Dresura de animale, interzisă la Circul Globus! Consiliului General al Capitalei a decis!

1

globusPrimăria Capitalei a lansat în dezbatere publică un proiect de hotarare privind interzicerea folosirii animalelor în circuri și expoziții în Municipiul București. În cadrul ședinței de luni, 30 ianuarie, Consiliul General al Capitalei a votat proiectul care elimina numerele de dresură cu animale la circ.

Prin urmare, Circ&Variete Globus București va fi „producător de spectacole și de momente artistice separate sau în cadrul spectacolelor, în care instituția realizează partea de creatie, regie, scenariu, coregrafie, muzică, design costume, design decoruri, cât și costume, decoruri, recuzită, cu artiști salariați și colaboratori, având dreptul ulterior să încheie contracte cu parteneri din țară și străinătate, pentru derularea de programe cultural-artistice”.

Totodaăa, conform proiectului de hotărâre, animalele aflate în responsabilitatea Circ&Variete Globus București vor fi relocate, în baza unui protocol încheiat între această instituție publică și Fundatia Vier Pfoten, în termen de cel mult șase luni de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Decizia vine după ce pe 12 ianuarie doi tigri, patru pisici, doi porcușori vietnamezi și trei caini au murit într-un incendiu izbucnit la un adapost al Circului Globus din București, iar o petitie online privind interzicea folosirii animalelor la circ a strâns peste 60.000 de semnături.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Ciprian Tabacariu spune

    Locul animalelor sălbatice este în habitatul lor natural sau în cele artificiale de tip rezervație naturala!Necesar este și desființarea grădinilor zoologice care sunt lagăre pt aceste ființe!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate