Frigul s-a resimtit ca in Siberia pe muntele Ceahlau

1

Cele mai scazute valori ale istatia-meteo-ceahlau-toacandicelui de racire din tara calculate de ANM in week-end au fost pe varful Toaca (1904 m) din masivul Ceahlau.

Duminca, 26 ianuarie, la ora 14.00, indicele de racire calculat de specialistii meteorologi era de -46 de grade, in timp ce la aceeasi ora, in Baragan valoarea era de -35 de grade. Acest indice reprezinta in fapt temperatura resimtita de corpul uman in anumite conditii de vreme.

Indicele de -46 de grade a fost calculat pentru o temperatura exterioara de -13 grade la o viteza a vantului de 100 de km pe ora.

Cu o zi in urma, sambata, 25 ianuarie, indicele de racire a fost de -50 de grade, la o temperatura a aerului de -16 grade Celsius, dar la inceputul lunii decembrie 2013, acest indice a ajuns si la -70 de grade, la temperaturi exterioare de -13,5 grade Celsius.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. feraru marcel spune

    Daca veti fi atenti, veti observa ca in orice anotimp, temperaturile de pe Ceahlau sunt cu mult mai scazute decat in orice alt masiv muntos al Romaniei. As fi curios sa citesc o explicatie a fenomenului asta meteo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate