ISJ Neamț: precizări despre înscrierea copiilor direct în clasa I

0

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2015-2016 și ai căror părinti solicită înscrierea direct în clasa I, pot fi înmatriculați, doar pentru anul scolar 2016-2017, în clasele deja existente, pe locurile disponibile, se arată într-un comunicat al inspectorclasaI 11atului școlar Neamț.
Astfel, părinții ai căror copii vor împlini vârsta de șapte ani până la 31 august 2016 îi pot înscrie direct în clasa I.
Începând de luni, 22 februarie, până în ziua de 28 februarie, părinții care au copii de șapte ani pot să meargă la unitățile de învățământ fie din circumscripție, fie la alte unități școlare care au locuri disponibile, pentru a depune cerere.
Atenție, depunerea solicitării de înscriere în clasa I se face direct la unitățile școlare, neexistând posibilitatea completării online. De asemenea, în solicitările părinților/tutorilor/ reprezentanților legali se va menționa cauza amânării înscrierii în învățământul primar.
Copiii care nu vor avea loc la școala pentru care au optat inițial părinții se vor înscrie la școala de circumscripție. Procedura interzice ca părinții să-și înscrie copiii la mai multe unități școlare.
Solicitările vor fi verificate și centralizate în unitățile de învățământ și transmise inspectoratului școlar, spre avizare, până la 1 martie.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate