Consumatorii de etnobotanice fură zilnic din magazinele din Piatra-Neamț

3

Un consumator de etnobotanice are nevoie de „marfă” în valoare medie de 200 lei pe zi. Pentru a-și procura această marfă de la distribuitorii nederanjați de autorități, consumatorii vând tot ce pot vinde de prin casă după care se apucă de furat din magazine. Produsele furate sunt apoi vândute la prețuri sub 50% față de cele din magazine.

Cele mai „vizitate” magazine din Piatra-Neamț sunt cele din cartierul Mărăței (zona pieței) și cele din cartierul Dărmănești. Consumatorii de substanțe halucinogene fură în special băuturi alcoolice și cosmetice, acestea fiind cele mai vandabile produse. Când sunt depistați de vânzători nu se sfiesc să-i amenințe așa că numărul plângerilor ce ajung la poliție este destul de redus. Vânzătorii știu că poliția nu prea are ce să le facă (ba mai și riscă să își ia o sticlă în cap cu prima ocazie) așa că agenții preferă să se ducă întregi acasă la familie decât să se pună cu drogații.

Fenomenul etnobotanicelor a luat o amploare destul de mare la Piatra-Neamț alimentând direct și comportamentele infracționale.

Este cel puțin ciudat cum autoritățile găsesc pârghiile necesare să sancționeze pe oricine ar vinde orice nefiscalizat sau neautorizat dar nu găsesc soluții pentru a reduce acest fenomen.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Manu spune

    Acolo mai servesc băuturi și o gașcă printre care este și un jandarm…

  2. Anton Vasile spune

    In spatele magazinului ,,la 6 banci se aduna toata gasca de drogati ,nici politia nu le poate impune sa pastreze linistea .Vine politia ,dupa 30 de minute aceleasi racnete si injuraturi ,cuvinte obscene ,pana seara tarziu ..ora 23 Opinia mea daca politia nu este in stare sa faca ordine ,domnul primar sa elimine acele banci ,sa ramana gazon cum a fost si pina acum cativa ani …

  3. nicolae marinescu spune

    Da ce interes are politia sa ii jumuleasca pe dealerii cand astia sunt slugile lor,ba mai si decarteaza sume consistente pentru protectie? Stiu o polistita care are in bloc un dealer si i s-a transmis sa il lase in pace de catre superiori. Ce ne miram? Orasul asta este pierdut de mult.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate