Județul Neamț s-a făcut de râs în fața a 20 de ambasadori

Azi a avut loc un eveniment unic pentru județul Neamț. O delegație de 20 de ambasadori a venit în Neamț să ne cunoască potențialul turistic, dar mai ales economic. ( click aici pentru articol )

La o asemenea oportunitate care se întâmplă o dată la câteva zeci de ani, județul Neamț a arătat ca un ținut reprezentat de un trib de funcționari și politicieni. Din toată clădirea aceea cu 4 etaje în care sălășluiesc sute de funcționari ai Prefecturii și ai CJ Neamț nu s-a găsit o persoană care să vorbească fluent engleza și care să citească în engleză un amărât de discurs, ca să nu mai zicem de discuții cu ambasadorii.

A fost nevoie de o doamna de la Ministerul de Externe care să prezinte județul în engleză ambasadorilor. Mare rușine.

Asta se întâmplă deoarece angajările în clădirea în care funcționează Consiliul Județean s-au făcut de la revoluție încoace pe orice criterii numai pe cele de competență nu. Avem în Piatra-Neamț un taximetrist care are terminată la zi facultatea de limbi străine, avem o mulțime de tineri cu studii superioare care vorbesc fluent engleză, dar nu avem așa ceva la Prefectură sau Consiliul Județean unde sunt niște salarii de te ia amețeala?

Din toate persoanele care fac nimic în această clădire chiar nu se puteau angaja una, două care să poată fi folosite și în scopuri diplomatice? Chiar toți cei care pot influența de 30 de ani angajările în această clădire nu au și ei o rudă, o nepoată, o amantă, o nevasta, o verișoară, o membră de partid, ceva să fie la nivelul la care să poată vorbi fluent engleză?

Iosub Robert

- Apreciază pagina -

14 Comentarii
 1. Puiu Peka spune

  Problema e generata de neincluderea in cerintele examenului de angajare a cunostiintelor de limbi straine, pentru a se acorda insa sporuri celor ce declara aceasta!!!!

 2. Manta Calin spune

  dudie de intelectuali….

 3. Ady spune

  Nu spun rusine, ca e degeaba, soricul gros.
  Vedeti la Primaria P Neamt si la celelalte institutii a Consiliului Local, acelasi stil incurajat fara culoare politica. In ‘gradina asta’ multi au sarit gardul si nu poti sa le spui ca sunt incompetenti ca nu te cred. Suntem ‘ghiocei’ condusi de smecheri. Noi toleram, sa ne fie rusine.

 4. Stefan spune

  Ruşine!
  Mă numesc Ştefan! Am absolvit un liceu tehnologic in 2016, am luat şi BAC – ul! Am plecat din Neamţ in Italia pentru a strânge bani de facultate… dar având în vedere traiul mai bun de aici, am renunţat la facultate… tocmai asta e problema… inculții ne conduc judeţul , iar noi (eu si colegii mei) , vorbind atât limba română, engleză cât şi destul de bine italiana, stăm pe şantier… de ce? pentru că locurile bune de muncă din Neamţ se iau cu bani! … „Ţăranii ” , aşa cum suntem numiţi noi, avem mai multă şcoală, imaginaţie şi ambiţie decât mulţi dintre parlamentarii din Neamţ!

  Ce vreau să spun cu asta? … Păi… rând pe rând, dupa cum bine ştiţi, tot tineretul pleacă in străinătate, lăsând judeţul numai cu bătrâni sau adulţi de vârsta a doua care nu sunt capabili sa inteleaga noile legi acordate sau care vor fi puse in practică! …

  Anglia, Ţară Galilor, Italia, iar acum Franţa… Câte ţări mai trebuie cutreierate şi „probate” ani buni până când in ţară noastră se va face ceva să ne readucă înapoi????

 5. vornicu tudor spune

  Asa este in toata Tara !. Rau am ajuns !.

 6. Solomon spune

  Dacă știam de așa ceva aș fi venit mai repede acasă, nicidecum săptămâna viitoare. Bună dimineața, nici nu m-am prezentat : Sorin S, tehnician electro la aeroportul Schiphol din Amsterdam.

 7. Virginia spune

  Da într-adevăr în Neamț este cea mai mare mafie din toată tara este sub orice critica ce se întâmplă acolo

 8. Nelu spune

  După. cum se vede Pesemne Că Nu .Dar. Trebuia sunat. LUDOVIC. , i i lămurea. El ce și cum , De Ce Sunteți așa de Revoltat , a ți Uitat ?ce a declarat. TRAIAN despre absolvenții Școlilor Românești și că sunt necesari doar Ospătari și Tinichigii ! Pentru cele 2 a Nu trebuie Cunoștinte lingvistice , DEALTFEL El Nu ă prezentat. SULAINA CHANEL. , La Cel Mai Înalt NIVEL . AICI Cheia Succesului consta in urmarea , perpetuarea NU că Nu s ar face ,( Oricum. Străinii sunt pe Hai la masa ,Nu pe Nu Bei Ceva ) a Ex. Senatorului Burtosu , Allez le Moa ,Ospitalite Traditionel Roumanie , o MASĂ. La Locația Unde se fac ce i mai GOOD mici din. CITY , acum că e de SEZON Păstrămioară. de berbecuț , și alte Preparate Specifice cu o Vasta de Must ori Balantan ,Ptr care nu le place. mustul , Pus ceva și la Pachet , Pentru unii. din Ambasadori ( NL ) de Ex ,căutat o Folclorista , Și sa Vedeți ce IMAGINE Pozitivă. Ne acorda .

  1. Daniel spune

   Nea Nelu. O singură rugăminte am la dumneavoastră. Vă rog abținețivă de la comentarii. Nu știu cum reușiți dar eu personal nu am înțeles niciodată nimic din ce comentați. Bine ați putea să vă puneți un pic la punct și gramatical și atunci e mai bine chiar perfect ar fi…

   1. anca spune

    da domnule Daniel, „abtineti-va” si dv de la astfel de rugaminti si ceva virgule si totul ar fi ok.Nu neg ca dl Nelu, cu cele doua clase absolvite se prezinta bine, isi varsa naduful cum poate si el…

 9. Cineva undeva spune

  Cat timp rămân hodorogi la putere nu ai ce face, nu au loc cei mai tineri pana in 40 de ani de comuniști astia care sunt in partide din ani 80, peste tot in tara ii asa , cât timp o sa fie mutanți astia peste varsta de 50 ani in politica nu o sa avem prea mari speranțe in tot ce tine de România

 10. Ionut spune

  Marea parte care au un job „caldut”sunt angajati pe pile. Multi care au studii sunt plecati in afara pentru ca nu au loc de cei care tin si cu dinții de locul călduț de la birou. RUȘINE!!!

  1. Sil spune

   Toate comentariile de mai sus sunt adevarate !

  2. Alex spune

   Veneam pe degeaba sa traduc numai sa nu ne facem de bafta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate