Incepem scoala… cu cateva sfaturi

0

Cu gândul încă la călătoriile la mare şi în alte locuri frumoase din vara aceasta, elevii îşi pregătesc astăzi „ghiozdanele” pentru a începe mâine anul şcolar 2011 – 2012. Unii dintre ei sunt supăraţi că a trecut vacanţa aşa repede, alţii nerăbdători să se întâlnească cu colegii, iar cei de clasa a 12-a, cu siguranţă, sunt profund îngrijoraţi de bacalaureatul ce va avea loc la sfârşitul anului acesta şcolar. Anul acesta se anunţă a fi unul mai greu şi mai solicitant, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, având în vedere situaţia petrecută la bac în vara anului acesta.
Părinţii care vor dori ca odraslele lor să obţină rezultate mai bune, vor căuta profesori mai buni pentru meditaţii. Copiii vor fi nevoiţi să aloce mai mult timp studiului şi să mai lase deoparte reţelele de socializare, petrecerile şi ieşirile in week-end. Pentru o şi mai bună informare şi documentare, elevilor le sunt recomandate bibliotecile, chiar şi cele virtuale, dacă ştii ce şi cum să cauţi informaţiile dorite.


Fenomenul „copy/paste” ar trebui să dispară din metodele de realizare a temelor şi înlocuit cu o cercetare temeinică ce îi va stimula elevului creativitatea şi-i va îmbogăţi cultura generală. Însă unul dintre atuurile principale care au stat la baza studiului, atât în trecut, cât şi în prezent, îl constituie atenţia în clasă. Şi am vrut să menţionez acest lucru, deoarece, elevul de astăzi este mult mai neatent la ce se spune în clasă datorită principalului duşman al „atenţiei” şi anume al telefonului mobil, accesoriu care, în mod ironic, iată certifică mitul tehnologiei care se întoarce împotriva omului.
Sperăm că din peisajul şcolar vor lipsi cât mai mult două elemente ruşinoase care nu aduc decât pagubă elevului: chiulitul, care îl pune pe elev în postura disgraţioasă de a refuza educaţia, şi copiatul, care este metoda prin care elevul crede că poate fura rezultatul educaţiei.
Pe profesori îi sfătuim să fie îngăduitori cu elevii, mai ales acum când sunt „bântuiţi” de tot felul de „psihoze” şcolare, însă le recomandăm să aplice şi duritatea acolo unde metoda pedagogică o impune.
Le urăm elevilor spor la învăţătură şi în afară de note bune, le dorim să dobândească o educaţie cât mai bună pentru a fi pregătiţi să facă faţă cu succes situaţiilor şi problemelor acestor timpuri nu chiar uşoare de vieţuit în care şi ei în câţiva ani vor fi nevoiţi să-şi găsească un loc în societate şi în lume.
Baftă!!!

Alin Vadaoaie

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate