Județul Neamț, în coada clasamentului la vaccinare

2

Nemțenii nu se grăbesc să se vaccineze împotriva virusului care face înconjurul lumii în prezent.

Până la acest moment, s-a imunizat prin vaccinare anti-Covid doar 13,35% din populația rezidentă în județul Neamț, rata de acoperire vaccinală în populația eligibilă fiind de 16,19%.

Marți, 18 mai, de medicul Valeriu Gheorghiță- coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a prezentat topul județelor în ceea ce privește imunizarea populației.

Neamțul e în coada clasamentului.

Pe ultimele cinci locuri sunt județele Neamț,13,35% rată de acoperire vaccinală din populația rezidentă, cu 16,19% rată de acoperire vaccinală în populația eligibilă, județul Bacău, 12,65% acoperire vaccinală în populația rezidentă și 15,5% populație eligibilă, județul Giurgiu, 12,49% populație rezidentă, ca nivel de acoperire vaccinală, și 14,8% acoperirea vaccinală în populația eligibilă, județul Botoșani, 12,2% rata de acoperire vaccinală la populația rezidentă și 14,9% la populația eligibilă și pe ultimul loc, Suceava, cu rata de acoperire vaccinală la populația rezidentă 11,4% și a populației eligibilă, 14,2%”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

La polul opus, cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală, 35,7% din populația rezidentă și 42,43% din populația eligibilă, se află municipiul București. Pe locul 2, județul Cluj, urmat de județele Sibiu, Brașov și Timiș.

Sursa: ziartarguneamt.ro

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Hodor Marieta spune

  Bravo Moldova… oameni destepti si cu credinta in Dumnezeu….nu avem nevoie de vaccin …. De cand pe politici i a interesat binele oamenilor pt .ca acum sa crdem in minciunile lor ?….

  1. Xxx spune

   Faceti o verificare gen sodaj pe un esantion reprezentarric,cum ni se spune,cati sunt cei au facut vaccinul
   Pt posibilitatea de a face un concediu in afara tarii si apoi trageti concluziile!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate