Inundațiile de la Văleni sunt din cauza …

2

Toată lumea știe că aproape anual în anexa Văleni a municipiului Piatra-Neamt avem inundații. De fiecare dată autoritățile merg, fac poze, mai promit ceva și anul următor o luăm de la capăt.

În sfârșit am aflat și adevărata cauză a acestor inundații ”Datorită intervențiilor care s-au făcut în zona împădurită (defrișări) este un transport foarte, foarte mare de aluviuni. Aceste aluviuni reduc secțiunea albiilor și atunci apele se deversează.”, ne-au explicat cei din conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor – Neamţ.

Deci s-a tăiat în prostie în pădurile de deasupra anexei Văleni și fiecare ploaie spală zonele rămase fără copaci aducând cu ea resturi și pământ care colmatează și înfundă la fiecare viitură albiile pârâurilor din zonă și inevitabil acestea ies din matcă și intră peste oameni în gospodării. Așadar inundațiile de la Văleni au la bază în mare proporție activitatea oamenilor sau, mai corect spus, a neoamenilor care și-au bătut joc de pădurea din zonă.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. vali spune

    In zona inundabila, soseaua este mai sus decat terenul din curtea oamenilor care stau intre sosea si padure si soseaua actioneaza ca un baraj la inundatii. Trebuie urgent sa se faca scurgeri pe sub sosea direct in Bistrita. Alta solutie nu este. Primaria stie dar doarme.

  2. Florin spune

    Ei. Acolo Între ei se știu , cunosc care și cum ,cat au tăiat , așa că atunci când le va intra apa în curți , case sa se duca la. Vecinii care au avut tăieri exploatări de masa lemnoasa. , Sa. ceară să i AJUTE la Curățarea curții ,casei . Acum la Văleni in pădure. Nu sa auzit de Fantome , fenomen paranormal cum e in cazul celei de la HOIA Baciu , care cu toate astea A început să se RĂREASCA și pe acolo , NU se mai Tem oamenii de nimic , din contră pun capăt și la poveștile cu Bau bau ori ce fenomen era acolo . O parte dintre Ei spun că vor să defrișeze Ptr a face suhat că sa fie Ptr animale , alții spun că vor să facă Buisness EU cu plantații de PAULOWNIA , că asta e in Tendințe acum , Ce. stejar ,carpen, fag , plop , paltin ,Sau perimat Astăzi e cu de ăștia Exotici , care au căutare , preț .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate