Inundații în Neamț din cauza defrișărilor

5

Am întrebat specialiștii și persoanele care au răspundere în acest domeniu dacă inundațiile din Neamț se datorează defrișărilor.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț: În zona de munte, tot ce înseamnă cursuri de apă neamenajate dau bătăi de cap la orice inundație și creează probleme mari. Faptul că se transportă masiv aluviuni și un curs al unei ape din adâncitură devine o masă de aluviuni ne spune ceva. Că în amonte terenul nu este consolidat. Eu nu știu cât s-a defrișat, nu intră în competența mea, dar mie îmi spune cursul de apă că ceva se întâmplă în amonte.
Cea mai bună măsură de a preveni o viitură, este să opreștii viitura acolo unde se formează.

Prefectul județului Neamț: Nu trebuie să fii specialist să vezi asta. Într-o proporție covârșitoare inundațiile din Neamț se datoreaza defrișărilor. Acolo unde nu este pădure, a fost defrișare, e clar că vom avea probleme.

Directorul adjunct al Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț: Cel puțin în zona de munte, e clar, se datorează poate faptului că s-au făcut defrișări, tăieri de vegetație lemnoasă, dar constatăm cu toții că se investește din ce în ce mai puțin în amenajarea cursurilor de apă din bazinele superioare, cursuri de apă mici, torenți. Asta e cauza principală pentru problemele de pe Borca, Sabasa, Cracău, Hangu, Farcașa, Stejaru etc.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Stefan spune

  Câinii. Cum de v-ați dat samă.
  Pînă acum nu a văzut nimeni sutele de camioane care căutau lemne!
  Nu a văzut nimeni zecile de depozite de lemne.
  Bună….și dacă le-ai văzut acum….Ce fac!
  Ce măsuri iau.
  Vă spun eu….NIMIC.
  și știți de ce….pt că nu vor….interesul e altul

 2. Ioan spune

  DE 30 DE ALNI SE DEFRIȘEAZĂ MASIV DAR DESPRE ÎMPĂDURIRI NU PREA SE AUDE NIMIC !!!!!!

 3. Stefan spune

  E adevarat, dar nu e singura cauza!Sunt si lucrari de amenajari albii si torenti prost executate sau lasate in paragina, sunt si cetateni care construiesc neautorizat in zone de risc!

 4. Mioara spune

  Lăcomia se plătește! Cei din zonele de munte își vănd singuri lemnul și apoi se vaită pe la televiziuni că sunt năpăstuiți și așteaptă ajutoare, solidaritate…etc.Desigur…nici autoritățile nu au „mâncat usturoi…“…Cu tot respectul nu sunt deloc emoționată văzând case de lux inundate de mâl și apă ale locuitorilor calamitați ce și -au făcut-o cu mâna lor.

 5. Onelian dalmatio spune

  Sau defrișat masiv dar cu ajutorul organelor silvice, a tuturor celor care trebuiau să ia poziție de stopare a jafurilor , tacit ca și multe legi nabadaioase prin parlament. ….!!!!!! ,….???,,

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate