ISU Neamţ: Incendii stinse de pompieri în acest weekend

0

 

incendii stinse

Vineri, 27.01.2017, la ora 16.20, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un depozit de furaje din localitatea Hoisești, com. Mărgineni. La locul evenimentului s-au deplasat 8 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, care au stins incendiul în urma căruia au ars aproximativ aproximativ 1000 kg furaje. Cauza probabilă a incendiului: jocul copiilor cu focul.

Sâmbătă, 28.01.2017, la ora 10.07, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu un coș de fum în comuna Timișești, sat Dumbrava. La locul evenimentului s-au deplasat 5 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, care au stins incendiul în urma căruia a ars funinginea din coșul de fum și aproximativ 2 mp planșeu din lemn. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum necurățat neprotejat termic față de materialele combustibile.

Sâmbătă, 28.01.2017, la ora 13.55, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu un adăpost de animale din comuna Timișești, sat Timișești. La locul evenimentului s-au deplasat 11 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț. De la fața locului, comandantul intervenției a comunicat faptul că incendiul se manifestă cu flacără deschisă la acoperișul grajdului pe o suprafță de aprox. 150 mp. S-a procedat la stingerea incendiului, în urma căruia au ars acoperișul grajdului pe o suprafață de aprox. 150 mp, astereală lemn, învelitoare tablă și azbociment și cca 5 tone de plante furajere. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Sâmbătă, 28.01.2017, la ora 15.04, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o casă de locuit din comuna Pipirig, sat Stânca. La locul evenimentului s-au deplasat 1 ofițer și 16 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, 2 voluntari din cadrul SVSU Pipirig și o ambulanță SAJ. De la fața locului, comandantul intervenției a comunicat faptul că incendiul se manifestă cu flacără deschisă la acoperișul casei de locuit și la mansarda. S-a procedat la stingerea incendiului, în urma căruia au ars acoperișul casei pe cca 120 mp astereală lemn, învelitoare tablă, tavanul locuinței pe cca 80 mp confecționat din bârne din lemn și plăci de gips carton, aparate electrocasnice din interior, articole vestimentare, obiecte de mobilier și documente personale. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Sâmbătă, 28.01.2017, la ora 15.40, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu un coș de fum în comuna Crăcăoani. La locul evenimentului s-au deplasat 5 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, care au stins incendiul în urma căruia a ars funinginea din coșul de fum. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum necurățat de funingine.

Sâmbătă, 28.01.2017, la ora 21.13, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu o casă de locuit din comuna Podoleni, sat Podoleni. La locul evenimentului s-au deplasat 9 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț și 5 voluntari din cadrul SVSU Podoleni. De la fața locului, comandantul intervenției a comunicat faptul că incendiul se manifestă în interiorul unei încăperi. S-a procedat la stingerea incendiului, în urma căruia au ars 1 pat, 1 masă, 4 scaune, aprox. 100 kg lemne pentru foc aflate în fața sobei, cca 2 mp astereală lemn și învelitoare draniță și azbociment. Cauza probabilă a incendiului: jar căzut din sistemele de încălzire.

Duminică, 29.01.2017, la ora 01.20, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un adăpst de animale din comuna Tazlău, sat Tazlău. La locul evenimentului s-au deplasat 12 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă ambulanța SMURD tip B2 din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. De la fața locului, comandantul intervenției a comunicat faptul că incendiul se manifestă generalizat la adăpostul de animale. S-a procedat la stingerea incendiului, în urma căruia au ars acoperișul adăpostului construit din scândură lemn cu plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 70 mp, planșeul adăpostului  din scândură lemn pe o suprafață de aproximativ 40 mp și cca 4 tone de plante furajere depozitate în podul adăpostului. Cauza probabilă a incendiului: Folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Duminică, 29.01.2017, la ora 04.54, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la fabrica de lapte din comuna Păstrăveni. La locul evenimentului s-au deplasat 1 ofițer, 12 subofiţeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tărgu Neamț iar de la SVSU Păstrăveni 3 voluntari cu 1 autospecială de stins incendii. S-a procedat la stingerea incendiului, în urma căruia au ars o hală de producție pe o suprafață de cca 400 mp, o afumătoare cu structura din lemn, pe o suprafață de cca 12 mp, instalațiile electrice, instalația de încălzire și ventilație aferentă spațiului, 10 utilaje de prelucrare a laptelui, articole de igienizare a spațiului, ambalaje, tâmplărie PVC, izolația acoperișului din vată minerală și șarpante din mase plastice.

S-au deteriorat spațiile din interiorul fabrici pe o suprafață de 1500 mp, instalația sanitară, tâmplărie PVC, cca 20000 kg preparate din lapte, ambalaje din mase plastice, liniile de îmbuteliere iaurturi, vase și utilaje de prelucrare a laptelui, tabla acoperișului pe o suprafață de cca 1000 mp, obiecte de mobilier, echipamente de protecție personal și rafturile de depozitare produse lactate. Cauza probabilă a incendiului: în curs de stabilire

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate