Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 martie 2019
 • :
 • :

INCREDIBIL – Ștrudel fabricat la Piatra-Neamț în luna August

În luna septembrie vă spuneam că suntem uimiți de cum arată un ștrudel cumpărat de la o patiserie din Piatra-Neamț în luna anterioară.
În luna octombrie vă spuneam de același ștrudel care nu se mai alterează odată, semn că ceva îl conservă anormal de mult.

Oameni buni, aveți grijă ce porcării mâncați de pe la patiserii și alte șmecherii, căci ștrudelul pe care l-am cumpărat în august arată mai bine decât la cumpărare. Nu are un fir de mucegai, nu are un miros dubios, mărul din el nu a putrezit, totul arată perfect, doar că e tare ca un bolovan. Poate, dacă îl băgăm la microunde, cine știe, o fi bun și la gust.

Nu știm exact ce poate contribui ca un produs de patiserie să reziste așa de mult, în condițiile în care îl ținem fără nicio grijă într-o pungă pe perete. Ce știm sigur este că orice substanță ar duce la o astfel de rezistență alimentară ajunge în organismele noastre și peste 100 de ani vom fi cu toții moaște.
3 comentarii la “INCREDIBIL – Ștrudel fabricat la Piatra-Neamț în luna August

 1. George

  Mic copil ștrudelul ăla.În urmă cu foarte mulți ani am vizitat muzeul Mănăstirii Agapia aflat în incinta acesteia, acolo am văzut o bucată de prescură (pâine liturgică) de prin anii 1700. Deci de vreo 300 de ani. Erau oare conservanțî și E-uri și pe vremea aia? Aaaa, acolo e mână dumnezeiască. :))))))

  Raspunde
 2. Zahux

  Este foarte deshidratat, ca un pesmet de armata. Punga este din hartie si permite evaporarea apei. Zaharul si sarea sunt conservanti. De aceea rezista…Uda-l si abia atunci daca nu mucegaieste in cateva zile poti sa spui ca e ceva in neregula cu el.

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *