Panică la spital! Gaură de 106.000 lei, moștenire de la fostul director

1

panicaVă amintiți că vă povesteam recent de o mare șmecherie cu un aparat de radiologie adus acum un an pe care a plătit spitalul un milion, dar el costa jumătate? Articolul: Bomba anului la spitalul din Piatra-Neamț. Incredibil ce jaf se punea la cale

Ei bine, acum, după „repararea” infracțiunii, în spital s-au refăcut calculele și dau cu virgulă. În acte, spitalul a cumpărat acum jumătate de an o aparatură medicală care costă 1,2 milioane lei și în realitate a primit ceva care costa 600.000 lei. Acum, după un an, de frica pușcăriei s-a spus că a fost o greșeală de livrare și a fost adus aparatul din acte, cel de 1,2 milioane.

Dincolo de marea măgărie care se vede din satelit și pe care sperăm să o vadă și instituțiile care trebuie, acum la spital se pune problema că ar trebui ca cineva să plătească dobânzile aferente diferenței de bani de la 600.000 lei la 1,2 milioane, pentru perioada în care au avut în posesie un aparat care clar nu era cel de 1,2 milioane. Suma calculată și imputabilă cert de Curtea de Conturi este de 1.200.000 lei, iar singura soluție legală de recuperare a sumei este acționarea în judecată a fostei conduceri a spitalului și, eventual, a furnizorului.

Oricum ai intoarce situația acestui aparat de radiologie, ea miroase de la o poștă. În primul rând că vorbim de un aparat luat în acte pentru pediatrie, dar care în realitate a fost montat în spitalul nou, deci nicio facilitate reală pentru scopul achiziționării. Mai vorbim de evacuarea unui tomograf privat ca să se monteze noul aparat, evacuare care produce și acum efecte negative prin mărirea fantastică a timpului de primire a rezultatelor pentru CT. Mai vorbim de o mizerie cât casa prin livrarea unui aparat de 600.000 lei și facturarea altui aparat de 1.200.000 lei. Mai vorbim de 100.000 lei imputabili de curtea de conturi. Oare unii nu realizează că în astfel de situații autodenunțul este singura scăpare ?

I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. george spune

    Sa fie primit

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate