Se modifica legile si contraventiile de circulatie

1

politiaConform legislatiei actuale, conducatorii auto care produceau accidente in stare de ebrietate aveau permisul suspendat pe trei luni si primeau intre 9 si 20 puncte-amenda.

„Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a VI-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 4 ani, conducerea unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune si daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale”, precizeaza proiectul supus spre dezbaterea public.

Totodata, soferii care conduc in stare de ebrietate, chiar daca nu produc un accident rutier, dar sunt depistati de politistii rutieri, vor avea permisul suspendat pe trei ani si vor primi intre 125 si 200 de puncte – amenda.

Pana acum, conducatorii auto erau sanctionati cu suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe o perioada de trei luni si primeau intre 9 si 20 puncte – amenda.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. zinaida spune

    e exagerat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate