Legea eliminării celor 102 taxe nefiscale inițiată de PSD, declarată constituțională de CCR

2

ccrCurtea Constituţională a României (CCR) a decis azi că eliminarea celor 102 taxe este constituțională. Contestația împotriva legii inițiate de PSD fusese făcută la CCR de președintele Klaus Iohannis.

Judecătorii au decis ieri că este constituțională și creșterea salariilor din Sănătate și Educație.

„Decizia de astăzi a Curții Constituționale privind eliminarea celor 102 taxe este o nouă dovadă că ceea ce este bun pentru oameni nu are cum să fie neconstituțional. Este a DOUA dovadă că cei care au atacat aceste legi bune au avut doar o miză electorală. Au crezut că, dacă blochează cele două legi, PSD va pierde voturi în alegeri. A fost însă un calcul greșit, iar totul s-a întors împotriva lor. Sper ca președintele Iohannis să accepte rezultatul și să promulge cât mai repede cele două legi. Mă bucur pentru români și îi asigur din nou că am prevăzut în bugetul pentru 2017 atât eliminarea celor 102 taxe, cât și majorările de venituri cu 15% pentru dascăli și medici”, susţine inițiatorul legii, Liviu Dragnea.

CCR: „În ziua de 16 decembrie 2016, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituţie şi al art.11 alin.(1) lit.A.a) şi art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, sesizarea referitoare la neconstituționalitatea Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, obiecție formulată de Președintele României.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate formulată și a constatat că Legea privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative este constituțională, în raport de criticile formulate.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Preşedintelui României.

Argumentele reţinute în motivarea soluției pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. xx spune

    Dar a fost intoarsa in parlament de Iohanis unde se va rediscuta de acum prin februarie ca parlamentul deabia ales intra in vacanta parlamentara pina pe 1 februarie.

    1. POPA GHEORGHE ADRIAN spune

      Corect…și o sa vina sa ne spună ca impactul bugetar e prea mare și n-o sa elimine alte taxe…CA ASTA E TARA NOASTA DE IDIOȚI! ȘI S-A VĂZUT DIN PLIN …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate