Ionel Arsene a obținut modificarea legii în favoarea angajaților din sănătate

0

Principala nemulțumire a salariaților din sistemul de sănătate din România a fost rezolvată de Ionel Arsene. Indemnizația de hrană a fost scoasă din procentul de 30% în care trebuie să se încadreze sporurile care se acordă angajaților din sistemul sanitar.

Angajații din sănătate vor beneficia de majorări salariale, ca urmare a implicării președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, în modificarea legislației românești, referitoare la acordarea sporurilor, astfel că din cuantumul acestora va fi scos procentul care reprezintă norma de hrană.

Pe data de 7 februarie 2019, în urma unor discuții purtate cu unii dintre salariații Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, care au reclamat faptul că de la începutul acestui an au scăzut salariile din cauza aplicării de la 1 ianuarie 2019 a unor modificări legislative, președintele Consiliului Județean s-a adresat Guvernului României și a reușit schimbarea prevederilor conținute de art. 25, alin. 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare. În acest sens, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privitoare la instituirea unor măsuri fiscal-bugetare a fost completată cu un nou alineat, conform căruia cuantumul indemnizaţiilor de hrană acordate personalului din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

„Un demers excepțional și o implicare deosebită a domnului președinte Ionel Arsene. Eu știu cât s-a zbătut omul acesta și cât s-a luptat ca să rezolve problema. Drumul meu a fost să bat la ușa lui pentru a găsi soluții. CJ Neamț și seriozitatea domnului președinte au rezolvat problema tacit, fără zgomot, prin această inițiativă legislativă. Jos pălăria! Ține de un om politic valoros.”, a declarat dr. Codruț Munteanu, managerul SJU Piatra-Neamț.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost de acord cu propunerea președintelui Ionel Arsene, acceptând că în condiţiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispoziţiile legale, personalul din sistemul sanitar nu putea beneficia de acest drept individual salarial, stabilit prin lege, având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăşi procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite.

”Faptul că se scoate indemnizația de hrană din sporuri este o minune. În sfârșit pentru cineva a contat și ce am spus noi. Nu credeam ca Arsene va rezolva problema, dar uite că s-a ținut de cuvânt. Tot respectul.” , a declarat unul dintre angajații spitalului din Piatra-Neamț.

În urmă cu 13 zile am trimis primului ministru al României o solicitare prin care ceream excluderea normei de hrană de la stabilirea limitei pentru sporuri pentru angajații din sistemul sanitar din Neamț.

Executivul  a aprobat ca indemnizațiile de hrană pentru personalul din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută la art. 25, alin 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

Le-am promis angajaților din sistemul de Sănătate din Neamț că voi face acest demers și m-am ținut de cuvânt. Iată că adresa mea, cu numărul 2.737 din 07.02.2019, a avut ecou.

Vreau să mulțumesc premierului și Guvernului pentru sprijin și să îi asigur pe nemțeni că fac tot ce pot pentru ei!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate