Mâncarea bolnavilor din spital, folosită ca motiv de manipulare electorală

4

Mâncarea care se dă bolnavilor din spitalul din Piatra-Neamț (și în mai toate spitalele din România) este insuficientă și de multe ori nu tocmai comestibilă. De nenumărate ori am criticat acest lucru și e în continuare de criticat pentru că e o mare porcărie ceea se întâmplă cu această normă de hrană din spitale, normă stabilită la nivel național.

Profitând de această nevoie a pacienților și mai ales de faptul că cei care ar trebui să explice oamenilor care e adevărul nu o fac și acceptă să li se pună în cârcă toate mizeriile, unii „lătrăi” din presa și politica locală scot în evidență aspectul mâncării și, mai recent, modul în care sunt primiți pacienții dând vina pe conducerea consiliului județean în scopul manipulării electorale.

Repetăm pentru a fi foarte clar: aceste aspecte criticate de toată lumea sunt reale 100% dar nu sunt din vina conducerii unui consiliu județean sau a unei singure persoane. Mai departe, pentru a înțelege toată lumea despre ce este vorba, vă vom da exemple de cum sunt hrăniți și primiți pacienții la Sibiu, în fieful anti PSD și pro PNL din România.

Oare pentru bătaia de joc față de pacienții din Sibiu o fi vinovat tot PSD-ul sau Ionel Arsene? Desigur că NU!

Bineînțeles că există exemple de bune practici în România unde pacienții sunt bine hrăniți și omenește tratați. Desigur că autoritățile locale pot face multe lucruri în acest sens însă ceea ce vedem noi este efectul. Cauza este alta. Norma de hrană zilnică, triajul pacienților, resursele alocate pentru fiecare bolnav sunt chestiuni care se stabilesc la nivel național de către guvernare. Până ce nu va veni un guvern responsabil care să stabilească condiții umane pentru pacienții din spitale, aceste aspecte nu se vor schimba iar situația actuală va rămâne generalizată la nivel național.

Este corect să se pună presiune pe autoritățile locale pentru a schimba ceva. Este corect să fie criticate aceste lucruri. Este corect să fie criticat chiar și președintele consiliului județean.

Nu este corect însă atunci când, pentru a manipula electoral, dai vina pentru acest fenomen pe un singur om sau pe un singur partid. Toți au fost pe rând la guvernare și niciunul nu a rezolvat aceste probleme. Toți au administrat pe rând județul iar problemele au rămas aceleași. Nu în ultimul rând, situația este la fel chiar și la Sibiu, locul de unde iau lumină liberalii, locul de unde este președintele României.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Marcica spune

  da can esti bonlav nici nuti trebe mancare .o ceasca de ceai si un coltuc de paine si gata

 2. Iftimia ioan spune

  Prea multa ura in societatea noastra care nu aduce nimic bun Fortele politice ar trebui sa se uneasca in realizarea telului major BUNASTAREA POPORULUI.Nu sant de acord cu acesta lupta si injosirea advesarului prin orice mijloc chiar daca realitatea este alta In FATA REALITATII SI A ADEVARULUI ma iclin indiferent de cine conduce acest judet

 3. Ramona spune

  Nu ma interesează de jocurile partidelor!!! Ma intereseaza de OAMENII aceștia, de care Toate Partidele își bat joc!…
  Si sper ca acum nu ați fost plătiți să scrieți de bine despre Arsene…cand de fapt ceilalți sunt de vină!!! Cum naiba întotdeauna CEILALȚI sunt DE VINĂ!!!???…

 4. Andras Varga spune

  Și nici nu se vor rezolva vreodată câtă vreme sunt spitale de stat .
  In tot țările civilizate statul are un rol minimal in societate .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate