Inundatii de proportii in Galati

0

galati700 de gospodarii au fost inundate, iar sute de oameni s-au refugiat in poduri si pe acoperisurile caselor de teama apelor, conform celor declarate de presedintele Consiliului Judetean Galati, Nicolae Bacalbasa.

Ultimul bilant arata ca opt persoane si-au pierdut viata dupa ce au fost luate de viituri. Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a spus ca aceasta situație nu putea fi evitata. Daca va fi nevoie, vor fi puse la dispoziție și elicoptere pentru a interveni in zonele afectate.
„Sunt 17 localitati afectate. Se lucreaza pentru evacuarea oamenilor, este prima masura pe care putem sa o luam, urmand ca in functie de evolutia situatiei sa trecem la evacuarea lucrurilor din case si la restabilirea situatiei”, a declarat colonelul Vasile Balaban, inspector sef la ISU Galati.
Au fost emise patru avertizari cod galben, fiecare cu cel putin 25 l/mp, iar la ora 22.00 a fost emis cod portocaliu, pentru alti 40 l/mp.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate