Copii născuți cu retard mintal la Neamț din lipsa de interes a autorităților

0

Unii copii care se nasc cu retard mintal la Neamț și apoi sunt abandonați de părinți prin centrele de plasament au ca principală cauză a bolii suspiciunea că mama ar fi avut toxoplasmoză.

Toxoplasmoza este o boală care de cele mai multe ori nu are simptome la adulți, dar distrugr creierul copilului în timpul sarcinii. Este un parazit transmis în special de pisici, dar se poate contracta și prin consumul de carne de miel sau porc nepreparată suficient. Deci vorbim de o boală pe care putem să o avem și să și scăpăm de ea fără să știm, numai că dacă o are o femeie însărcinată copilul este condamnat.

Deoarece nu vorbim de o afecțiune rară, cele mai optimiste statistici spun că cel puțin 30% dintre oameni o contractează și ținând cont și de efectele devastatoare asupra copiilor nenăscuți am întrebat instituțiile care ar fi trebuit să știe ceva și mai ales să facă ceva și iată ce am aflat.

Direcția de Sănătate Veterinară care este răspunzătoare de principalul mod de răspândire a bolii, pisica, habar nu are de nimic. Nu are o statistică, nu are o prevenție, nu are nici măcar o evidență a animalelor vaccinate pentru toxoplasmoză, nu știe numar de cazuri. Nu știu nimic cei de la DSV despre parazitul ce afectează 30% din populația planetei și se transmite cu ajutorul animalelor.

Casa de Asigurări de Sănătate de asemenea nu știe nimic. Nu se decontează sub nicio formă analizele de toxoplasmoză la gravide.

Direcția de Sănătate Publică nu are nici un program, măcar de informare a gravidelor de riscul toxoplasmozei, și, ca să fim sinceri, nici nu credem că știu cei de la DSP pe ce parte e intrarea în clădirea unde lucrează.

Concluziile. Toxoplasmoza este o boală care afectează minimum 30% din populația planetei și reprezintă un risc de 99% ca femeile însărcinate să piardă sarcina sau să nască copii cu retard.


Cu toate aceste riscuri reale, autoritățile nu doar că nu decontează măcar analizele, nu doar că nu se implică, nici măcar nu au activități minime de informare a populației în special a femeilor care vor sa aibă copii despre riscul real și deloc de neglijat la care se expun.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate