Incendii in Neamt

0

Incendiu în comuna Agapia (16.02.2011)

La ora 10.50, Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu un ofiţer, 4 subofiţeri şi o autospecială pentru stingerea şi localizarea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe (aparţinând lui Mihai R.), din satul Săcăluşeşti, comuna Agapia.

A ars funinginea de pe coşul de fum, din cauza necurăţării acestuia. Pompierii militari au lichidat incendiul împiedicând extinderea acestuia la elementele combustibile din construcţia locuinţei.

Incendiu în comuna Dumbrava Roşie (17.02.2011)

La ora 02.03, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe (aparţinând Lucicăi L.), din localitatea Dumbrava Roşie.

Din cauza necurăţării coşului de fum, funinginea depusă pe interiorul acestuia s-a aprins. Pompierii militari au stins incendiul utilizând o ţeavă de tip C, dar şi câteva sticle cu oţet, pentru a împiedica extinderea flăcărilor la materialele combustibile ale locuinţei.

Incendiu în comuna Borleşti

(17.02.2011)

La ora 03.41, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 9 subofiţeri, o autospecială şi ambulanţa SMURD ca urmare a producerii unui incendiu în podul unei anexe dintr-o gospodărie (aparţinând Mariei B.), situată în satul Ruseni, comuna Borleşti.

Incendiul a fost cauzat de coşul de fum deteriorat (s-au aprins elementele combustibile din pod, aflate în imediatat apropiere a coşului de fum, generând scântei şi fum). Au ars cca 5 mp din acoperiş (construit din asterială lemn cu învelitoare din draniţă şi azbest) şi cca 0,5 mp din tavan (porţiunea aflată în jurul coşului de fum).

Pompierii militari, sprijiniţi de SVSU Borleşti şi SVSU Roznov, au împiedicat propagarea incendiului la întreaga anexă (compusă din cameră de locuit, adăpost pentru animale şi şopron), dar şi la locuinţa şi celelalte anexe din gospodărie. De asemenea au fost protejate cele 1000 kg de furaje depozitate în podul anexei.

Incendiu în municipiul Piatra Neamţ (17.02.2011)

La ora 06.00, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 11 subofiţeri şi 2 autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă (bucătărie, baie, şopron) din gospodăria lui Dumitru L., situată pe strada Verii din municipiul Piatra Neamţ.

Incendiul a fost cauzat de coşul de fum deteriorat (fisurile apărute în coşul de fum în zona peretului şi a tavanului au provocat aprinderea elementelor combustibile). Incendiul a fost observat cu întârziere de către proprietar, acesta trezindu-se când acoperişul era cuprins de flăcări. Au ars cca 40 mp din acoperişul anexei (cu învelitoare din tablă şi izolaţie din folie expandată), cca 40 ml de sufit din scândură şi cca 4 mp din peretele bucătăriei. S-au degradat cca 25 mp din tavan (din lemn placat cu polistiren) şi instalaţia electrică aferentă bucătăriei.

Pompierii militari au împiedicat extinderea incendiului la casa de locuit (aflată foarte aproape de anexă), precum şi la locuinţa vecinului proprietarului.

Reamintim concetăţenilor importanţa exploatării în condiţii corespunzătoare şi fără defecţiuni a sistemelor de încălzire (sobelor), în scopul evitării producerii unor evenimente cu efecte grave atât asupra bunurilor pe care le posedă, dar şi asupra propriilor vieţi.

Curăţarea canalelor şi coşurilor de fum de funingine, repararea fisurilor apărute la coşurile de fum (observabile prin văruirea porţiunii de coş care trece prin pod), izolarea termică corespunzătoare a coşului de fum faţă de toate materialele combustibile din construcţia locuinţei (grinzi, scânduri, învelitori combustibile), montarea unei bucăţi de tablă în faţa uşii de alimentare a sobei, sunt tot atâtea măsuri care trebuie respectate pentru a preveni producerea unor incendii. Respectarea acestor măsuri elementare poate face diferenţa între prevenirea producerii unui incendiu în gospodăria proprie şi pierderea agoniselii de o viaţă. Uneori, nerespectarea acestor minime reguli poate avea consecinţe mult mai grave.

Stiri Neamt

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate