL Piatra Neamţ (J27/159/1992, CUI 2861660), după ce Gheorghe Dan Misăilă i-a cesionat întreg capitalul social, la 09.08.2007.
În acest moment, la „Grup Est Security” a reapărut Gheorghe Dan Misăilă, ca asociat majoritar şi administrator, şi a dispărut Alexandru Cucoş. Acesta din urmă a făcut o noapte albă cu procurorii şi cu mai multe VIP-uri din lumea afacerilor nemţene, aceştia fiind duşi la Tribunalul Neamţ, la data de 7 iunie 2013, cu propunerea de arestare preventivă, pe baza unor dovezi că au folosit facturi fictive emise de grupul organizat de celebrul Andrei Părpăuţă.

Judecătorii au fost blânzi cu cei din lotul Cucoş şi, în dosarul 3075/103/2013, au respins cererea de arestare, pe care au înlocuit-o cu obligarea de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 de zile. Poate a contat că în acest lot se afla şi Gheorghe Augustus Irimia, de la firma de asfaltări „Asiri International” SRL Piatra Neamţ (J27/20/1997, CUI 9126542) sau Ioan Răzvan Aursulesei…

SURSA ARTICOLULUI DE MAI SUS : http://www.antitepari.ro/informatii/articole/99978-grup-est-security-expert-teapa-de-peste-5-miliarde-cu-decontare-de-combustibil-pentru-masini-de-la-grup-est-security

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. popa gheorghe adrian spune

    Are dreptate fratele dvs….nu mai taiati comentariile. Am pus si eu unul acum 2 zile si nu s-a aprobat, desi nu este in stilul meu sa folosesc cuvinte licentioase pe pagina dvs. Oare „fratele dvs” domnul Janel Iosub sa aiba dreptate ca v-ati vandut partidului portocaliu-prazuliu? ‘Om trai si ‘om vedea…eu nu acuz pe nimeni ca nu am probe, inafara de cele olfactive.

    ADMIN: Ce comentariu ai pus tu si nu s-a aprobat ?

  2. janel iosub spune

    Si pana la urma ceea ce a scris Balint, nu este adevarat? Din cate cunosc eu, o mare parte sunt adevarate si contin date, cifre si informatii corecte! Doar documentele poarta semnaturi oficiale si nu vad ce ar fi in neregula cu aceste articole! In neregula, pot fi cei care jefuiesc banul public si sunt in libertate!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate