Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină 102 taxe

0

102-taxe

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi, 6 ianuarie, Legea care elimină 102 taxe și tarife, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Proiectul de lege al sefului PSD, Liviu Dragnea, de eliminare a 102 taxe nefiscale fusese votat in unanimitate de Camera Deputatilor, însă a fost contestat la Curtea Constituţională de preşedintele Klaus Iohannis.
CCR a decis că legea este constituţională, iar Iohannis a trimis legea spre reexaminare la Parlament, care însă a respins solicitarea şefului statului.
Între taxele nefiscale care sunt eliminate de această lege se regăsesc: taxa de timbru de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio-tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

Mai multe informații în articolele  Legea Dragnea care anulează peste 100 de taxe a fost adoptată de deputaţi și  Legea eliminării celor 102 taxe nefiscale inițiată de PSD, declarată constituțională de CCR

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate