Jocuri de noroc clasice ce au devenit celebre online

0

Jocurile au fost încă de la începuturile timpului o metodă ideală de a face timpul să treacă mai repede aducând în viața noastră un strop de adrenalină.

Dacă la început oamenii se jucau cu ce obiecte aveau la îndemână, invenția zarurilor a schimbat tot. De la zaruri până la ruletă a fost doar un pas.

O incursiune in istoria ruletei

Se spune că matematicianul Blaise Pascal a fost „părintele ruletei”. Acesta a introdus teoria matematică a probabilității în domeniul jocurilor de noroc. Până atunci oamenii credeau că norocul vine de la zeița norocului care oferă șanse de îmbogățire cui vrea ea și că totul este aleatoriu. Se vorbește despre faptul că Pascal a vrut să inventeze o mașină cu o mișcare perpetuă și a creat accidental ruleta.

Conform unor enciclopedii din anul 1900, variațiile acestui joc aveau 38 de numere și se numeau „Ruleta Italiană” sau „Ruleta Mare”, iar varianta mai mică a ruletei care avea doar 18 numere se numea „Ruleta Germană” sau „Ruleta Mică”. În secolul al XVIII-lea ruleta ajungea în Franța unde devenea extrem de populară în cazinouri, dar la final de secol, jocul avea doar un „0” roșu și un dublu „0” negru. Cine paria pe roșu sau negru, iar bila pica pe acele două zerouri își pierdea banii. Zerourile au devenit colorate verzi abia în 1800.

Popularitatea ruletei a crescut atunci când Napoleon Bonaparte a interzis jocul și a permis să fie jucat doar în cazinourile din palatul său roial. Odată interzise în întreaga țară, ruletele au prins cea mai bună perioadă în cazinourile din Bad Homburg, Baden-Baden și Wiesbaden. Tot în această perioadă Dostoievski scria opera „Jucătorul” bazându-se pe experiențele din cazinoul Bad Homburg.

În prezent ruleta este jucată online în mai multe variante, iar jucătorii nu mai trebuie să se deplaseze la cazinoul tradițional pentru a-și încerca norocul.

Ce alte jocuri online exista?

Un alt joc care a fascinat jucătorii de multe secole este pokerul. Acesta face parte din categoria acestor jocuri de noroc online care atrag jucătorii ca un magnet. Pokerul a migrat de la clasicul joc cu cărți la jocuri online, jocuri slots de care jucătorii se pot bucura oricând, la orice oră, din orice locație unde au acces la internet. Pokerul are diverse variante pe care jucătorii le adoră. Ce mai adoră jucătorii sunt diversele tipuri de pacanele online. Când vine vorba de jocuri slots, jucătorii au parte de o ofertă bogată din care pot alege ce îi atrage cel mai mult.

Există o mulțime de jocuri de noroc online pe care jucătorii le pot juca pentru a se relaxa și a-și încerca norocul. Cele mai populare jocuri de tip slots sunt inspirate din filme cum ar fi Book of Ra sau Iron Man și sunt oferite la o calitate uimitoare de către cele mai mari firme producătoare de jocuri, cum ar fi Playtech sau Novomatic.

Blackjack – adversarul de temut al ruletei

Când vorbim de jocuri clasice care au devenit celebre online, ar fi recomandat să nu uităm de faimosul Blackjack, jocul numit și simplu „21”. Acest joc de strategie este un joc de cărți în care valoarea mâinii este cea care decide dacă un jucător a câștigat sau nu. Dacă jucătorul are cărți în valoare apropiată de 21, dar nu depășește această valoare și totuși mâna sa este mai bună decât a adversarului, atunci a câștigat. Jucătorul care are o mână cu valoarea de 22 a pierdut din start, indiferent ce valoare are mâna adversarului său. Jocul pare simplu la prima vedere, dar în spate se ascund strategii diverse pentru a putea câștiga.

Unii jucători au învățat să numere cărțile, iar asta este o practică ilegală. Online, în cazinourile virtuale, jucătorii pot juca mai multe tipuri de Blackjack alături de jucători din întreaga lume. De fapt, există și varianta jocurilor online unde pot vedea cu ochii lor cum dealerul împarte cărțile.

Calitatea video și audio le oferă șansa de a se simți exact ca în cazinourile faimoase ale lumii unde sunt, de obicei, filmate aceste jocuri.

Pentru jucătorii din România, unele jocuri sunt filmate chiar în cazinourile din București. Ce poate fi mai plăcut decât să joci alături de jucători pasionați de Blackjack din confortul casei tale, fără să te deplasezi sau chiar să te schimbi de pijamale?

Cazinourile online au adus jocurile clasice în lumina scenei virtuale, iar jucătorii au cel mai mult de castigat.

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate