Baraj pe Cuiejdi, o prioritate

2

Sistemul de Gospodărire a Apelor – Neamţ a făcut acum 3 ani un proiect pentru un baraj care să preia orice viitură dinspre lacul Cuiejdel. O nouă alunecare de teren în zona Cuiejdel sau infiltrare a apei prin barajul natural format ar fi un dezastru pentru Gârcina și Piatra-Neamț. Nici măcar debitul de apă gândit de comuniști la amenajarea Cuiejdiului nu mai poate fi preluat complet din cauza unor lucrări făcute pe parcursul apei cum ar fi acoperirea albiei în zona Unic și piață, lucrari care limitează transportul de debit, ne-au declarat specialiștii de la Ape. Aceste obstacole creează niveluri ridicate în spate și e posibil să iasă apa peste zidurile laterale, ne-au explicat aceiași specialiști.

Singura soluție benefică pentru municipiul Piatra-Neamț ar fi ca în amonte de Piatra-Neamț, pe teritoriul comunei Gîrcina (am identificat și o locație și așteptăm aprobările) să se facă o acumulare nepermanentă. Un baraj cu o fereastră de anumite dimensiuni prin care să se limiteze debitul de apă care vine în Piatra-Neamț ca să evităm orice risc de inundații. Viitura se acumulează în acest baraj și se scurge treptat, ne-au declarat specialiștii de la SGA.

Având în vedere numărul locuitorilor din Piatra-Neamț această investiție ar prebui să fie printre primele priorități, spun specialiștii de la Ape.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Tudor spune

    CORECT ! Numai că Bănuții Ptr Realizarea acestui Obiectiv s au INVESTIZIONE in Gondole , Partie care Ptr a fi Realizată. sa Defrișat și ptr Ea , cei din zona KF cred că i și amintesc cum era. Intr un Timp parcare inundată , Nu mai preia Albia Cuejdiului. Debitul de apă calculat de comuniștii lui Nea NICU , Vai de mine ! Dar sunt , băieții ăia din Dobrogea CT care au Realizat lucrarea de acoperire a. albiei , Ba încă se Dorea sa se acopere Toată din spate KF până la podul. de la Piață de după Forum Mall . Acum e Adevărat că odată cu acea lucrare a dispărut Inundarea pasajului subteran de te scoate in fața la Dioda și care în trecut erau zile in care era VERBOTEN sa circuli prin el plus de un Nenea meșter ,care avea zile de pescuit , recuperat Scule , Obiecte de prin apă , avea un atelier pe stânga la scări , După El au apărut și acele Chioșcuri din termopane , pe care le au folosit conaționalii , Nu apăruse SPERANTA încă , Că și SOARTĂ au avut. aceeași . Numai lucruri Bune s au Realizat in ultimii ani ..

    1. George spune

      N-am înțeles nimic din ce ai scris aici. 😂😂😂😂 Mai citește o carte să poți lega și tu două cuvinte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate