Județul Neamț ar putea să extindă relațiile economice bilaterale cu 24 de state

0

Daniela SOROCEANU, prefectul judeţului Neamţ, şi Doru Nicoale UNGUREANU – subprefect, alături de Laurenţiu DULAMĂ şi Ion ASAFTEI, vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Neamţ, au întâmpinat sâmbătă, 12 octombrie a.c., începând cu ora 17.30, la Palatul Administrativ din Piatra Neamţ, o delegație a Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, însoțită de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe.

Este pentru prima dată când judeţul Neamţ primeşte o asemenea delegaţie importantă, iar vizita este un bun prilej pentru a dezvolta și asocia mediul de afaceri local cu cel internațional. De altfel, această vizită are, ca un prim scop, îmbunătățirea și extinderea relațiilor bilaterale economice și diplomatice cu partenerii noștri externi. Prezența reprezentanților unor firme private locale și regionale poate fi o oportunitate de a-și amplifica și înlesni rapoartele economice cu diverși asociați dornici de a investi în România, cât și de a se promova produsele, serviciile și specificul local. Totodată, acest eveniment ne oferă tuturor un excelent motiv de marketing și promovare a zonei noastre, a ţinutului Neamţului din perspectiva peisajelor naturale unice, a patrimoniului material și imaterial, a istoriei sale bogate, dar implică și o importantă componentă economică, prin prisma unor oportunități de investiții în regiune.

Întâlnirea de sâmbătă a avut două componente. Primirea tradiţională cu pâine şi sare, discursul de bun venit al autorităţilor judeţene şi un program artistic inedit, specific tradiţiilor de toamnă de la noi, susţinut de Ansamblul „Floricică de la Munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, au reprezentat o primă parte a vizitei de informare și documentare. Delegația Corpului Diplomatic din cele 24 de state a avut, ulterior, posibilitatea să cunoască și să interacționeze cu o parte din mediul de afaceri nemțean, reprezentanți ai mediului academic și cultural, reprezentați ai autorităților locale (primari și viceprimari), GAL-uri reprezentative și meșteri populari, aceștia expunându-și ofertele/serviciile/produsele pe holurile din Palatul Administrativ, într-un mod original, specific nouă, nemțenilor.

„Este o ONOARE și un PRIVILEGIU pentru mine, să vă urez bine ați venit în județul Neamț, un ținut al simbolisticii, reprezentativ pentru tradițiile și istoria românească, plin de conexiuni cu valorile și reperele incontestabile ale umanității.
Împreună vom descoperi un pământ binecuvântat, aflat la poalele Ceahlăului, acel vestit Kogaion (muntele sfânt al dacilor), unde, doar pe 6 August, un fenomen miraculos generează proiecția unei piramide – asemănătoare celor de la Giseh, din deșertul Egiptului.
De asemenea, pașii dumneavoastră vor străbate locuri prin pe care s-a dezvoltat una dintre marile minuni ale civilizației universale: Cultura Cucuteni – cu o valoare colosală, asemeni culturii maiașe, spre exemplu.
Neamț înseamnă și Nică a lui Ștefan a Petrii (ilustrat magistral de către Ion Creangă), un fel de Tom Sawyer al lui Mark Twain. Deși ne despart zeci de mii de km, veți constata că aici, în Neamț ne leagă foarte multe, deloc întîmplător.
Sunt onorată să vă fiu gazdă și să descoperim împreună Ținutul Zimbrului, pe legendarele plaiuri ale lui Ștefan cel Mare, domnitorul Moldovei, ale lui Petru Rareș, ale lu
i Calistrat Hogaș, Mihail Sadoveanu și Sergiu Celibidache.
Bun venit în Neamț!”, a declarat prefectul, Daniela SOROCEANU.

Călătoria reprezentanţilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti a continuat astăzi în judeţul Neamţ, când au fost vizitate mai multe obiective de interes, printre care Casa Memorială „Ion Creangă” de la Humuleşti, Mănăstirea Văratec, Cetatea Neamţ, Parcul Natural Vânători-Neamț, Muzeul „Nicolae Popa” Târpești și Muzeul de Artă Eneolitică „Cucuteni” Piatra-Neamț.

  • Purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Judeţul Neamţ, Bogdan Tablan

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate